УНСС или Стопанския факлутет
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
lexmen
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
УНСС или Стопанския факлутет
Нуждая се от малко мнения! Мерси предварително!
- Bety_
- Летящите Пръсти
Re: УНСС или Стопанския факлутет
Уча икономика в Стопанския факултет и съм много доволна - според мен място за чудене няма!
Вероятно много мнения ще се родят в тая тема, дано успееш да вземеш правилното решение.
Чакаме те наесен.
Вероятно много мнения ще се родят в тая тема, дано успееш да вземеш правилното решение.
Чакаме те наесен.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Аз лично ще кандидатствам за стопанския, а не в УНСС (Утре Носете Съответната Сума)
. Който питам, все от лоши по-лоши неща ми казва за УНСС, така че...
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
ти някой от унсс ли пита? Или който Не са го приели в УНСС?Etiainen написа:Аз лично ще кандидатствам за стопанския, а не в УНСС (Утре Носете Съответната Сума). Който питам, все от лоши по-лоши неща ми казва за УНСС, така че...
То между другото и в СУ се разменят суми... Или затва не си чул/а... Пък и не само суми
la douleur exquise
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Питах човек, който преподава в УНСС...
. А и не е нужно човек да има негативно мнение за даден университет само защото не са го приели.
For a moment your eyes open and you know
- Bety_
- Летящите Пръсти
На мен лошите неща за УНСС ми ги казват хора, които са били приети навсякъде, но са избрали СУ, а както и такива, които учат там.fak написа:ти някой от унсс ли пита? Или който Не са го приели в УНСС?Etiainen написа:Аз лично ще кандидатствам за стопанския, а не в УНСС (Утре Носете Съответната Сума). Който питам, все от лоши по-лоши неща ми казва за УНСС, така че...
![]()
![]()
То между другото и в СУ се разменят суми... Или затва не си чул/а... Пък и не само суми![]()
Колкото до сумите - то е навсякъде, но ако ги сравняваме, къде ли е по-разпространено?
Фак, ти какво учиш и кой курс си?
с'а т'ва, че преподавател от УНСС е разправял, че университетът не струва, ми се струва толко нереално... Пък мож' да е някой хоноруван асистент, дет води три-четри групи... Между другото те всички са комплексари... с недоебки... (бъзикам се! повечето ползват Окси!)
Мене лошите неща за УНСС ми ги казват хора, които учат в УНСС, ма и лоши неща за СУ ми казват хора, които учат в СУ... То на'сякъде е лошо!
Иначе аз съм учила в УНСС и мога да ти заявя, че смехориите относно фасулските изпити са само в сферата на устния фолклор. Дай да отбележим и тенденцията да омаловажаваме чуждия труд... изпитите са си тежки и преподавателите си държат на предметите! Тройки не се пишат ей така! Окото не им мига да те оставят на поправка и ликвидация! Не им мига окото да те скъсат на ликвидация, въпреки, че не можеш да запишеш друг курс с невзет изпит! Всички упражненията са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и се следи!, и при липса на достатъчно присъствие не взимаш заверка => не ходиш на изпит! На лекциите пускат списъци, броят поименно - секви ненормалници има! ако нямаш присъствие гориш - не те допускат на изпит!
преподавателите са ...абе... Некви в БНБ, в Мин на финансите... И афишират с това!
Ма нещата по-горе се отнасят за сериозните специалности в УНСС...
в останалите специалности, наречени от мен с ироничното "икономики на калинките", нещата са плачевни спор няма... ма в тях влизат хора, немогли да влязат в елитните такива
ма тях няма да ги коментирам...
И моля ви... не говорете за суми! Не можеш да идеш при преподавателя и да ми кажеш: "Виж кво, дай да си платя, а ти да ми пишеш шестица"... Тва дори и в УНСС го няма... Има си процедури(неявни, много ясно)... Същите процедури ги има и тука
Учих в УНСС и мога да ви кажа, че там си взимах изпитите по-трудно отколкото тука
Що?
Мене лошите неща за УНСС ми ги казват хора, които учат в УНСС, ма и лоши неща за СУ ми казват хора, които учат в СУ... То на'сякъде е лошо!
