ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}
Модератор: sientelo
-
vanityfair
- В началото бе словото
Re: ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}
Този път след конспекта има литература и ни каза две книги май които са най-важни, но не се сещам кои бяха. Ще проверя и после ще ти пиша. Но въпреки това май пак ще е предимно от лекции
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
- Малък рус дзвон
- В началото бе словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
Моля ви кажете къде ги намирате тези конспекти или поне дайте линк. Аз нещо не се справям.
- orion_elira
- Да живей словото
Конспектите за вс изпити ги има като влезеш в сайта на историческия, в обучение и после в МиСЮЕ . Ето линкове:
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/srbgist.pdf - Средновековна Българска история
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/srbalkist.pdf - Средновековна Балканска история
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/srvekist.pdf - Средновековна обща история (за тоя не съм сигурна, че е верен)
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/istviza.pdf - История на Византия (ако може някой да ми каже дали това е тоя конспект, който Балаков е дал в началото на семестъра
)
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/istbzem.pdf - История на българските земи 15-17 в.
Мисля, че това е всичко

http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/srbgist.pdf - Средновековна Българска история
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/srbalkist.pdf - Средновековна Балканска история
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/srvekist.pdf - Средновековна обща история (за тоя не съм сигурна, че е верен)
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/istviza.pdf - История на Византия (ако може някой да ми каже дали това е тоя конспект, който Балаков е дал в началото на семестъра
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/ig/istbzem.pdf - История на българските земи 15-17 в.
Мисля, че това е всичко
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
За Увод в Европейската става дума, налиvanityfair написа:Джени ни даде конспект. За сега знам само за този.
Ако мога да помогна - то доста време мина, откакто беше моя изпит при Джени, но не пречи да се провери дали е така, както беше тогава: Има една книжка на Кюизиние, Ж. "Етнология на Европа". Аз я открих благодарение на колеги от по-горния курс. Значи тогава 90 % от лекциите бяха по тази книжка
Пък за останалите конспекти - я ги юркайте малко преподавателите, не е толкова трудно след лекцията или на почивката да отиде някой и да поиска конспект, а и не забравяйте, че вашия хорариум е по-малък от този на историците, така че редно е конспекта да е малко по различен. Ние имахме равен хорариум с историците и въпреки това си издействахме почти винаги падане на някои въпроси от конспекта
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Някой може ли да ми каже пак кога е приемното време на доцент Стоилов този семестър
Благодаря.
Като птичка в небесата 
-
vanityfair
- В началото бе словото
А как можем да се доберем до "Етнология на Европа"? В библиотеката няма ли я? Ние от толкова висене там заради Антонов не се сещаме да търсим други неща.
Приемното им време е едно и също през цялата учебна година, ако не се лъжа.sientelo написа:Някой може ли да ми каже пак кога е приемното време на доцент Стоилов този семестърБлагодаря.
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
- Малък рус дзвон
- В началото бе словото
Не може да я няма в Централната ,ако не в нашата. Ама не ми се иска да си вярвам, че има шанс да ни я дадат за вкъщи.
- orion_elira
- Да живей словото
Аз пък бих попитала - От къде можем да си я купим?
така няма ли да е по-лесно
И бтв може ли някой да ми каже дали конспекта по История на Византия, който Балаков е дал е същия като в интернет? И ако не е каква е разликата
мерси предварително
П.П. С датите за изпитите какво стана, това ли са в крайна сметка?:
10 юни - Увод в европвйската Етнология
17 юни - История на Византия
23 юни - Средновековна балканска история
29 юни - Средновековна българска история
6 юли - История на България XV-XVII в
10 юли - Средновековна обща история
И бтв може ли някой да ми каже дали конспекта по История на Византия, който Балаков е дал е същия като в интернет? И ако не е каква е разликата
мерси предварително
П.П. С датите за изпитите какво стана, това ли са в крайна сметка?:
10 юни - Увод в европвйската Етнология
17 юни - История на Византия
23 юни - Средновековна балканска история
29 юни - Средновековна българска история
6 юли - История на България XV-XVII в
10 юли - Средновековна обща история
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Етнология на Европа трудно ще я намерите някъде, евентуално сред книгите по кашоните, ако изпадне. В библиотеката би трябвало да я има, ако не я намерите, просто свиркайте, така и така минавам през Университета често, няма да ми представлява особена трудност да я донеса, пък вие ще си я размножите помежду си
Но все пак има малък шанс Джени да си е сменил лекциите, та трябва да се сравнят просто
Но все пак има малък шанс Джени да си е сменил лекциите, та трябва да се сравнят просто
- MARRISSA
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
Средновековна българска е за 30ти юни, защото 29ти е Петровден
. Няма да му е приятно на човека да ни изпитва на именния си ден
Иначе другите си остават така 
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"
http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
- orion_elira
- Да живей словото
мерси мн анче
.. идеално е така, че ще е на 30-ти .. добре, че не познаванм никой Петър, че иначе нямаше да ми се получи добре изпита

- Viara
- От дъжд на вятър
Здр, аз съм от първи курс
Курсът сме се шашнали мноого, заради предстоящите ни мъчни изпити...
