Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Върви девиз във СъУ във момента:
"Работи с мат'риали на студента",
пристигне ли студент без мат'риали,
тогава просто лелките го яли!
"Работи с мат'риали на студента",
пристигне ли студент без мат'риали,
тогава просто лелките го яли!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
T.G.Bogdanov
- В началото бе словото
- Специалност: Физика
- Курс: трети
Здравейте, както всички вас и аз чакам тези пари! Т.к. поне в нашия факултет (ФзФ) цари пълно безхаберие се заех да разпитам и ето какво стана:
1) На 15.май.2009г. - документите на СУ тъкмо бяха пристигнали в МОН и предстоеше насрещна проверка на данните (от МОН изразиха мнение, че до края на месеца ще пуснат платежното нареждане до СУ);
2) На 22.Май.2009г. СУ бе предоставило корекция на данните в следствие на несъответствия по списъците и започна нова насрещна проверка (МОН потвърди мнението си от предходната седмица относно датата на превода);
3) На 28.май.2009г. е минал банковия превод към СУ;
Т.е. реално би било да се приведат парите на студентите идните дни!
НО:...
1)Нека не забравяме, че това е СУ;
2)А колко стипендии мислите че ще приведът...Всички - НЕ! СЛед разговор с Г-жа Чекарова (съжалявам ако допускам грешка в името) стана ясно,че приведената сума е само за стипендиите за симен семестър! Т.е. 4х90=360 лв. плюс тези за наградите за симния семестър!
3) Кога ще ни преведът останалите? Това се оказа малко сложен въпрос, понеже :
3.1. сега започва нова насрещна проверка на документите за летен семестър!
3.2. реалистично е до започването или по време на сесията да бъдат приведени (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!!) 1 стипендия за летен семестър!
4) Защо ли? Защото на МОН за отпуснати само 20% от средствата по този фонд, след тяхното изплащане (по мои скромни изчисления те ще приведът повече от 20%, но тези неща аз не ги разбирам), ще се изпрати отчет за свършената работа, след тоето те ще получат следващия транш! Т.е. останалите 4 стипендии и една награда са в "добре обозримото бъдеще"! Демек - няма да се очудя ако те се появят когато ние запишем следващия курс!
5) Тук изникват серия въпроси!
5.1. Стипендиите не са ли за да си помагаме по време на следването, а не за първа пенсия?
5.2. Какво ще направи университете? Кога и кави средства ще пирведе на нас?
5.3. Има ли финансови възможности университета да покрие тези стипендии които няма да пристигнат до края на учебната година и дали ще го направи?
6) Интересното е че в нащия факултет (ФзФ) когато излязога списъците (още преди 1.май.2009г.) бяха заявени за превод суми до текущата дата (Т.е. не само стипендии и награди за зимен семестър, но и награди и 2 стипендии за летен семестър)! Т.е. според тези списъци трябва да ни приведът малко по-голяма сума!
Уви както всички знаем живеем в една криворазбрана цивилизация и нещата не се движат по мед и масло, актона всички ни се иска!
P.S.: Информацията за тези неща съм получил след личен разговор с:
1) Студентски отдел на СУ;
2) Отдел студенти и докторанти на МОН;
3) Г-жа Г-жа Чекарова (отново съжалявам, ако допускам грешка в името)!
Ако някой иска да ми пише ЛС и ще му предоставя телефонните номера за контакти, за да може сам да се увери в думите ми!
1) На 15.май.2009г. - документите на СУ тъкмо бяха пристигнали в МОН и предстоеше насрещна проверка на данните (от МОН изразиха мнение, че до края на месеца ще пуснат платежното нареждане до СУ);
2) На 22.Май.2009г. СУ бе предоставило корекция на данните в следствие на несъответствия по списъците и започна нова насрещна проверка (МОН потвърди мнението си от предходната седмица относно датата на превода);
3) На 28.май.2009г. е минал банковия превод към СУ;
Т.е. реално би било да се приведат парите на студентите идните дни!
НО:...
1)Нека не забравяме, че това е СУ;
2)А колко стипендии мислите че ще приведът...Всички - НЕ! СЛед разговор с Г-жа Чекарова (съжалявам ако допускам грешка в името) стана ясно,че приведената сума е само за стипендиите за симен семестър! Т.е. 4х90=360 лв. плюс тези за наградите за симния семестър!
3) Кога ще ни преведът останалите? Това се оказа малко сложен въпрос, понеже :
3.1. сега започва нова насрещна проверка на документите за летен семестър!
3.2. реалистично е до започването или по време на сесията да бъдат приведени (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!!) 1 стипендия за летен семестър!
4) Защо ли? Защото на МОН за отпуснати само 20% от средствата по този фонд, след тяхното изплащане (по мои скромни изчисления те ще приведът повече от 20%, но тези неща аз не ги разбирам), ще се изпрати отчет за свършената работа, след тоето те ще получат следващия транш! Т.е. останалите 4 стипендии и една награда са в "добре обозримото бъдеще"! Демек - няма да се очудя ако те се появят когато ние запишем следващия курс!
5) Тук изникват серия въпроси!
5.1. Стипендиите не са ли за да си помагаме по време на следването, а не за първа пенсия?
5.2. Какво ще направи университете? Кога и кави средства ще пирведе на нас?
5.3. Има ли финансови възможности университета да покрие тези стипендии които няма да пристигнат до края на учебната година и дали ще го направи?
6) Интересното е че в нащия факултет (ФзФ) когато излязога списъците (още преди 1.май.2009г.) бяха заявени за превод суми до текущата дата (Т.е. не само стипендии и награди за зимен семестър, но и награди и 2 стипендии за летен семестър)! Т.е. според тези списъци трябва да ни приведът малко по-голяма сума!
Уви както всички знаем живеем в една криворазбрана цивилизация и нещата не се движат по мед и масло, актона всички ни се иска!
P.S.: Информацията за тези неща съм получил след личен разговор с:
1) Студентски отдел на СУ;
2) Отдел студенти и докторанти на МОН;
3) Г-жа Г-жа Чекарова (отново съжалявам, ако допускам грешка в името)!
Ако някой иска да ми пише ЛС и ще му предоставя телефонните номера за контакти, за да може сам да се увери в думите ми!
-
DanielaNT
- В началото бе словото
- Специалност: БФ
- Курс: четвърти
Здравейте. И аз следя живо казуса със стипендиите, но доколкото чувам се говори за края на юни
В други университети вече има пари, но милият ни СУ за пореден път доказа, че студентите на СУ не са като всички! Явно още дълго ще почакаме, но е жалко, че нещата стават толкова бавно. И не зная за вас, но единственият път в който посмях да попитам за евро стипендиите в СУ ми се разкрещяха. Лелките от администрацията са направо трагични! Затова винаги, когато има начин, ги избягвам! Може малко по- нормално отношение...
"The leaders are not born, leaders are made and they are made by effort and hard work!"
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
1. А на МОН, като са отпуснали 20 процента (и защо са им отпуснали 20 процента, Меглена Плугчиева и останалите комунисти са ги окрали ли?), оттам към другите университети всички стипендии ли са превели?
2. Толкова ли са некадърни в администрацията, че са предоставили на МОН некоректни данни?
3. По дефиниция аз съм се трудил предния семестър и исках с тези пари да си купя разни книги, за да уча от тях за изпитите през този семестър. Щото сега леко няма откъде да извадя 35 лева за Правописния речник на "Хейзъл", а аз исках да го прегледам за изпита, който ми е изтеглен за сряда...
4. Поздрав с тая песен, пее се с мелодията на "О, Сузана"
Във Ониверситета
циркът си върви
не обичат там студентите
и крадат, крадат пари
5. Другарите от Студентски съвет нещо възнамеряват ли да направят по въпроса...? Все пак те са влиятелните пичове със 100 000 лв бюджет.
2. Толкова ли са некадърни в администрацията, че са предоставили на МОН некоректни данни?
3. По дефиниция аз съм се трудил предния семестър и исках с тези пари да си купя разни книги, за да уча от тях за изпитите през този семестър. Щото сега леко няма откъде да извадя 35 лева за Правописния речник на "Хейзъл", а аз исках да го прегледам за изпита, който ми е изтеглен за сряда...
4. Поздрав с тая песен, пее се с мелодията на "О, Сузана"
Във Ониверситета
циркът си върви
не обичат там студентите
и крадат, крадат пари
5. Другарите от Студентски съвет нещо възнамеряват ли да направят по въпроса...? Все пак те са влиятелните пичове със 100 000 лв бюджет.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Просто не може да е истина! Точно след седмица заминавам извън страната, а все още си чакам полагащите ми се 3 стипендии до момента за летен семестър. Ако всичко, казано по - горе, е истина, то означава, че ще им се радвам едва есента...
Нямам думи...
Нямам думи...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Kavhan Isbul
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: qoruin
В УНСС вече са започнали превеждането на парите та дано и на нас да ни ги преведат тея дни, че е просто безобразие вече 
Историк пишман газовик
-
DanielaNT
- В началото бе словото
- Специалност: БФ
Да бъдем оптимисти като за последно! (хе хе, аз съм 4-ти курс, затова го казвам). От утре започвам да чакам какво ще се случи по картата и ако не се случи нищо, ще потъся информация по въпроса с риск да не ми дадат диплома. Писна ми в СУ това, за което на никой не му пука- да са студентите!
"The leaders are not born, leaders are made and they are made by effort and hard work!"
- lifeSux(svg);
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Студентските съвети и организации (не знам колко и кои) могат да направят и някакви полезни неща от време на време .. да ни държат информирани например какво става със стипендиите и някакви други подобни срокове. Предполагам те могат по-лесно (а може да им стане и задължение) да проверяват такива неща и да ги пускат например в някаква тема нейде из форума.
Срокове за стипендии (всички възможни видове), общежитие, плащане на семестри ..
СУ сух.
Срокове за стипендии (всички възможни видове), общежитие, плащане на семестри ..
СУ сух.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Сакън.lifeSux(svg); написа:Студентските съвети и организации (не знам колко и кои) могат да направят и някакви полезни неща от време на време .. да ни държат информирани например какво става със стипендиите и някакви други подобни срокове. Предполагам те могат по-лесно (а може да им стане и задължение) да проверяват такива неща и да ги пускат например в някаква тема нейде из форума.
Срокове за стипендии (всички възможни видове), общежитие, плащане на семестри ...
Нали трябва да си купуват костюмчета, да се връткат насам-натам, да си харчат стоте хиляди лева бюджет, да си правят кариерата в младежкото БСП/МКС/НамСиКъде...
Абе тия луди ли са, ще получавам стипендия за летен семестър наесен, кви са тия простотии, га си комунистите смотани, писнаха ми, толкова некадърност не бива...
Последни 30 лв. и минавам на въглероден диоксид 
-
ikki
- В началото бе словото
- Специалност: ПУПЧЕ
Ти си направо цветеADeLL написа:Последни 30 лв. и минавам на въглероден диоксид
Мале ужас...чета и гледам че не само в ЮЗУ-то е пълна лудница...имам изпредвид в някои отношения са точни иначе..но някои ужас..Абе и те са като тези в администрацията от 10 посещения, 8 пъти ше ти се развикат 2 пъти ще са в добро настроение...но нали сте СУ ,винаги съм си мислил, че ще е по-добре..
Иначе и аз бях чул ,че първо ще превеждат за зимен семестър... Почвам се отчайвам вече ,че май наистина ще ги преведат на есен..а защо ли съм висел по опашки 6 часа без да мръдна ,да си пускам документите незнам ужас..ужас..Целата държава ни е такава... Оставани само да чакаме..и както казва колегата ,май ще минаваме на фотосинтеза...

titiyo 2009-05-29 16:41:27
titiyo
Новak
OfflineРегистриран: 2009-05-29
Re: Стипендии от Европейския социален фондздравейте и от мен, аз само искам да кажа на тези от вас, които са подали документи за евростипендии, но не фигурират в класирането на ШУ да не се отчайват!аз погледнах, че моето име не фигурира в листата, но вчера бях приятно изненадана с превода на 360 лв от евростипендиите. Смечното беше, че аз знаех че не съм одобрена и не съм и очаквала, другото че вчера имах превод и на заплатата, а след това получавам и смс за нов превод (получавам смс при всеки превод на суми по сметката ми, това е предлагана услуга в ОББ), та след като получих и 2-ри смс за превод аз си помислих че става грешка и тругнах да звъня в банката от къде е този превод, че от там ми казаха че това са евростипендии...че вчера беше хубав ден и за мен!
~~~~~
Ето стават и чудеса
колегата от шуменския унивеститет
да му е честито...
titiyo
Новak
OfflineРегистриран: 2009-05-29
Re: Стипендии от Европейския социален фондздравейте и от мен, аз само искам да кажа на тези от вас, които са подали документи за евростипендии, но не фигурират в класирането на ШУ да не се отчайват!аз погледнах, че моето име не фигурира в листата, но вчера бях приятно изненадана с превода на 360 лв от евростипендиите. Смечното беше, че аз знаех че не съм одобрена и не съм и очаквала, другото че вчера имах превод и на заплатата, а след това получавам и смс за нов превод (получавам смс при всеки превод на суми по сметката ми, това е предлагана услуга в ОББ), та след като получих и 2-ри смс за превод аз си помислих че става грешка и тругнах да звъня в банката от къде е този превод, че от там ми казаха че това са евростипендии...че вчера беше хубав ден и за мен!
~~~~~
Ето стават и чудеса