Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от proUSA »

Надка е сигурен евродепутат.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

G__ написа:
Norwegian Wood написа:Айде синята секта, спрете се.
Никакъв Беларус няма. Като не можете да съберете 8-10 процента, все комунетата са ви виновни.
Никакъв Беларус няма, щото сме в ЕС, икономиката ни е относително отворена и все още можете да гласувате почти за когото си искате.
Тая опция "почти" не ме устройва. :) Все едно да кажеш, че искаш почти демокрация с елементи на комунизъм !?!?! Спри тъпите коментари, моля те, или поне мисли преди да пишеш.
Ох, миличкият...
Ама хайде, ще обяснявам за теб специално - много, много бавно.....
Партии има колкото щеш - Синя коалиция, Зелени, гербери и люляци.... Та това исках да кажа с това "почти" - че паралелите с Беларус са повече от неуместни.
Факт е, че сега се поставят пречки за регистрацията на СДС - например "представителите на ДПС са се опитали отново да провалят регистрацията, напускайки заседанието и нарушавайки кворума, което е пряк опит за саботиране на изпълнението на съдебното решение", както чета в "Дневник" , - но е факт и че Димитров и юристите около него не са си свършили работата по регистрацията както трябва.
Та това имах предвид, паралелите с Беларус са крайно неуместни.
:flower:
по темата
Според проучване на агенция "Сова Харис", на изборите за Европейски парламент ГЕРБ ще получи 35,8% от гласувалите. Следват Коалиция за България с 26,9%, ДПС с 10,4%, "Атака" – 9,9%, Синята коалиция - 8,4%, РЗС – 2,5%, Коалиция „Напред” – 2,2%, ПП „Лидер” – 2,0%, НДСВ – 1,5%. Други партии и коалиции събират 0,4% от гласувалите.
При полученото съотношение ГЕРБ ще получи 6 депутатски места в Европейския парламент, Коалиция за България – 5, ДПС – 2, "Атака" – 2, Синята коалиция – 1, като оставащото 17-о място най-вероятно ще бъде спечелено или от ГЕРБ, или от Синята коалиция.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
april_z
В началото бе словото

Мнение от april_z »

скоро в ОББто ме питаха що ги обвинявам, че са виновни банките за кризата. и аз им обеснявам на простите хорица къде е проблема в тая банкова система ама не ме разбраха. та и на вас ще го опиша.

когато банката даде 100лв на заем, тя иска накрая на годината от заборчлелия народ 100лв + 5 лв .
И това е невъзможно! Защото са напечатали и дали само 100лв. не повече. разбирате ли ? съмнявам се.
това което пиша е разбрал сегашния шеф на дои4е банк акерман ако някой се съмнява да му прочете дисертацията от 1978год май беше.
Значи ако спре или намали кредитирането на населението няма достатъчно пари да се погасят старите кредити. фактически някой трябва да принуди хората да теглят заеми и на високи лихви което не е така лесно. и там е проблема на капитализма по цял свят. хората неискат да трупат борчове ама иначе банкерчетата ще фалират и плачат при майка държава да ги спаси от бесилката. разбрахте ли бе?

и разбрахте ли сега защо не взеха в евросъюза? а?
взеха не за да им плашаме на тяхните спестители или инвеститори парите(лихви и главници) по старите им кредити, че там не им се тегли заеми повече на хората. ние сме сега аганчетата които ще не водят да не колят, за да се нахранят тамшните вложители и пенсионери и цялата им сган.

да ама това ще се случи ако послушковци кат идота ББ дойдат на власт. тогава тежко ни е горко как ще не дои ББ за да не фалират клоновете на западните банки тук. нали ние още слабо сме заборчляли. Ако мислиш тоя лиглъо ББ да оправи държавата трябва да си малоумник.

ама такива в БГто бол.

и ние ко праим със заемите дет западните клонове ни отпускат? правилно купуваме опели мерцедеси и стиропор и ко ли не от запада за да могат тамшните фирми да си избият борчовете, а ние сега ще гледаме опуления и ще се чудим кого ние да набутаме за да си избием борчовете. та това ни е бъдещето при сергейя и идиота ББ.
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото
Специалност: политология/международни отношения

Мнение от sweetcoockie »

Tommy написа:Ха-ха. Само дето вече ми поомръзна да се опитвам да ти обяснявам очевидни неща. Ти пропускаш факти и изграждаш тези върху предположения. И най-важната поправка, без да се впускам в излишните подеробности - при него държавата не фалира - как иначе ще наречеш спасяването на държавните предприятия, житницата и резерва? И ако отново деноминацията ти била свалила спестяванията с 1000, за стотен път ще ти повторя, че с толкова е смъкнала и цените, тоест левът си остава със същата стойност в България. А мутрите бяха създадени още много преди той да е въобще в политиката и единствените, от които те, БСП и ДПС имат страх са сините.
Не, че се надявам нещо да ти влезе в главата, обаче ми става все по-смешно как може да повтаряш едни и същи несъществуващи обвинения, при всичките страници, които се изписаха и ти още не си схванал нищо.
Томи, не се хаби да обясняваш на човек, който вижда и преценява политиката през личната му история за спестяванията му. Не е единственият, за жалост, но емоционалното му възприятие му пречи да види стратегически ситуацията.
Ясно е, разумните и мислещите хора споделят мнението ти, а той не иска да разбере, защото се чувства онеправдан и ощетен. Вярно, може и така да е, но няма политическо решение, което да удовлетворява всички в максимална степен, а в онзи период, защото и аз го помня, е трябвало да се взимат стратегически решения за страната ни.
Също, така ФМИ, за да не те нападам да ти кажа, че помня, че при комунизма имаше само един вид дъвки и един вид пасти, а тоблероните и дънките си ги купувахме от кореком, помня и режимите на тока и като сестра ми беше бебе, нямаше нищо по магазините, и не можеше да имаш по няколко апартамента и тн, а с демокрацията дойде възможността като можеш и работиш - да имаш, да пътуваш, да виждаш как живеят другите - а не само определени комунисти да излизат навън...
Така, че Костов не ти е виновен, че са ти изчезнали спестяванията - на много хора изчезнаха спестяванията, преди Костов, когато имаше пирамиди, когато комунистите забавиха реформите и унищожиха държавата.
И запомни, да за нямаш проблеми и да хленчиш, демокрацията ти дава правила и ред, а не те потиска и притъпява; дава ти възможности, но възможности, основани на конкуренцията и способностите, а не ти осигурява равеството в нищетата и невежеството. Не може да завиждаш, че на някои родителите му са по-състоятелни и са го възпитали в по-конкурентни качества и затова той тръгва от по-високо стъпало от твоето.
Костов направил реформа и ти съсипал спестяванията - ок, това преди 8 години, и какво? Именно тези реформи пратиха държавата в ЕС - та сега тия, които те лишават от възможността да се развиваш, да учиш и да правиш бизнес, търпят критика отвсякъде, не могат и проект за едни евроцент да напишаш, за да ти подобрят условията на живот като гражданин!!! И те са добрите, така ли?
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото

Мнение от sweetcoockie »

FMI написа:
Дичоу написа:FMI "на врееемето" хляба е бил евтин...защото е произвеждан чрез ангария (безплатния труд на хилядите хора по бригадите)...така е с всички хранителни, месни продукти...строителство и какво ли още не...
...абсурда на "еднооото време" е, че колкото и хубав/качествен/полезен/бял/евтин хляб да си ял...той никак не е бил евтин...защото първо работиш за създаването на тоя хляб...не получаваш пари...а накрая дори плащаш за него...
А е излишно да ти казвам...разделението на 3те класа продукция...за който и да е хранителен продукт...
....1 - износ за запад
....2 - износ за СССР
....3 (или каквото остане...най-некачественото) Вътрешен пазар...
Ти пак говориш на мен, но не говориш с мен ми се струва... Аз никога не съм говорил за това време, защото не съм живял в него или по точно съм бил прекалено малък за да осъзнавам какво се случва. Говоря за времето преди Костов като цяло, без да ме интересува кой е бил на власт, защото не знам. Говоря по времето на костов, защото ми е направило най силно впечатление, говоря и за времето след това и до това което са ни докарали днес всички като него, било то преди след или по време на него. Така и не разбрах защо се стремиш да ми препишеш политическа принадлежност каквато аз не притежавам! Не бленувам и не говоря за комунизма, когато казвам преди! Не съм на 50 години!

Говоря и бленувам за това: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 92#p567992 Това което децата днес нямат, това което такива като Костов им отнеха...

Извинявай, за какво бленуваш по-точно? За хаос, безстопанственост, мутри, финансови пирамиди? Защото това беше при Луканов, Виденов и другите комунисти, при които едни хора от държавни предприятия направиха частни - за справка Маргарит Тодоров и Неговата винарска изба "Домейн Бояр", именно защото държавата беше оставена без правила и всеки си крадеше каквото иска и стана хиперинфлацията, която вече и добре е помня, защото даваха държавата ни по CNN, а ОДСто се опита да въведе ред - както по-скоро не можеш да разбереш, то не става с вълшебна пръчка за един ден!
Виж, през 1997 г съм била на 13, вероятно и моите баби и дядо са правели спестявания, които са могли да изчезнат и сега какво да кажа, че Костов е виновен и да заведа иск за пропуснати ползи и морални щети, или да дойда при вас в бкпто и да оплакваме несъстоялото се "светло бъдеще", с каквото са ви омагьосвали, докато са ви крали комунистите? Не може да е светло за всички, особено в държава в преход. Това е, продължавай напред.
Това да си го принтираш и залепиш на стената, че няма да ти го повтарям повече - правителствата на Филип Димитров и Иван Костов са единствените демократични правителства след комунизма, които са провели реформи, които са ни доближили до конкурентния свят, който създава възможности за развитие и простеритет на нацията, но "тия неща не се случват ей така". Не може баба ти да си спесява по 10-20 лева и ти след 20 години да имаш 200 000 да си купиш апартамент. Това става, ако цените са изкуствени, административни, като в соц-а, за който ужким не страдаш, или ако с икономически похвати, като при комунистите, за които говориш добро.
И друго по-кратко да запомниш и да го рецитираш -
Филип Димитров и Иван Костов имат държавническо мислене, а не мислят за кражби, които ти и всеки новоизлюпващ се политик би направил, защото се води от идеята, нали са ме крали, сега и аз да крада.
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото

Мнение от sweetcoockie »

FMI написа:Днес се смеете на "невежата", утре дори няма да помните какво ви е казал, но в други ден през сълзи ще си спомните... когато вече няма значение... Проблемът тогава ще бъде, че вече няма да има какво друго да направите освен да си поплачете за грешките! ЕС беше грешка и по зле ще стане... Дано греша!

И аз се надявам да грешиш. Кое ще стане по-зле - икономическото ли развитие или кое? Марш за Русия, Узбекистан, Туркменистан или където си избереш в този район там, където явно още на летището ги чакат с торба пари. И една граматика ще ти подаря, да има какво са си четеш по време на полета.
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото

Мнение от sweetcoockie »

G__ написа:
Norwegian Wood написа:Айде синята секта, спрете се.
Никакъв Беларус няма. Като не можете да съберете 8-10 процента, все комунетата са ви виновни.
Никакъв Беларус няма, щото сме в ЕС, икономиката ни е относително отворена и все още можете да гласувате почти за когото си искате.
Тая опция "почти" не ме устройва. :) Все едно да кажеш, че искаш почти демокрация с елементи на комунизъм !?!?! Спри тъпите коментари, моля те, или поне мисли преди да пишеш.
Почти демокрация с елементи на комунизъм - много точно!!! Направо като идеята на Луканов, че в България ще се строи истински капитализъм, но с фалшива демокрация - оттам са ни бедите, но ще ги оправяме: на тези избори 8-10%, на следващите - 28-30% 8)
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Lord »

Има един потребител с ник БАН ЗА СПАМЕРИТЕ. Много го уважавам. Ако се е кандидатирал за депутат, бих го подкрепил. :roll:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Joker: Да, прав си. Дългите убеждения може да не убедят твърдо предубедени хора, но да накарат други да се позамислят.
sweetcoockie: Напълно съм съгласен, много хубави мнения.
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

[quote="Tommy]
А що се отнася до заливане с простотии и като спомена за общоевропейска тенденция за национализъм, кажи ми, техния национализъм (на европейските държави) включва ли приказки за излизане от НАТО и ЕС и зависимост от Русия? Да му имам национализма. [/quote]
Добре де, наистина ли не знаеш, че в много от случаите техният национализъм е за невлизане в ЕС (като норвежкия или швейцарския) и дори за излизане от ЕС (като British Independence Party), да не говорим за двете държави, които вече напуснаха ЕС? Самият ЕС не действа ли по доста съмнителен начин като замрази правото на глас на Австрия, когато хората на Хайдер влезнаха в правителството, но не се посвени да й прибере членския внос? А сега Европарламентът нацапа гащите и си промени вътрешния ред при мисълта, че може да се наложи Льо Пен да открие първото заседание. Иначе говорят, че само недемократичните режими променяли правилата за едни човек...
За НАТО нещата са само малко по-различни...
Мориарти, с теб май ще вземем отново едното място от Доган, за да вкараме някой от нашите чукове в Европарламента...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Значи за общонационална позиция ли говорим за противопоставяне на ЕС, или за частични атаки? Защото никой не е задължавал една държава да се присъедини, но и при демокрация мнозинството решава. Следователно, държавите, на които не им изнася да са в ЕС пространството, или излизат от нрго, или въобще не се присъединяват. Не виждам как излизането на България от ЕС, което впрочем директно ще ни ориентира към Путинска Русия и Азия, ще ни помогне по какъвто и да било начин.
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не знам на какво казваш "общонационална позиция"...... На това, което ни го натрапиха ли?
А влизането с какво ни помогна? Освен словесната плява за "цивилизационния избор", която някои материализираха..... :pukeright:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Joker написа:Не знам на какво казваш "общонационална позиция"...... На това, което ни го натрапиха ли?
А влизането с какво ни помогна? Освен словесната плява за "цивилизационния избор", която някои материализираха..... :pukeright:
И сам знаеш защо засега позитивите от членството ни в ЕС не се усещат. Все още, обаче имаме перспектива, докато с Русия, Азия и БГ комунисти не я виждам.
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Виждаш доста двуполюсно света. Мислех си, че е по-шарен и разнообразен, затова и привлекателен.
proUSA написа:Надка е сигурен евродепутат.
... за съжаление. Но тя и птичата фауна трябва да бъде представена в Европарламента, патките най-вече... :connie_mini_babyduckflly:
Така е по-екологично... :alien:
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика

Мнение от proUSA »

....и кухите лейки
Публикувай отговор

Обратно към “България”