Danke schon! И аз така предполагах.fak написа:като се записваш за изпит! има отделна бланка, дето си нареждаш желанията.Piwe bez Zewe написа:А кога се подават документите със желанията- когато се записваш за редовни или след това?
Промени след това няма, така че внимавайте как си подреждате желанията!
Теми Литература 1990-2007
- Piwe bez Zewe
- В началото бе словото
- Специалност: МО
- Курс: първи
Re: Теми Литература 1990-2007
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
"Свери си календара"!!!Бeтон написа:След 1-ви октомври.
Голяма драка съм понякога!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Простата логика говори - щом завършвам СУ, значи календара ми е бил сверен, когато съм се записвал.
Така че.
Тихичко

Така че.
Тихичко

- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
4.50 - не особено доволно, но с оценката ми по история стига за Право задочно. Доволна съм поне от това, но от тук нататък продължавам здраво с историята, за да ми стигне балът и за редовно.
- holdencaulfield
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: 2HEN8Y
4.75-супер удовлетворен от себе си! Очаквах много по-малко!Най-много се надявах на 4

Абе някой да има представа, когато се пише тема по романа " Тютюн " по коя от двете версии е добре да се пише - оригиналната, където липсват някои персаонажи или по преработената по политически причини...
Това винаги ми е било интересно, но никъде май не го пише черно на бяло.В конспекта пише само Димитър Димов "Тютюн" (или поне аз не си спомням да беше отбелязано някакво пояснение по този въпрос).Според мен това е интересен въпрос, защото например персонажа Лила я няма в оригинала , а само в преработеното издание и някак си ако се коментира образа без да е нужно си е само загуба на време и писане.Или обратното ако не се спомене, с мисъл , че го няма в оригинала, дали няма да се счете като непълноценен анализ на творбата...
Това винаги ми е било интересно, но никъде май не го пише черно на бяло.В конспекта пише само Димитър Димов "Тютюн" (или поне аз не си спомням да беше отбелязано някакво пояснение по този въпрос).Според мен това е интересен въпрос, защото например персонажа Лила я няма в оригинала , а само в преработеното издание и някак си ако се коментира образа без да е нужно си е само загуба на време и писане.Или обратното ако не се спомене, с мисъл , че го няма в оригинала, дали няма да се счете като непълноценен анализ на творбата...
Последно промяна от Batbayan на 04 Юни 2009, 20:20, променено общо 1 път.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Кви са тия глупости?! в оригиналната НИЩО не липсва, във преработената са ДОБАВЕНИ персонажи, които всъщност изобщо не трябва да ги има!Batbayan написа:Абе някой да има представа, когато се пише тема по романа " Тютюн " по коя от двете версии е добре да се пише - оригиналната, където липсват някои персаонажи или по преработената по политически причини...![]()
![]()
![]()
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
Образът на Лила е много богат и без неговото анализиране, работата ти би била недоразвита 
la douleur exquise
- Piwe bez Zewe
- В началото бе словото
- Специалност: МО
Анализирай си по оригиналното издание и ако пропуснеш Лила не е фатално, но пък ако само я споменеш (да покажеш, че знаеш, че я има) не е излишно. Лила е "съшита с бели конци" във втората версия и не е от персонажите, от които можеш да извлечеш бог знае какви умозаключения за произведението. Аз лично се заинатих и си прочетох оригинала, а Лила така и не я "уважих"Batbayan написа:Абе някой да има представа, когато се пише тема по романа " Тютюн " по коя от двете версии е добре да се пише - оригиналната, където липсват някои персаонажи или по преработената по политически причини...![]()
![]()
![]()
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
хаха и кво му е богатото?! изопаченото мислене и ненормалните закони на комунистите ли?fak написа:Образът на Лила е много богат и без неговото анализиране, работата ти би била недоразвита
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
ако ти обясня, може и да го схванеш, което ше означава, че ти помагам един вид...Master_of_Sin написа: хаха и кво му е богатото?! изопаченото мислене и ненормалните закони на комунистите ли?![]()
А аз не щъ да ти помагам..., ако ме разбираш...
затва... ако случайно на изпита тря'а да пишеш по романа, лансирай тезата за "ненормалните закони на комунистите"! (И очаквай свой цитат в бисерите, дет ги изкарват по вестниците)
la douleur exquise
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
пхаха ми да ти кажа да говориш за този роман с тази героиня е адски грешно... и ти напиши че "образът на Лила е много богат" и ще го има и този бисер из вестниците!

смешница.

смешница.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
Дете... много се впрягаш...
виж, мене във вестниците не са ме цитирали никога... а две години се явявах на тоя изпит...
И двете години изкарах много над три...
виж, мене във вестниците не са ме цитирали никога... а две години се явявах на тоя изпит...
И двете години изкарах много над три...
la douleur exquise
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
като си изкарала много над три що си го карала два пъти?! да не би да не са те приелии?! ахх... горката!
не си познала на кого ще се изтъкваш, дете! гледай си работата и не си избивай комплексите пред мен че ставаш от смешна - жалка.
не си познала на кого ще се изтъкваш, дете! гледай си работата и не си избивай комплексите пред мен че ставаш от смешна - жалка.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!