Тюркология(или Търкиш дилайт)
Модератор: Don Horhe
-
carelesswhisper
- В началото бе словото
Re: Тюркология(или Търкиш дилайт)
moje li nqkoj da mi kaje dali ima re4nik po osmanoturski ezik???
аз имам. и в харитиен и в електронен вариант. обясни ми кой си с и с какво се занимаваш и няма проблем.
-
somebodyelse
- В началото бе словото
Абе да попитам... От колко часа започват "заниманията" в понеделник? 8 или 9 часа?
П.П. Иде реч за първи курс... Прохождането ни в турския език :Р.
П.П. Иде реч за първи курс... Прохождането ни в турския език :Р.
ne e li ot 8 nie bqhme ot 8
Трябва ми малко помощ. Ако някой може да помогне за набавянето на тези учебници, моля, нека пише. Може и да го купя, ако го продавате или да го заема да го снимам и да го върна после.
по ЛТЗ - "Теория на литературата" на Панчева и Личева, издат. Анубис
и "Увод в общото езикознание" на Живко Бояджиев
Благодаря предварително на отзовалите се!
Може да пишете на ЛС или на orhideia_K@abv.bg
по ЛТЗ - "Теория на литературата" на Панчева и Личева, издат. Анубис
и "Увод в общото езикознание" на Живко Бояджиев
Благодаря предварително на отзовалите се!
Може да пишете на ЛС или на orhideia_K@abv.bg
Последно промяна от joia на 18 Ное 2008, 01:08, променено общо 1 път.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много ме кефи заглавието на тази тема

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Zdraveyte na vsi4ki,
Mnogo bih se radvala ako nyakoy ima malko vreme da otgovori na vaprosite mi. V momenta sam studentka v Ukrayna specialnos "turski prevodach", no poradi razli4ni pri4ini bih iskala da se premestya v sofiyski "turkologia", no dali e vazmojno sled 3 kurs? Sa6to taka nyakoi ot predmetite v va6ata programa ne sa prepodavani v moya universitet i ne znam dali e vazmojno da navaksam propusnatoto, a smyatam i, 4e podgotovkata i nivoto na prepodavane e mnogo po-dobro pri vas.Dali tova e vazmozhno naistina ili e "mission impossible" i struva li si vaob6te? Blagodarya predvaritelno)))
Писане на латиница не се допуска в този форум!
streetdog
Mnogo bih se radvala ako nyakoy ima malko vreme da otgovori na vaprosite mi. V momenta sam studentka v Ukrayna specialnos "turski prevodach", no poradi razli4ni pri4ini bih iskala da se premestya v sofiyski "turkologia", no dali e vazmojno sled 3 kurs? Sa6to taka nyakoi ot predmetite v va6ata programa ne sa prepodavani v moya universitet i ne znam dali e vazmojno da navaksam propusnatoto, a smyatam i, 4e podgotovkata i nivoto na prepodavane e mnogo po-dobro pri vas.Dali tova e vazmozhno naistina ili e "mission impossible" i struva li si vaob6te? Blagodarya predvaritelno)))
Писане на латиница не се допуска в този форум!
streetdog
Мерхаба! Радвам се, че има и други като мен, които ги влече турския език и култура.
Попаднах на вашият форум из интернет случайно. Аз уча мениджмънт в Икономическия униерситет във Варна. Завиждам ви благородно, че учите нещо, което да ви е наистина приятно и интересно. От година обмислям да запиша Магистратура - Тюркология в СУ. Водя преговори с родителите си по този въпрос, тъй като те смятат, че това е неприложима специалност.
Аз си уча сама турския от година и все пак ми се иска да го уча в университет по програма. След година завършвам досадните предмети във ВИНС-а и ми се ще да запиша при вас. Молбата ми е да споделите вашите впечатления относно приложимостта на тюкологията. Ще ви бъда много благодарна!
Поздрави!
Поздрави!
здрасти, магистратурата в тюркологията НЕ е програма, в която се учи турски език и култура. това се прави в бакалавърската. за магистратурата се предполага, че владееш турски и се усъвършенстваш като преводач. а колкото до приложимостта, има си ниши, но ти нали ще ставаш мениджър, не би трябвало да те тревожи този аспект.Doroteia написа:Мерхаба! Радвам се, че има и други като мен, които ги влече турския език и култура.Попаднах на вашият форум из интернет случайно. Аз уча мениджмънт в Икономическия униерситет във Варна. Завиждам ви благородно, че учите нещо, което да ви е наистина приятно и интересно. От година обмислям да запиша Магистратура - Тюркология в СУ. Водя преговори с родителите си по този въпрос, тъй като те смятат, че това е неприложима специалност.
Аз си уча сама турския от година и все пак ми се иска да го уча в университет по програма. След година завършвам досадните предмети във ВИНС-а и ми се ще да запиша при вас. Молбата ми е да споделите вашите впечатления относно приложимостта на тюкологията. Ще ви бъда много благодарна!
Поздрави!
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
здравейте, нуждая се от помощта на човек, който горе-долу владее турски език. моля, пишете ми, ще съм балгодара : ))))
Здравейте! Аз искам да следвам тюркология, но се страхувам, че нямам необходимия бал. Има ли от вас приети с под 3. 50? Казват ми, че има приети и с чисто 3 на изпита, но аз като гледах минималният бал е бил 18.56, което означава доооооста над 3.
Ако искате отговорете ми на ЛС, за да не си пишете оценките тук .
Благодаря и се надявм да имам поне един отговор, че като гледам темичката е бая замряла...
Ако искате отговорете ми на ЛС, за да не си пишете оценките тук .
Благодаря и се надявм да имам поне един отговор, че като гледам темичката е бая замряла...
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
18 е бил бала миналата година, когато максималният е бил 30
Т.е. това в момента отговаря на бал 12 някъде 
Би трябвало да влезеш, но ако се отнесеш към специалността несериозно, просто няма смисъл.
Аз уча друго, но имам наблюдения.
Би трябвало да влезеш, но ако се отнесеш към специалността несериозно, просто няма смисъл.
Аз уча друго, но имам наблюдения.
medicate, medicate
Аз имам близо 4 на изпита, което значи, че имам големи шансове да вляза, съдейки от казаното.
Дано да е така!
А за несериозното отнасяне, моят случай няма да е такъв! А и вече имам поит с едно висше.
А за несериозното отнасяне, моят случай няма да е такъв! А и вече имам поит с едно висше.
-
lovely
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
какво ще кажете за тази специалност. Струва ли си да се учи. Има ли бъдеще в България ? иначе мн ми харесва тюрколгията