БЕЛ - 6.00
Математика - 5.81
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
то и аз искам друга обаче в карйна сметка ако с изпитите не успея - ще успея с матурите така че .. винаги има резервен вариант.sedef написа:И аз да споделя - БЕЛ - 6.00, Немски - 5.79. Много съм доволна, макар че оценките не ми вършат работа за влизане в СУ, понеже искам друга специалност.
Стават 3, защото имаше и предварителен изпит.dafi_bs написа:п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3

SeLby написа:Стават 3, защото имаше и предварителен изпит.dafi_bs написа:п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3
От трите изпита ти се взима по-високата оценка от писменния + оценката от устния.
Добре де, аз как имам по български 5.85 на матурата без да съм ходила на уроци по литература от 7-ми клас насам? Единственото, което направих е да хвана една книжка с анализи 2-3 седмици преди матурата и това е, не е толкова трудно. Като се има предвид, че имам математически наклонности и не ме бива по разпъването на литературни локуми, извода е, че матурите въобще не са толкова непосилни, колкото ги изкарват. Сега вече трябва да се внимава какво избирате за втора матура, а не после да се оплаквате колко невъобразимо трудно било.dafi_bs написа:преди бях За матурите, но вече съм твърдо Против!!! хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище.... в едно училище се учи едно, в друго-друго. трябва всички училища да учат по една програма с РАВЕН брой часове за обучение на даден предмет.
Луда ли си ... ? Как голяма мъка ? Алеко пък е супер забавен ... Щастливец! Малко хора като него могат да се самоиронизират така и да се чувстват щастливи само защото са на по-високо душевно равнище от простоватите хора. Той е велик! А за "Бай Ганьо" няма смисъл да обсъждам ... Кой друг български писател или поет е създал такъв характерен образ, който да продължава да се развива години след появата си в българската литература ?Аз не съм споменала за външно оценяванеОчаквах на Алеко да имам максимум 15 -20 точки,а не 29,5-30.Не съм сигурна на анализа колко са ми дали.
Точно за наблягането говоря.Всеки е запознат поне отгоре-отгоре с тях.А Константинов остава малко в периферията.Особено с безинтересните си фейлетони.За мен беше голяма мъка,докато изчета всички,до които се добрах.Но нали трябва да сме прочели колкото е възможно повече произведения от авторите...Не че и пътеписите му са цвете за мирисане,ама айде

Я!!! Дафи. Аз съм Дидушкаdafi_bs написа:ние в училище НИКОГА не сме учили комбинаторика и вариации.
по литература имам 5.20 (без нито един урок и ме е яд, защото имам много глупави грешки на теста)
по математика имам 3.70прекалено малко е... но ако не бях ходила на уроци нямаше и толкова да имам...
в училище съм сменила 6 госпожи за 5 години... а колко свободни часове сме имали няма да казвам...
матурата по мат си беше сравнително трудна...
че аз на изпитите имам по- високи оценки![]()
ще цитирам едно момче "имам 6.00 по литература, но даже не знаех, че разни хора е на алеко... иска ми се да се измеея на цялата образователна система"
преди бях За матурите, но вече съм твърдо Против!!! хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище.... в едно училище се учи едно, в друго-друго. трябва всички училища да учат по една програма с РАВЕН брой часове за обучение на даден предмет.
п.с. в крайна сметка за журналистиката 2 изпита ли има или 3? в сайта и в книжката на су пише, че са 2 изпита, но доста хора ми казват, че са 3
Изобщо каква е тая снобщина с уроците, няма нищо на ниво матура, което да не можеш да научиш/усвоиш сам вкъщи с учебникdafi_bs написа:хората, които не могат да си позволят да ходят на уроци, не могат да се представят добре на матурите от наученото в училище...