Това, което знам, не е тайна, но няма смисъл да го казвам, защото по този начин уронвам престижа на една от трите специалности в катедрата. От това нищо не печеля, а напротив. Както и да е, радвам се че твоята специалност ти харесва, така тъкмо ще учиш и по-добре, и с хъс.
От друга страна наистина ми е интересно да разбера как оценяваш знанията, които си получил от Класическа филология до този момент. Ако може да ми отговориш по-детайлно, а не с едно изречение.
За да избегна всякакво двусмислие, горепосочения текст е без ирония или скрити замисли.
Класическа или Новогръцка филология?
Модератор: Don Horhe
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Re: Класическа или Новогръцка филология?
Гост написа:Това, което знам, не е тайна, но няма смисъл да го казвам, защото по този начин уронвам престижа на една от трите специалности в катедрата. От това нищо не печеля, а напротив. Както и да е, радвам се че твоята специалност ти харесва, така тъкмо ще учиш и по-добре, и с хъс.
От друга страна наистина ми е интересно да разбера как оценяваш знанията, които си получил от Класическа филология до този момент. Ако може да ми отговориш по-детайлно, а не с едно изречение.
За да избегна всякакво двусмислие, горепосочения текст е без ирония или скрити замисли.
Ми пак ще ти го кажа в едно изречение: толкова високо оценявам знанията си от класическа, че всичко с което се захвана, ми е по-добре познато, отколкото на тези, които се занимават с него. В това число и новогръцка филология. И, да, знам, че звучи адски снобарско и елитарно, и презрително към другите, но такива са фактите.
Знам, че няма да разбереш, все пак си новогръцка.
А ти ще споделиш ли все пак с какво новогръцка е по-добра или това е поредното мнение без покритие и смисъл?
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Не чаткам що Марков кат пльосне някоя простотия сички му се връзвате.
И що някой не отговори конкретно на въпросите на момчето, явно сте на "ти" с ФКНФ. От мен една препоръка - ако си се насочил към конкретна докторантска програма, провери какви са изискванията и си избери специалност, която най-добре ще ти помогне да ги покриеш. Ако ще се занимаваш с наука така или иначе ще ти се налага да учиш езици, не би трябвало те да са решаващи, когато избираш бакалавърска програма.
Бтв днес една преподавателка обясняваше, че който е решил да прави докторантура е добре от сега (2 курс сме) да започне да се подготвя.
И що някой не отговори конкретно на въпросите на момчето, явно сте на "ти" с ФКНФ. От мен една препоръка - ако си се насочил към конкретна докторантска програма, провери какви са изискванията и си избери специалност, която най-добре ще ти помогне да ги покриеш. Ако ще се занимаваш с наука така или иначе ще ти се налага да учиш езици, не би трябвало те да са решаващи, когато избираш бакалавърска програма.
Бтв днес една преподавателка обясняваше, че който е решил да прави докторантура е добре от сега (2 курс сме) да започне да се подготвя.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Lord написа:
пич, нали си наясно, че изказваш възможно най НЕАДЕКВАТНАТА позиция по въпроса. Не всичко, което ти разправят госпожи преподавателките засяга другите хора и света като цяло.
- Lord
- Легендарен флуудър
а ти нали съзнаваш, че си се вкарал в адския филм
това и горното мнение потвърждават най-първото ми твърдение в тая тема. ех...
това и горното мнение потвърждават най-първото ми твърдение в тая тема. ех...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Бе аз в случая съм на 99% съгласен с него. Което не означава, че считам тона му за възпитан.Lord написа:Не чаткам що Марков кат пльосне някоя простотия сички му се връзвате.![]()
:
И наистина е хубаво да се чуват доводи от хора, учащи/учили във въпросната специалност... Щото и аз мога да се регистрирам с ник Гост2 и да напиша, че класическа е на по-добро ниво.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Lord
- Легендарен флуудър
Именно. Инак в представите ми КФ е нещо доста стабилно и уважително.Което не означава, че считам тона му за възпитан.