Как са условията в общежитията на СУ?

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Как са условията в общежитията на СУ?

Мнение от Chopin »

Някой може ли да ми каже как са условията в тези общежития?
Ако има снимки още по-добре.
Също така ме интересува..дали има такова нещо като стая само за един човек, тъй като чух нещо такова (:
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Как са условията в общежитията на СУ?

Мнение от Бeтон »

Няма проблеми пич, ама приятелката отдавна не е идвала да въдвори ред и малко ме е срам от разхвърлията :oops:

За какво ти трябват снимки? Стая като стая - балатум, тапети, радиатор, 3 легла, 3 стола, 3 бюра, шкаф и има предоволно място. В антрето - стенен гардероб.
Баня с душ, мивка и тоалетна чиния.

Вана, джакузи, сауна ли очакваш?
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

бързо търсене в гугъл даде следните резултати:

Изображение

Изображение

Изображение

Може да огледаш и:
http://www.studentskigrad.com/snimki/

Относно въпросите ти - масовите стаи са както ги опиа Бетон - стая за трима. Семейните общежития имат същите стаи, но за двама, евентуално с балкон. Има и възможност да се настаниш в т.нар. апартаменти - две стаи, като има вариант едната да е голямапреходна кухня, а другата спалня за трима, или пък да са една самостоятелна стая и една двойна, напълно отделени. Проблемът с вторите е, че са в т.нар. "семейни" общежития, където не настаняват първокурсници. В момента обаче са модерни ремонтите, в ремонтирани стаи е малко по-различно. За тях обаче не мога да кажа нищо, понеже си живея в двойка вече трета година. :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ох, като видях горните снимки, се притесних от моята стая... Нямало е за какво дефакто :)
Последно промяна от Бeтон на 29 Май 2009, 21:05, променено общо 1 път.
Изображение
Chopin
Да живей словото

Мнение от Chopin »

Мерси за инфото!
Бетоне, не очаквам лукс, но все пак не искам да съм в пълна мизерия.
Това, което ивдях са си нормални условия, все пак е общежитие
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

:shock: :shock: :shock:
Нормални са.

Да не си очаквал гето :lol: :lol: :lol:
Изображение
Изображение
Chopin
Да живей словото

Мнение от Chopin »

като за общежитие...
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

ОК са стаите, нема се пУашиш! Дано и съквартирантите ти да са поносими! :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

То вие жените имате повече съквартирантски междуособици.

На която женска кажа, че през всички години съм нямал "хе толкова" конфликт:
"Голям си късметлия" и почват да ми разказват случки с мърла съквартирантка или нещо подобно.

На мъжаги като кажа, че съм нямал проблеми, все едно съм казал, че това е най-естественото нещо на земята.
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Абе мизерия си е отвсякъде, да не забравяме и хлебарките, които пъплят от всички съседи.
Ама може и да се преглътне... евентуално.

Бетоне, "женските" просто сме по-претенциозни и не ни кефи да има остатъци от храна и самобръсначки с косми навсякъде. Какво да ни правиш - капризи. Искали сме да не живеем в мизерия. Бой, бой на такива!!!!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

leia_loves_cats написа:Абе мизерия си е отвсякъде, да не забравяме и хлебарките, които пъплят от всички съседи.
Мацко, всичко си зависи от тебе!
Ако си мърла и не си събираш трохите, след като ядеш в стаята, ше има и хлебарки, естествено...

аз да се похваля... и двете години хлебарките са били малцинство, там където живея... взимам и мерки - в аптеката си има некви кубчета, лентички и едно в тубичка...

Е, случвало се е да допълзи някоя, 'ма аз си имам чехъл... :muscle:s
та така...
la douleur exquise
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Самобръсначки с косми ли? Че то т'ва само в женска стая го има. Или съквартирантата ти трябва да е от Семинарията :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А относно хлебарките - и тука губите по точки. В стаи като моята - в които само смучеш горивата :drunken: :drunken: :drunken: :drunken: :drunken:
и не се изживяваш като главен готвач на Шератън с котлон от времето на баба ми, целия олят в мазнини и пръжки, хлебарки НЕМА!

