Абе шегата настрана, ама някои от стаите на 51-ви наистина бяха егаси и ужасните. Точно южните над входа - една моя колежка живя там четири години и през зимата оставяха отворени прозорци нон стоп. Лятото не се влизаше в тая стая, така че - източници много, ти решаваш на кой да повярваш и на кой да се изсмееш. Аз съм живяла в подобна стая, но я напуснах още средата на май месец, така че не мога да твърдя как е лятото. Зимата чак на отворени прозорци не сме спали, но и печки не си спомням да сме пускали. Парното май си беше незапушено, не си спомням...Бeтон написа: Шегата настрана, но от потвърдени източници съм чувал, как смотвали печките под леглата. И тия, които облепяха дограмите с тиксо (голямата файда, ама нейсе, да се намираме на работа) са питали обитателките на стаи с незаконно ползване на ел.отопление – „тука нещо много топло?”
И те най-безочливо: „ами стаята ни е южна”.
Бах тая стая. Навсякъде клинч, там +20 градуса.
Как са условията в общежитията на СУ?
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Re: Как са условията в общежитията на СУ?
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Ми моя въпрос тогава е - тия блокове и тия стаи като са толкова зле, що не хванат да ги пооправят?!
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Оправят ги, спокойно. Малко по малкоMaster_of_Sin написа:Ми моя въпрос тогава е - тия блокове и тия стаи като са толкова зле, що не хванат да ги пооправят?!![]()
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
а... е спокойна съм си 
Мен много много не ме касае просто ми е чудно кви са тия условия на живот там. Аз така и така премислям варианта с квартирата така че ... ако ме приемат в София въобще нямам намерение да се бутам в тия отвратителни общежития.
Мен много много не ме касае просто ми е чудно кви са тия условия на живот там. Аз така и така премислям варианта с квартирата така че ... ако ме приемат в София въобще нямам намерение да се бутам в тия отвратителни общежития.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
51-ви тогава беше в ремонт. Става дума точно за моя вход.
Нищо "чудно" и неземно няма. Намираме се в България, а България и колективизъм са 2 взаимноизключващи се понятия. Всеки гледа да прецака другия, ако може и да стори по-зло негому, най-добре.Master_of_Sin написа:просто ми е чудно кви са тия условия на живот там.
Последно промяна от Бeтон на 30 Май 2009, 16:05, променено общо 1 път.

- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
О да знам, точно поради тази причина смятам да съм на квартира, там условията са по-нормални. 
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Абе пак не се знае. Била съм свидетел на какви ли не наемодатели, имаше евреи, които вярваха, че кроим планове как да ги изтрепем зад гърбовете им, имаше пияници, изкуфели бабки...Master_of_Sin написа:О да знам, точно поради тази причина смятам да съм на квартира, там условията са по-нормални.
Съквартирантите на квартира също могат да са еб*аси и образите - като например да киснат една дреха по 2-3 седмици, докато целия апартамент не започне да мирише на прокиснато, например.
Не че те плаша де
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
Ооо ама аз съм си решила с кой ще съм на квартира - няма да е непознато момиче! 
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Аз къде казах, че изненадите са само от непознатиMaster_of_Sin написа:Ооо ама аз съм си решила с кой ще съм на квартира - няма да е непознато момиче!
Както казват много препатили - едно е да си приятел с някой, съвсем различно е да можеш да живееш с него/нея. Хубавото е, че ако се изпокарате като съквартиранти, най-вероятно няма да си говорите месец, два, три, година най-много след като престанете да живеете заедно, но после пак ще възобновите отношения. Не визирам теб и приятелката ти конкретно де - просто това също е вариант
Абе изощо хората са толкова интересни
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
Пхахха айде да спираме спора а?
Познавам приятелката си по-добре от теб - не казвам че е перфектна всеки си има недостатъците - но казвам че не е няква мърла и тъпачка и че е много по-добре да живея с нея отколкото с няква друга, която може да ми поднесе много повече неприятни изненадки! Освен това вече съм живяла с нея известно време ..така че излишни са ти коментарите.
Познавам приятелката си по-добре от теб - не казвам че е перфектна всеки си има недостатъците - но казвам че не е няква мърла и тъпачка и че е много по-добре да живея с нея отколкото с няква друга, която може да ми поднесе много повече неприятни изненадки! Освен това вече съм живяла с нея известно време ..така че излишни са ти коментарите.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
та... докато имам успех, ще съм на общежитие... понеже на квартира пак ще трябва да се съобразявам с нуждите на някоя фръцла, па макар и позната(което е още по-тегаво)... Пак ше делим малко пространство и пак няма да се чувствам като вкъщи...
ако нямам успех - квартира... тъй или иначе няма да имам друг избор
la douleur exquise
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Хахахахаха...
Приятелки на сестра ми точно така са заедно в една стая и
Иначе аз пледирам, че съм видял доста - и по общежития и квартири чат-пат за по малко.
Едно летО съм бил със строителни работници. Собственичката поддържаше обаче, дума да не става. Домашна прислужница се е цанила все при известни - Мира Добрева и тн...
Ето как върви пазара:
- На тавана е по-евтино, ама не за теб. Пият, играят карти, псуват се, бият се.
Аз:
- Тогава в апартамента как е?
- На твоята възраст са.
Никакви оплаквания. Идваха към 9 и половина, попият малко, погледат кеча час и нещо и са трупове. Кеча не ми се гледаше, ама пък те изместиха масата до вратата на балкона, за да пушат. Въпрос на компромиси и култура, която някои я нямат. А само пледират, че са интелигентни.
Със наемодателките също съм нямал особени проблеми. Аз не знам как може да се натресеш при некои алтави.
Да не дават само те квартири? Има още колко възможности.
Приятелки на сестра ми точно така са заедно в една стая и
Иначе аз пледирам, че съм видял доста - и по общежития и квартири чат-пат за по малко.
Едно летО съм бил със строителни работници. Собственичката поддържаше обаче, дума да не става. Домашна прислужница се е цанила все при известни - Мира Добрева и тн...
Ето как върви пазара:
- На тавана е по-евтино, ама не за теб. Пият, играят карти, псуват се, бият се.
Аз:
- Тогава в апартамента как е?
- На твоята възраст са.
Никакви оплаквания. Идваха към 9 и половина, попият малко, погледат кеча час и нещо и са трупове. Кеча не ми се гледаше, ама пък те изместиха масата до вратата на балкона, за да пушат. Въпрос на компромиси и култура, която някои я нямат. А само пледират, че са интелигентни.
Със наемодателките също съм нямал особени проблеми. Аз не знам как може да се натресеш при некои алтави.

