Защо съм за "Зелените", а не за "Сините"

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Защо съм за "Зелените", а не за "Сините"

Мнение от Norwegian Wood »

въпреки че има подобни теми, ще помоля администраторското тяло да не трие/заключва тази. благодаря предварително :D

"Синя коалиция" - едно безпринципно сборище от слуги на мафията, което преди няколко години се саморазпусна на фракции, които почнаха да се плюят. СДС обмисляше коалиция с Бойко, а Костов ги наричаше мутренски слуги, сега всички заедно обмислят коалиция с Бойко.
Няма да гласувам за тях, защото въпреки поредицата от катастрофални загуби на всички избори не последва никаква оставка. Костов си я подаде веднъж, а след два дена каза: "Ама то няма кой да ме замести".
Няма да гласувам за тях, понеже така нареченият "Алианс за София" се подигра с избирателите си, скоропостижно разпадайки се след влизането си в Общинския съвет. Кой ще ми гарантира, че и сега няма да стане същото?
Няма да гласувам за "Синята коалиция", защото М. Д. е член на евфемистично наречената "Евангелска църква "Блага вест" секта. Главното седалище на тази секта в родния ми град е разположено в близост до родния ми дом и мога да кажа, че трябва да съм най-големият бунак, ако гласувам за такъв човек. Помислете си - политически лидер - сектант.
И все пак... дълго се колебаех дали да гласувам за сините, или за зелените. Защо за сините - ми защото ще влязат в парламента, ще вкарат евродепутат(и). Вместо да гласувам за младите, смислени и свестни хора, ще гласувам пак за тупаните в костюми, с хитрите погледи зад очилцата, белите ризки и дебелите вратлета, И със сектант начело.
Миналата седмица в "Гласове" бе пусната една безумно нагла и глупава статия на Евг. Дайнов, която бе озаглавена "Добре е, че има синя коалиция". Щом заглавието на подобен анализ, е някакво твърдение, логично е основната част от анализа да бъде посветен на доказателствена част по твърдението. Доказателствената част на Дайнов обаче бе сведена до дълбокомисленото "Важният политически въпрос е: добре или зле е за общото благо, че съществува Синята коалиция? Вижда се с просто око – добре е. На сегашните управляващи, опитващи се да прилагат хищническите руски нрави върху европейската българска територия, трябва да се опъне някаква сила, която не може да бъде ГЕРБ, оставен в парламентарната компания на „Атака”, ДПС и БСП. Обществото веднага разбра това. Още в края на април подкрепата за Синята коалиция задмина сбора от подкрепата за СДС и ДСБ." И така, какви са доказателствата(не тезите, доказателствата) на Дайнов:
1. С просто око се вижда - добре е
2. Не можем да оставим ГЕРБ сами (що?)
3. Масовото народно движение за подкрепа на Синята коалиция е задминало почти толкова масовото движение за СДС и ДСБ

Дотук окей - просто някакви глупави доказателства. Но Дайнов става и нагъл :
Добре е, че има Синя коалиция. Наистина, бъка от грешки – що дири там Сезгин Мюмюн например вместо БНД или партия „Зелените”?
1. Сините явно толкова са закъсали за гласове, че техни фракции в лицето на Дайнов искаха за коалиционен партньор и БНД - хора, които 7 (седем) години бяха във властта с ДПС и БСП, а накрая се махнаха просто понеже беше ясно, че няма да се вредят за депутатски места от квотата на НДСВ в следващия парламент.
2. Дайнов изразява безумно наглата претенция да твърди, че "Зелените" били на мястото си в "Синята коалиция" Това е ясно изразено твърдение, че, видите ли, "Синята коалиция" е някакъв народен фронт, единствената демократична формация и всеки, що е демократ, следва да е там. Сякаш той самият не е наясно, че никой от "Зелените" не би тръгнал да се коалира предизборно с добре познатите стари мутри - сектанти и асистенти по марксическа икономика и бивши кандидат-членове на БКП.
Ще гласувам за "Зелените" и защото:
- даже и да не вкарат депутати, има някакъв закон, според който, ако вземеш 1 (или повече?) процент от гласовете, получаваш определена субсидия; нека някой да ме светне как беше, че го забравих
- напълно е възможно в месеците/годините след парламентарните избори да не се стигне до формиране на читаво правителство и да се стигне до предсрочни избори;
- щото трябва да съберат повече гласове, за да привлекат поне малко вниманието върху себе си
И да, реших, че в крайна сметка не ми пука, че, като гласувам за малка партия, ще гласувам на практика за най-големите. Щото, ако всеки мисли така, направо да се делим на ГЕРБ и БСП и да гласуваме за някоя от двете формации, циганите да се изливат при Доган, а селяните - при Волен и да си останем с тези четири партии до Второто пришествие, предсказано от Йоана Богослова. smile.gif

П.С. Останалите формации въобще не са стояли пред мен като евентуален избор. "Атака" - бога ми, не, имам малко мозък в главата. Бойко - не, аз съм млад и долу-горе начетен студент, който не иска министър-председателят му да е бивш телохранител на Тодор Живков, израсъл в борческо-ченгеджийски среди и да има излъчването на борец. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Защо съм за "Зелените", а не за "Сините"

Мнение от proUSA »

От тази идея да да правим коалиция с Герб ми се гади. От Явор Дачков пак ми се гади. И ако верно М.Д. е сектант пак ще ми се догади.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Аз предлагам си напраиме една партия КАФЕВИТЕ , това ще е истинската сила
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Норвежецо, поста ти е изтъкан от клишета...
Не взехте ли да прекалявате с тая "Зелена" пропаганда...само ТомаГордеев Ви превъзхожда в тоя форум...да му се ******
Просто за Вашите кандидати няма пикантни истории от миналото...защото никой не се интересува от тях...
Евалата за инициативността, евалата за борбеността...ама НЕ СЕ ВЗИМАЙТЕ ТОЛКОВА НА СЕРИОЗНО..хайде...
Вие не сте нито алтернатива на БСП, нито на Сините, нито на ГЕРБ...Вие сте площадните скачачи и флаш-моб пълнежа на 34 страница на вестник "Експрес"...но не и политическа алтернатива на каквото и да е било...
А да гласуваш за субсидия ??! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Що за мотивация.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Тия енти (Зелените) никой не може да ме убеди, че изобщо разбират от държавно управление. Членувайте си в неправителствени организации и т'ва е. Как може да реализираш управление въз основа на екологична платформа? :shock:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Джъдито пак хвана бика за..... мм, рогата, да кажем... :P
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

:lol: Какво направих ПАК? :lol:
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Мнение от Joker »

:wink:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

За Димитров ме светнаха, че бил член на официално регистрирана протестантска църква, една от многото. Както и да е, същата тази протестантска църква наскоро разлепи из квартала афиши с искрящи адови огньове и надписи от рода на "ИСКАТЕ ЛИ ДА НАМЕРИТЕ ВЕРНИЯ ПЪТ? Елате и гледайте еди кой си филм при нас (от еди колко си часа)!"
А по Коледа разлепяха плакати, че подаряват на студенти безплатна Библия срещу студентска книжка (и вероятно запис на данни, хъхъх).
Освен това много обичат децата и разни тъпи родители им водят деца, много. Да ги занимават.
Да не говорим, че са се обградили с огради, решетки и щори все едно са замъкът на някой бизнесмен.
Иначе далеч няма да гласувам само за субсидията и ми е пределно ясно, че до държавно управление няма да се стигне. Просто, от една страна, ми е омръзнало от лицемерието на преструващите се на демократи, и, от друга, искам тези хора да защитават каузите си като депутати.
Не че ще стане сега, но ако на тези избори вземат достатъчно гласове, за да си кажат и други избиратели, че това е възможно, на следващите може. :D
Дичоу, хората, с които съм си говорил, се интересуват. Обаче злите собственици на вестници не публикуват нищо за "Зелените". :Р
За алтернативи - не знам, навлизаме в дълбока тема. За разлика от 5-6 милиона българи, не разбирам от политика и не знам кой на кого е алтернатива, окей? :)
Впрочем защо винаги пишеш с толкова многоточия?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Щото пиша все едно говоря....с паузи....
...друга пунктуация ми е чужда... ;)
В смисъл...така ми тече мисълта...така бих го казал ако говорехме...и където трябва да спра...слагам точки ;)
Иначе...виж, разбирам симпатиите на всеки към "Зелените"...мамкаму ако бяха по-нормални времена и аз бих гласувал за тях...но не са...не са нормални времена...има криза...има конфликт с ЕС...има редица неща за които тези избори ще са съдбоносни...именно в такъв момент е страшно да се гласуват за подобни експерименти...1) защото гласът ти се разпилява и истинската алтернатива на управлението пропада 2) ако вземат наистина да спечелят някакви позиции...нямат отговори на горепосочените важни въпроси...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

хм, аз пък точно обратното си мисля, че сега ще тръгна да гласувам за тях
впрочем съмнявам се че тия хора биха тръгнали да си правят партия, ако бяхме по-добре.
Такива ми ти работи... :D
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Norwegian Wood написа: впрочем съмнявам се че тия хора биха тръгнали да си правят партия, ако бяхме по-добре.
Ако бяхме по-добре според кого?
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

И кои?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Последните два поста са еманация на натрупаната през вековете човешка мъдрост и проницателност... :P
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Е щом така мислиш... Аз съм член на Зелените, ама едва ли да гласувам за тях, честно казано.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “България”