Дано само предполагаш!
След този изпит разбрах, че за да изкараш висока оценка (примерно над 5) , трябва да си научил или назубрил темите, а не самите произведения, или пък да ходиш на уроци при някой скъпоплатен гащник!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
оценката се поставя главно въз основа на степента на познаването на автора и творчеството му. Грамотността задава цялостното впечатление и естествено грубото й нарушаване има тежки последици.joutsenlaulu написа:И за последно един малък тъп пример преди три години на темата за далчев имах 5.25 а сега имам 3.13 да не би да съм станала по-неграмотна? Или съм учила от някъде другаде?
O|OeHukc написа:"Предполагам, че този изпит в СУ цели да ни покаже, че няма нужда да зазубряме разни помагала,"![]()
Дано само предполагаш!
След този изпит разбрах, че за да изкараш висока оценка (примерно над 5) , трябва да си научил или назубрил темите, а не самите произведения, или пък да ходиш на уроци при някой скъпоплатен гащник!
Това изоообщо не е вярно... Аз не съм зубрила за Смирненски, просто следвах логиката на творчеството му. Това е най-важното - да хванеш основния замисълO|OeHukc написа:"Предполагам, че този изпит в СУ цели да ни покаже, че няма нужда да зазубряме разни помагала,"![]()
Дано само предполагаш!
Много правилноTordis Ahriman написа:дори и да ходиш на уроци при най-скъпоплатения "гащник", няма да постигнеш висок резултат, ако не научиш това, което ти казва.... все пак никой на никого акъл не може да налее... пък и малко или много всеки изпит е въпрос на късмет
O|OeHukc написа:Човекоооо! Ти не си ли слушал за случаи, когато проверяващите поставят оценки с над 2 единици разлика, та дори и повече. Аз съм чувал, но и съм видял, усетил съм го и мисля си, и на този изпит съм оценен от двамата проверяващи с голяма разлика. Така си мисля, не съм си видял работата!
Аз не казвам ,че всичко зависи от проверяващите! Те са единия фактор! Другото е това ,което си написал! Но в никакъв случай не значи, че ако напишеш нещо наистина стойностно ще получиш висока оценка! Както ,че ако имаш ниска оценка задължително не са те оценили, както трябва!