- leia_loves_cats
- Да живей словото
Аз казах, че не коментирам теб, а случаите, които съм виждала. Освен това, с цялото ми уважение, това е форум, в който може и някой друг да се вълнува от този въпрос, затова и споделям опита, който имам. Това не е спор, не се опитвам тебе лично да те разубеждавам, просто споделям как понякога нещата не са толкова прости, колкото си ги представяш преди да започнеш да живееш с някой.Master_of_Sin написа:Пхахха айде да спираме спора а?
Познавам приятелката си по-добре от теб - не казвам че е перфектна всеки си има недостатъците - но казвам че не е няква мърла и тъпачка и че е много по-добре да живея с нея отколкото с няква друга, която може да ми поднесе много повече неприятни изненадки! Освен това вече съм живяла с нея известно време ..така че излишни са ти коментарите.![]()
Освен това, да не се разбираш с някой по съквартирантски начала не значи, че задължително някой е мърляч. Най-цитирания и изтъркан пример е с часовете за ставане и лягане - ако единия е сова /става късно, стои до късно/, а другия петел/става рано, ляга си рано/, и двамата ще се изнервят един на друг, но това не значи, че са мърлячи или тъпаци. Оттук нататък нещата продължават да си ескалират и могат да стигнат до изнервяне, щото едната си оставя четката за зъби на шкафчето на другата.... и така нататък. Плюс е, че сте живели заедно и знаете какво е.
Аз лично бих се замислила да живея с някой, с който прекарвам прекалено много време - приятел, с който съм в обща компания, с който заедно ходим на лекции и с който после се прибираме в един апартамент/стая... Хайде не. Ама това е мое мнение де - всеки сам си решава, а и няма окончателни решения - почнат ли нещата да замирисват - винаги има начин
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Men, no comment.leia_loves_cats написа:едната си оставя четката за зъби на шкафчето на другата...
Какъв (дори само) повод за конфликт.
Кой знае причината колко е сериозна.
Споделям.leia_loves_cats написа:Аз лично бих се замислила да живея с някой, с който прекарвам прекалено много време - приятел, с който съм в обща компания, с който заедно ходим на лекции и с който после се прибираме в един апартамент/стая... Хайде не.

Общежития като общежития. Струва ми се, че проблемите идват предимно от съквартирантите и хората като цяло, а от условията - в по-малка степен.
Има един сериозен проблем обаче, който е забелязан от не малко хора. Понякога се оказва доста трудно да се намери 4ти човек за белот. Не знам дали ръководството има желанието и ресурсите, но стаите, които са 3ки определено трябва да се обзаведат с допълнително легло. Проблемът е крайно належащ и вече с години се отлага решаването му.
Master_of_Sin явно още не си студентка, не си живяла на квартира, не си живяла на общежитие ? Ей такива надъхани младежи най-много ги обичам. Явно си и доста компетентна в студентстването като гледам колко поста си успяла да напишеш. Сигурно са все така компетенти, както и написаното в тази тема. Може би си мислиш, че и всичко написано от теб е истината, само истината и нищо друго освен истината, та за това е и удебелено. . . Ай . . .
Има един сериозен проблем обаче, който е забелязан от не малко хора. Понякога се оказва доста трудно да се намери 4ти човек за белот. Не знам дали ръководството има желанието и ресурсите, но стаите, които са 3ки определено трябва да се обзаведат с допълнително легло. Проблемът е крайно належащ и вече с години се отлага решаването му.
Master_of_Sin явно още не си студентка, не си живяла на квартира, не си живяла на общежитие ? Ей такива надъхани младежи най-много ги обичам. Явно си и доста компетентна в студентстването като гледам колко поста си успяла да напишеш. Сигурно са все така компетенти, както и написаното в тази тема. Може би си мислиш, че и всичко написано от теб е истината, само истината и нищо друго освен истината, та за това е и удебелено. . . Ай . . .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .