РЕЗУЛТАТИ НА МАТУРИТЕ - тук е мястото да се похвалите ;)

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Заключено
Аватар
merili
В началото бе словото
Курс: първи

Re: РЕЗУЛТАТИ НА МАТУРИТЕ - тук е мястото да се похвалите ;)

Мнение от merili »

Е, и аз да споделя :)
БЕЛ - 6.00
Математика - 5.81
Ние не виждаме нещата такива, каквито са. Виждаме ги такива, каквито сме ние.
sedef
В началото бе словото
Специалност: Балканистика :)
Обратна връзка:

Мнение от sedef »

И аз да споделя - БЕЛ - 6.00, Немски - 5.79. Много съм доволна, макар че оценките не ми вършат работа за влизане в СУ, понеже искам друга специалност.
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

sedef написа:И аз да споделя - БЕЛ - 6.00, Немски - 5.79. Много съм доволна, макар че оценките не ми вършат работа за влизане в СУ, понеже искам друга специалност.
то и аз искам друга обаче в карйна сметка ако с изпитите не успея - ще успея с матурите така че .. винаги има резервен вариант.
ти какво искаш?
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
dafi_bs
В началото бе словото

Мнение от dafi_bs »

ние в училище НИКОГА не сме учили комбинаторика и вариации.
по литература имам 5.20 (без нито един урок и ме е яд, защото имам много глупави грешки на теста)
по математика имам 3.70 :? прекалено малко е... но ако не бях ходила на уроци нямаше и толкова да имам...
в училище съм сменила 6 госпожи за 5 години... а колко свободни часове сме имали няма да казвам...
матурата по мат си беше сравнително трудна...
че аз на изпитите имам по- високи оценки :roll:

ще цитирам едно момче "имам 6.00 по литература, но даже не знаех, че разни хора е на алеко... иска ми се да се измеея на цялата образователна система"

преди бях За матурите, но вече съм твърдо Против!!! хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище.... в едно училище се учи едно, в друго-друго. трябва всички училища да учат по една програма с РАВЕН брой часове за обучение на даден предмет.

п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3 :shock:
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

dafi_bs написа:п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3 :shock:
Стават 3, защото имаше и предварителен изпит.
От трите изпита ти се взима по-високата оценка от писменния + оценката от устния. :wink:
Изображение
dafi_bs
В началото бе словото

Мнение от dafi_bs »

SeLby написа:
dafi_bs написа:п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3 :shock:
Стават 3, защото имаше и предварителен изпит.
От трите изпита ти се взима по-високата оценка от писменния + оценката от устния. :wink:

но няма изпит с тема по литература, нали?

мерси ;)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

dafi_bs написа:преди бях За матурите, но вече съм твърдо Против!!! хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище.... в едно училище се учи едно, в друго-друго. трябва всички училища да учат по една програма с РАВЕН брой часове за обучение на даден предмет.
Добре де, аз как имам по български 5.85 на матурата без да съм ходила на уроци по литература от 7-ми клас насам? Единственото, което направих е да хвана една книжка с анализи 2-3 седмици преди матурата и това е, не е толкова трудно. Като се има предвид, че имам математически наклонности и не ме бива по разпъването на литературни локуми, извода е, че матурите въобще не са толкова непосилни, колкото ги изкарват. Сега вече трябва да се внимава какво избирате за втора матура, а не после да се оплаквате колко невъобразимо трудно било.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
merili
В началото бе словото

Мнение от merili »

[quote="dafi_bs"]

преди бях За матурите, но вече съм твърдо Против!!! хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище.... в едно училище се учи едно, в друго-друго. трябва всички училища да учат по една програма с РАВЕН брой часове за обучение на даден предмет.

quote]

Това, че някой не ходи на уроци, не значи, че не може да се представи добре на матурите. Да, различните училища дават различна подготовка. Но в крайна сметка не си ли седнеш на д-то, дори и в най-елитното училище да учиш, ефект никакъв. Всичко опира до самия човек, имаш ли хъс, воля и желание, ако си упорит, може да постигнеш много ;)
Ние не виждаме нещата такива, каквито са. Виждаме ги такива, каквито сме ние.
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Мнение от Green`L.K. »