Някой от вас, ни беше повтарял не веднъж, че Социологията през първият семестър, ще ни се види лека и приятна, в сравнение с това,което ни очаква втори... Защо не се вслушахме и не действахме по-спокойно, поне тогава да не бяхме хабили нерви
Колеги... оплаквам си съдбата
Кажете ми,моля ви, нещо по- пооо по-така
за трите изпита - Тракология, БГ етнология и История и теория на Етнологията.
Някой от вас, ни беше повтарял не веднъж, че Социологията през първият семестър, ще ни се види лека и приятна, в сравнение с това,което ни очаква втори... Защо не се вслушахме и не действахме по-спокойно, поне тогава да не бяхме хабили нерви
Колеги... оплаквам си съдбата
Кажете ми,моля ви, нещо по- пооо по-така
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ще ти споделя моят опит на вече застаряващ етнологViara написа:Здр, аз съм от първи курс![]()
Някой от вас, ни беше повтарял не веднъж, че Социологията през първият семестър, ще ни се види лека и приятна, в сравнение с това,което ни очаква втори... Защо не се вслушахме и не действахме по-спокойно, поне тогава да не бяхме хабили нерви![]()
Колеги... оплаквам си съдбата![]()
Кажете ми,моля ви, нещо по- пооо по-таказа трите изпита - Тракология, БГ етнология и История и теория на Етнологията.
Бг етнологията на мен ми води Илийката упражненията и Иваничка лекциите, беше цялата Бг етнология след 3 семестъра директен изпит. Не като при вас 1 и 2 част. Представи си колко по-тежко е било все пак като изпит тогава. Сега вярно, че при Мира е по различно, доколко чувам от колегите не е лек изпита, ма ако си прочела няма причина да не си го вземеш.
История и теория при Илия Илиев си е важен изпит, труден като материя, аз като четях навремето - бе половината и повече неща не ми бяха ясни реално. Лекциите там са си важни, Илийката държи на аналитично мислене, аи да имаш все пак познания, щото понякога хората просто плямпат глупости абсолютни
Тракологията е при Ботева още, нали. На Д. Попов Тракологията открай време си е учебник, макар че самата Ботева не е мн. сагласна с някои неща. Ама нали имате и лекции. Впрочем, както казах на Мина - Ботева има книжка самата тя, която навремето съвпадаше на 80 % с лекционния и курс. Теста вземеш ли си при нея - няма да имаш проблеми на устния, нас дори ни освободи навремето от устен, освен ако не си недоволен от оценката. Ма самия устен не е мн. тежък - коментар на извор. Е са ако не може човек да преразкаже извор с елементи на разсъждение
Та така, не е тежка чак толкова сесията, чакай да ти дойдат балканските и общите истории, новата и съвременна българска, тогава седни да се притесняваш за изпит, сега е хабене на нерви наистина. Ама четене му е майката, сега е времето да се пропрочита това онова
- Viara
- От дъжд на вятър
Моля те, недей, нека мине тази сесия, после ме готви за следващата
Както казах, някой от вас ни беше казал същото и първи семестър- на нас ни мина през ушите. Не искам сега да ти вярвам
Благодаря ти.
При нас, обаче, устният по тракология не е задължителен. По желание, за повишаване на оценката.
А по бг етнология, Краси ще да е съдник
При него сме на изпит, устен... Така пише, така знаем.
Много ме притесняват тези устни.
Имам един въпрос, свързан не със сесията, който преди време обсъждахме, но честно казано, все още не съм се ангажирала да разпитам, а трябваше
Вторият език във втори курс... доста възражения и не съгласни ще има, когато стигнем до там, но все още нищо не правим по въпроса.
Руски или турски... това ли е?
Има ли възможност и някой от вас записал ли е втори език, изучавайки го с друга специалност?
Благодаря ти.
При нас, обаче, устният по тракология не е задължителен. По желание, за повишаване на оценката.
А по бг етнология, Краси ще да е съдник
Много ме притесняват тези устни.
Имам един въпрос, свързан не със сесията, който преди време обсъждахме, но честно казано, все още не съм се ангажирала да разпитам, а трябваше
Вторият език във втори курс... доста възражения и не съгласни ще има, когато стигнем до там, но все още нищо не правим по въпроса.
Руски или турски... това ли е?
Има ли възможност и някой от вас записал ли е втори език, изучавайки го с друга специалност?
- drakusa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз както ти казах преди доста време съм завършил, та нещата малко са се променили, ама не чак толкова. При нас също тракологията устния беше по желание
За балканския/славянски език обаче по-добре ще те посъветват колегите от втори курс или трети. При тях са по-пресни нещата. Аз като бях даже нямаше руски, вместо него беше полски. Вероятно с малко повече разправии е възможно да се учи език с друга специалност, сега вече има Минало и съвремие и там учат езици. Иначе с някоя филология ще е сложно според мен, най малкото те учат езика 5 години, нз наистина. Пробвайте, ако има освен теб още някой, сформирайте група и вкупом атакувайте с въпроси поне
За балканския/славянски език обаче по-добре ще те посъветват колегите от втори курс или трети. При тях са по-пресни нещата. Аз като бях даже нямаше руски, вместо него беше полски. Вероятно с малко повече разправии е възможно да се учи език с друга специалност, сега вече има Минало и съвремие и там учат езици. Иначе с някоя филология ще е сложно според мен, най малкото те учат езика 5 години, нз наистина. Пробвайте, ако има освен теб още някой, сформирайте група и вкупом атакувайте с въпроси поне