Norwegian Wood написа:Томи, три неща:
1. Когато говориш за "Зелените", няма нужда да ми казваш "вие", не изхождам от позицията на партиен член, разясняващ партийните позиции по тоя и оня въпрос; не съм член на партията и не й представям становищата.
Да си правиш изводи за евентуалната политика на "Зелените" от моите постове е, да кажем, неправилно.
2. Много те моля, кажи ми кое в постовете ми е натрапена лъжа, недей само да ги квалифицираш. Казано хем насериозно, хем на шега, искам да се образовам малко, да ме изведеш от заблудата.
3. Това, че именно ти казваш на когото и да било, че в постовете му има клишета, е доста парадоксално. Но пък невинаги те са лошо нещо.

Така:
1. Казвам "вие", защото изхождам от гледната точка на членове, симпатизанти и електорат на "Зелените", който знае какво иска собствената му партия. Това много, да не кажа повечето от "зеления" електорат, не знае.
2.Натрапените лъжи на "Зелените" може би започват още от самата им увереност, но това е друг въпрос. Смятам за лъжа вижданията им за полза от пряката демокрация в България, което е впрочем пълен популизъм. Не съм за диктатура, даже обратното, но не пряката демокрация и не на този етап на мнозинство от напълно доверчив и неинформиран електорат. Не знам дали ще го разбереш, или ще трябва да го обяснявам по-подробно, но ако не го разбереш - кажи ще ти го обясня - пряката демокрация в България, приложена днес, е най-бързият начин за отнемане на каквато и да било демокрация в страната и свобода на гражданите. Не се съмнявам в добрите намерения на "Зелените", просто смятам, че не знаят какво точно правят, което ги превръща в известен вид заплаха за и без другото крехката ни демокрация.
3.Не виждам къде говоря с клишета, но е възможно нещо да ти е заприличало на клише - все пак е възможно да съм се объркал, а и сигурно си видял пространните ни писания в темата за изборите, при които си е талант да не се повториш, още повече, като трябва половината време да обясняваш отново и отново едно и също нещо.
Колкото до keen, смятам, че не мисли лошото на страната, както и повечето "Зелени", обаче изказванията му наистина са доста крайни, а и тук не е единственото място, където бори "зелените" интереси - чел съм му и други писания съ същия ник и в същия стил.