Аз не съм споменала за външно оценяване :wink: Очаквах на Алеко да имам максимум 15 -20 точки,а не 29,5-30.Не съм сигурна на анализа колко са ми дали.
Точно за наблягането говоря.Всеки е запознат поне отгоре-отгоре с тях.А Константинов остава малко в периферията.Особено с безинтересните си фейлетони.За мен беше голяма мъка,докато изчета всички,до които се добрах.Но нали трябва да сме прочели колкото е възможно повече произведения от авторите...Не че и пътеписите му са цвете за мирисане,ама айде :lol:
Луда ли си ... ? Как голяма мъка ? Алеко пък е супер забавен ... Щастливец! Малко хора като него могат да се самоиронизират така и да се чувстват щастливи само защото са на по-високо душевно равнище от простоватите хора. Той е велик! А за "Бай Ганьо" няма смисъл да обсъждам ... Кой друг български писател или поет е създал такъв характерен образ, който да продължава да се развива години след появата си в българската литература ?
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Crazy_Jane
В началото бе словото

Мнение от Crazy_Jane »

6,00 по БЕЛ
5,88 по немски

Аз по-скоро искам да се похваля с факта, че не съм ходила на никакви частни уроци, а като Etiainen 2-3 седмици преди матурата започнах да чета анализи по литература.
gana
В началото бе словото

Мнение от gana »

5.15 по БЕЛ
5.49 по англ.език
За оценката по български не ме е много яд , защото определено разчитах само на натрупаните знания от годините назад, а и много елементарни грешки допуснах. Точките по англ. са ми 76,5 и за 0,5 не ми стига за 5,50 . Готвя се за изпит по англ.език и се надявам там да имам повече късмет . Успех на всички кандидат-студенти !
:)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Темата е почистена от последните мнения!!!

joretojo - официално предупреждение да не обиждаш хората във форума в противен случай следват наказания!

Изобщо към всички - спазвайте добрия тон и не обиждайте съфорумците!
Моля, не се отклонявайте от дискусията по темата за РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАТУРИТЕ, за да не я заключим перманентно например.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Behrami
В началото бе словото

Мнение от Behrami »

Искам да задам един въпрос. Може ли да държа матура при положение че съм по-голям(набор 88). Ако може бих се явил септември. Моля някой запознат да ми отговори.
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс

Мнение от Green`L.K. »

Не съм много сигурна, но мисля, че можеш, защото в някакъв сайт бях видяла новина за 60-годишен човек, който ще държи матура по нещо си, и се втрещих!
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Аватар
didka_
В началото бе словото

Мнение от didka_ »

dafi_bs написа:ние в училище НИКОГА не сме учили комбинаторика и вариации.
по литература имам 5.20 (без нито един урок и ме е яд, защото имам много глупави грешки на теста)
по математика имам 3.70 :? прекалено малко е... но ако не бях ходила на уроци нямаше и толкова да имам...
в училище съм сменила 6 госпожи за 5 години... а колко свободни часове сме имали няма да казвам...
матурата по мат си беше сравнително трудна...
че аз на изпитите имам по- високи оценки :roll:

ще цитирам едно момче "имам 6.00 по литература, но даже не знаех, че разни хора е на алеко... иска ми се да се измеея на цялата образователна система"

п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3 :shock:
Я!!! Дафи. Аз съм Дидушка :)
С това за уроците обаче категорично не съм съгласна. Даже повече от категорично, ако може. То ти самата си противоречиш , като споменаваш за въпросното момче, дето даже не знаело, че "Разни хора" е от Алеко.
Матурата по български беше елементарна. В смисъл, че въпросите по литература (които биха могли да я направят трудна) бяха забележително малко, и то такива, които въобще не са критерий за запознатост с материала даже. Т.е., ако си грамотен и достатъчно интелигентен, за да попишеш по 41. въпрос, имаш петица-шестица някаква.
Работата с книжката с анализи 2-3 седмици пред матурата, дето някой я каза, си е глупост лично според мен, но пък самият предмет БЕЛ в училище е такъв, че и това върши работа.
Матурата по математика не беше трудна. Просто беше по-оригинално поднесена. Даже на практика няколко от въпросите представляваха непосредствена теория.
Да, има куп училища, в които не се учи нищо, има и куп скъсани, както виждаме, но от това съвсееем не следва:
dafi_bs написа:хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище...
Изобщо каква е тая снобщина с уроците, няма нищо на ниво матура, което да не можеш да научиш/усвоиш сам вкъщи с учебник :) в ръка. Да, училището трябва да дава тази подготовка и не е редно системата да изисква нещо, което не е дала. Ама частните уроци нямат общо с тая история.

ПП Аз имам пълни шестици и на двете матури.
Заключено

Обратно към “Матури”