КСК 2009 - География
Re: КСК 2009 - География
Докарах ги до 12 страници.За тая тема май са малко,ама толкова успях.Kremcheto написа:е успя ли, или още пишиш?
Все пак ще се радвам,ако се падне.

-
PavE
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Какво се е паднало тази година на предварителния? Мислех че ще го намеря някъде в интернет, но, уви, никъде не пише.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
"Селища" и "Води" 
- Spondaic
- Да живей словото
- Курс: втори
"Сиропиталища" и "Бози" са темите, иначе знам за поне 20 места където ги пише, явно не си търсил въобще 
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
- seralem
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Мнения на латиница се трият без предупреждение!
Пиши на кирилица - тва ти е за втори път! от Pisobella
Пиши на кирилица - тва ти е за втори път! от Pisobella
Не си ли четете конспекта ? Там си го пише..
Колкото до втория въпрос - всички казват,че темите от предварителния не ги слагат за редовния,но никой не може 100% да ти каже дали наистина е така.
Почваш с растениевъдството.Мисля,че можеш да напишеш и нещо за земеделието като цяло.И после вече пишеш за зърнените култури.География на растениевъдството в България. Същност, особености и значение на растениевъдството.Развитие и отраслова структура на растениевъдството.Зърнени култури - значение и особености, фактори за развитие. Видове и териториално разпространение.Проблеми и тенденции в развитието на зърнените култури.
Колкото до втория въпрос - всички казват,че темите от предварителния не ги слагат за редовния,но никой не може 100% да ти каже дали наистина е така.

-
PavE
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Днес уча за географията на населението от учебника на Славейков. За брачна структура пише: "Тя влияе силно върху естественото възпроизводство на населението и преди всичко върху раждаемостта, защото около 80% от ражданията у нас са "брачни"."
След това за раждаемост пише: "Днес се раждат около 74495 деца годишно (49% са извънбрачни).
Това значи ли, че жените, които раждат близнаци сключват брак по-рядко
?
Вие как го разбирате? Да не би да е грешка?
След това за раждаемост пише: "Днес се раждат около 74495 деца годишно (49% са извънбрачни).
Това значи ли, че жените, които раждат близнаци сключват брак по-рядко
Вие как го разбирате? Да не би да е грешка?
Вероятно е някаква грешка.
Иначе доколкото знам над 50 % от родените деца са извънбрачни.Така че не е възможно 80% от ражданията да са "брачни".
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
ХахKRSOne написа:Вярно е, а 50% от извънбрачните са мои.
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Очевидно е, че не знае кво е туй нещо "презeрватив".
Сигурно някои от неговите девойки са тия дето са писали на матурата по география тая година, че България е на едно от първите места в света по раждаемост.
Сигурно някои от неговите девойки са тия дето са писали на матурата по география тая година, че България е на едно от първите места в света по раждаемост.

- Dilleddon
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ
Е най-после намерих форума за география, то още малко изпита ще мине
Я кажете сега коя тема според вас няма да се падне на редовния освен 'Селища' и 'Води'? Аз мисля, че няма да се паднат 'Транспорт' и 'Химическа'
Я кажете сега коя тема според вас няма да се падне на редовния освен 'Селища' и 'Води'? Аз мисля, че няма да се паднат 'Транспорт' и 'Химическа'
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Научи всичките бе, толкова ли е трудно....Dilleddon написа:Е най-после намерих форума за география, то още малко изпита ще мине![]()
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
Ех...как лети времето. Точно преди 1 година на нас, сегашните първокурсници ни беше предварителния по география. А днес сме се затичали да преснимаме лекции, да търсим конспекти и т.н...Да знаете по-хубаво време от студентските години няма, така че учете...учете...