Много ясно, че ще идат при вас . При нас няма какво да правят :shaking2: :shaking2: :shaking2: :shaking2:
Добре са ви дошли :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

А те женските стаи само привидно изглеждат чисти. Просто в моята, примерно няма почти нищо (освен бутилки, чаши и доскоро сменени части от колата, които разкарах) и малко прашец да се събере, се вижда. Удрям един моп на пода със специално приготвена течност - прах за ръчно пране (приложение универсално) + H2O, пръсна няколко пръски ароматизатор и съм пич 8) Докато в женските, понеже има един ТИР багаж - килими, пътъци :lol: , юргани :lol: , печки (понятно ми е за какво, успокойте се - да не ви измръзнат ш-тата), просто боклука е замаскиран. Но малко да го потърсиш, ще го откриеш при възможност.

Обръщам се към мъжагите. Както виждате – с минумум усилия може да си направиш стаята без вредители и наличие на прах, който да трови.
От тази гледна точка – чудя се на мъжки мръсни стаи, а не на женски, където за мен се е стигнало до обстоятелствата по обясними причини.

Може да бях малко груб, но обективен!
Сега очаквам дуплика :)
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

fak написа:
leia_loves_cats написа:Абе мизерия си е отвсякъде, да не забравяме и хлебарките, които пъплят от всички съседи.
Мацко, всичко си зависи от тебе!
Ако си мърла и не си събираш трохите, след като ядеш в стаята, ше има и хлебарки, естествено...
А ако не съм мърла трябва да събирам и на съседите трохите ли? Хайде прочети какво си цитирала/коментирала.

Иначе забелязала съм, че масово използване на доместос ги гони тотално. Виждала съм хлебарки да заобикалят стаята от разстояние, но за съжаление, при първия срещнат ремонт, който им разтули спокойствието започва д ане им пука и масово се преселват през дупките в стените, през които си махаме със съседите. Да не говорим за масовите стаи - тройка, които нямат стени да ги делят, а само шкафовете в коридора.

Особено сега с разни ремонти от канализацията излизат и едни черни хлебарки, които обаче по-скоро си харесват високите етажи. :)
Една колежка твърди, че нейните живеят в стените, в пластовете тапети.
Не че ви плаша де... Както казва fak - както си го направиш. Ти и останалите 500 човека, с които делите общ вход ;)
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Бeтон написа:Самобръсначки с косми ли? Че то т'ва само в женска стая го има. Или съквартирантата ти трябва да е от Семинарията :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сега очаквам дуплика :)
Ахам и аз това казвам. За съквартиранта - мъжете просто такив апроблеми нямате. И по-рядко ви се запувшат каналите, по абсолютно същата причина.

Иначе дуплика от мене, не знам как може да получиш. Ти описваш твоята стая. Аз описвам други стаи, които са пълни с немити чинии, забравени някъде втората сесия на първи курс, завещани от преди 10 години чорапи и неидентифицирани петна по таваните.
Спорът е леко безсмислен, поне според мен, понеже както рече fak - до голяма степен си зависи от теб. Ти описваш ся някаква женска стая, която се очаква аз да защитя. Ама това не е моятс женска стая и затова напълно се съгласявам с теб. От руга страна, ти защитаваш някаква мъжка стая - твоята, ама аз не нападам нея. Затова тихичко ще приседна, може и пуканки да си набавя, и ще се ослушвам за мнението на някой, който може да допринесе за дискусията :)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

leia_loves_cats написа:Ти и останалите 500 човека, с които делите общ вход ;)
Мисля, че 650 е един вход (без нелегалните). А 51-ви както е с един вход, значи се умножава по 2 ;)

Иначе аз за всички каръщини в блока обвинявам женските и другите представящи се за такива (най-вече, защото на биологичните донякъде им е простено). :JC_ghey:

По време на газовата криза какво беше? Като дискотеката. Цък-цък, свет, угас... Идва домакинката да ревизира за ел. отопление, аз си се кефя по къси гащетки и джапанки и чакам да стане 23 часа, че да отида на дискотека, щото по-топло. Геновевчето хе така :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
"Идвам да проверя дали ползвате ел. печки"
Щом иде реч за извънредни положения - първи за Родината. 8)
С ръка на сърцето (иначе на Вие й говоря):
"Никакви! Проверете по другите места."
Добре, че не бях по слипове, иначе щеше да се заседи :lol: :lol:
Шегата настрана, но от потвърдени източници съм чувал, как смотвали печките под леглата. И тия, които облепяха дограмите с тиксо (голямата файда, ама нейсе, да се намираме на работа) са питали обитателките на стаи с незаконно ползване на ел.отопление – „тука нещо много топло?”
И те най-безочливо: „ами стаята ни е южна”.
Бах тая стая. Навсякъде клинч, там +20 градуса.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”