Иначе аз съм учила в УНСС и мога да ти заявя, че смехориите относно фасулските изпити са само в сферата на устния фолклор. Дай да отбележим и тенденцията да омаловажаваме чуждия труд... изпитите са си тежки и преподавателите си държат на предметите! Тройки не се пишат ей така! Окото не им мига да те оставят на поправка и ликвидация! Не им мига окото да те скъсат на ликвидация, въпреки, че не можеш да запишеш друг курс с невзет изпит! Всички упражненията са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и се следи!, и при липса на достатъчно присъствие не взимаш заверка => не ходиш на изпит! На лекциите пускат списъци, броят поименно - секви ненормалници има! ако нямаш присъствие гориш - не те допускат на изпит!
преподавателите са ...абе... Некви в БНБ, в Мин на финансите... И афишират с това!
Ма нещата по-горе се отнасят за сериозните специалности в УНСС...
в останалите специалности, наречени от мен с ироничното "икономики на калинките", нещата са плачевни спор няма... ма в тях влизат хора, немогли да влязат в елитните такива
ма тях няма да ги коментирам...
И моля ви... не говорете за суми! Не можеш да идеш при преподавателя и да ми кажеш: "Виж кво, дай да си платя, а ти да ми пишеш шестица"... Тва дори и в УНСС го няма... Има си процедури(неявни, много ясно)... Същите процедури ги има и тука
Учих в УНСС и мога да ви кажа, че там си взимах изпитите по-трудно отколкото тука
Психология, първи курсФак, ти какво учиш и кой курс си?
la douleur exquise
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
На мен пък лошите работи за Софийски ми ги казват хора,които учат там,а лошите за УНСС-хора,които не учат там.Каква ирония..
И въпреки това Софийски ме влече повече и се чудя още дали има смисъл да се записвам за редовните в УНСС. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
ти кво искаш да кандидатстваш?deny_s написа:На мен пък лошите работи за Софийски ми ги казват хора,които учат там,а лошите за УНСС-хора,които не учат там.Каква ирония..И въпреки това Софийски ме влече повече и се чудя още дали има смисъл да се записвам за редовните в УНСС.
la douleur exquise
-
Chopin
- Да живей словото
- Специалност: жираф - редовно
- Курс: първи
аз в СУ само заради сградата бих влязъл.
иначе, по същество..
чувам само лоши неща за това УНСС.
другите ще ти дадат по-конкретни мнения. (:
иначе, по същество..
чувам само лоши неща за това УНСС.
другите ще ти дадат по-конкретни мнения. (:
- Bety_
- Летящите Пръсти
То момчето (предполагам по ника) само търсеше мнения, така че нямам намерение да превръщам темата в диспут. Само този път ще си позволя да коментирам някои неща.

(И занапред може би ще е добре мнения за нивото да дават само понастоящем учещи в СтФ или УНСС - не бихме искали да подаваме на кандидат-студентите неактуална или непълна информация, нали.
)
И не знам в Стопански факултет кои са тия преподаватели, поне публично не се знае да има такива. Но то и ти няма как да знаеш, понеже не си в този факултет. 
И на финала, иска ми се иска да го отбележа отделно - много... интересен изказ имаш.
Ако искаш направи си пак справка със заглавието: "УНСС или Стопански факултет". Надявам се новината, че специланост "психология" не е в Стопански факултет, да не те разстрои много силно.fak написа:...Психология, първи курс...
(И занапред може би ще е добре мнения за нивото да дават само понастоящем учещи в СтФ или УНСС - не бихме искали да подаваме на кандидат-студентите неактуална или непълна информация, нали.
Така е, УНСС е всъщност най-великият университет! А нашата администрация е по-добра от тази на НБУ!fak написа:Иначе аз съм учила в УНСС и мога да ти заявя, че смехориите относно фасулските изпити са само в сферата на устния фолклор.
Уау уау, направо онемях! При нас са дефицит наистина добрите преподаватели - като навсякъде. Това, че тези в УНСС работят в банки или министерства на мен лично не ми дава гаранция, че са добри педагози.fak написа:преподавателите са ...абе... Некви в БНБ, в Мин на финансите... И афишират с това!
Ма я ма моля те ма поясни кои са тия сериозни специланости/ сериозна специалност.fak написа:Ма нещата по-горе се отнасят за сериозните специалности в УНСС...
в останалите специалности, наречени от мен с ироничното "икономики на калинките", нещата са плачевни спор няма... ма в тях влизат хора, немогли да влязат в елитните такивама тях няма да ги коментирам...
Еее, аз си мислех, пък, че така може - много ви е утежнена процедурата.fak написа:И моля ви... не говорете за суми! Не можеш да идеш при преподавателя и да ми кажеш: "Виж кво, дай да си платя, а ти да ми пишеш шестица"... Тва дори и в УНСС го няма... Има си процедури(неявни, много ясно)... Същите процедури ги има и тука![]()
И на финала, иска ми се иска да го отбележа отделно - много... интересен изказ имаш.
Момиче, ти ми осмисли вечерта!
to be continued...
to be continued...
la douleur exquise
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Право или международни отношения.fak написа:ти кво искаш да кандидатстваш?deny_s написа:На мен пък лошите работи за Софийски ми ги казват хора,които учат там,а лошите за УНСС-хора,които не учат там.Каква ирония..И въпреки това Софийски ме влече повече и се чудя още дали има смисъл да се записвам за редовните в УНСС.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
Съмнявам се, че ше е само тоя пътBety_ написа:То момчето (предполагам по ника) само търсеше мнения, така че нямам намерение да превръщам темата в диспут. Само този път ще си позволя да коментирам някои неща.
Ти къде виде да давам мнения за Стопански факултет?! ПОкажи ми? Та и за нивото?! Че верно мене цитираш, ма нЕма връзка цитата с тва дето пишеш след него, което впрочем се явява твоята реплика към него!!!Bety_ написа:Ако искаш направи си пак справка със заглавието: "УНСС или Стопански факултет". Надявам се новината, че специланост "психология" не е в Стопански факултет, да не те разстрои много силно.
(И занапред може би ще е добре мнения за нивото да дават само понастоящем учещи в СтФ или УНСС - не бихме искали да подаваме на кандидат-студентите неактуална или непълна информация, нали.)
Ти да виде някъде да коментирам нивото на дисциплината ви математика/?! - не, защото не съм го направила, а можех...
А това, че някой учи в момента в Стопански факултет, въобще не е гаранция, че знае как стоят нещата в него... Има много неориентирани хора...
Ти навярно знаеш каква е администрацията в НБУ от първа ръка? Би ли обяснила за нея?... после ше ти обясня и аз... от първа ръка...Bety_ написа: Така е, УНСС е всъщност най-великият университет! А нашата администрация е по-добра от тази на НБУ!![]()
![]()
знайш ли кво ше ти кажа - въобще не са добри педагози... Но те не са даскали в прогимназията, че да трябва да са добри педагози! Не им е работата да те възпитават, да ти помагат и да ти влизат в положението!Bety_ написа:Уау уау, направо онемях! При нас са дефицит наистина добрите преподаватели - като навсякъде. Това, че тези в УНСС работят в банки или министерства на мен лично не ми дава гаранция, че са добри педагози.
Работата на един университетски преподавател е да подава знания и да изисква знания!
Ма ше ти обясним ма... няма се кахъриш, Нема останеш неразбрала... Сериозните специалности в УНСС са Финанси, Счетоводство, Финансов контрол, Маркетинг и МениджмънтBety_ написа:Ма я ма моля те ма поясни кои са тия сериозни специланости/ сериозна специалност.![]()
несериозните са всички други икономики (там има много икономики (май ше се наложи 'сичко да обяснявам
КАжи пак кое ми изкоментирА, че пак не виждам връзка... Щото я няма, може биBety_ написа:И не знам в Стопански факултет кои са тия преподаватели, поне публично не се знае да има такива. Но то и ти няма как да знаеш, понеже не си в този факултет.
Корумпирани преподаватели ли назоваваме??? Хм... Не щъ да ги назовавам поименно...
но според мълвата всички в унсс са такива... Ай некой да иди да пробва да си плати изпита...
Щото съм от село... и не съм префърцунена кифла, която се старае да говори и пише грамотно, когато не го изискват обстоятелствата - Формална обстановка примерно...Bety_ написа:И на финала, иска ми се иска да го отбележа отделно - много... интересен изказ имаш.![]()
А и не смятам поста ми във форум за некъв официален текст!
дано не се наложи пак да разяснявам..
la douleur exquise