Клуб за разработка на игри
Модератори: Methuselah, thegirl
Клуб за разработка на игри
Здравейте колеги и колежки!
Формира се клуб за разработка на игри.
Не е нужно да имате голям и богат опит в разработването на игри. Достатъчно е да имате основни познания поне в една от областите - компютърна графика, изкуствен интелект, мултиплейър, анимации и т.н. Все пак, дори и да сте абсолютен начинаещ, заповядайте на срещата ни да разберете какво ще представлява клубът и от къде и какво да учите.
Напомням, че срещата е на 30.05.09 от 10:30. Следете темата за информация относно стаята, където ще се съберем.
Ако сте заинтересовани пишете имейл на gamedevclub [at] yahoo.com за да имам представа колко хора ще се съберем.
Формира се клуб за разработка на игри.
Не е нужно да имате голям и богат опит в разработването на игри. Достатъчно е да имате основни познания поне в една от областите - компютърна графика, изкуствен интелект, мултиплейър, анимации и т.н. Все пак, дори и да сте абсолютен начинаещ, заповядайте на срещата ни да разберете какво ще представлява клубът и от къде и какво да учите.
Напомням, че срещата е на 30.05.09 от 10:30. Следете темата за информация относно стаята, където ще се съберем.
Ако сте заинтересовани пишете имейл на gamedevclub [at] yahoo.com за да имам представа колко хора ще се съберем.
Последно промяна от tuki на 07 Авг 2009, 10:48, променено общо 1 път.
-
moridinbg
- В началото бе словото
- Специалност: Приложна Математика / Computer Science
- Курс: друг
Re: Клуб за разработка на игри
Разработване на игри е едно твърде, твърде, твърде, относително понятие. Може ли малко по-конкретно?
Прекъснал фаталните мозъчни изкривявания.
Здравей! Знам колко е относително понятието и доста хора ме помолиха за допълнителна информация по имейла. Но наистина ще е по-добре да обясня и тук.
Всеки желаещ може да влезне в клуба и да се включи в някой проект или да започне свой такъв. Събираме се редовно в стая 100 и обсъждаме всякакви проблеми, които сме срещнали по време на разработката на някоя игра.
Клубът организира всеки семестър workshop-ове, по време на които се провят дребни игри. Основно са предназначени за по-начинаещите.
За повече информация: http://vitaminche.wikidot.com/
Ако имаш още въпроси/предложения ще се радвам да помогна.
Всеки желаещ може да влезне в клуба и да се включи в някой проект или да започне свой такъв. Събираме се редовно в стая 100 и обсъждаме всякакви проблеми, които сме срещнали по време на разработката на някоя игра.
Клубът организира всеки семестър workshop-ове, по време на които се провят дребни игри. Основно са предназначени за по-начинаещите.
За повече информация: http://vitaminche.wikidot.com/
Ако имаш още въпроси/предложения ще се радвам да помогна.
Последно промяна от tuki на 28 Окт 2010, 20:12, променено общо 4 пъти.
-
SixkilleR
- Пишете, о, братя
- Специалност: ПМ forth edition final
- Курс: четвърти
Здравей,
до колкото разбирам идеята е това да е клуб към ФМИ. Аз принципно имам желание да се занимавам точно с game development, но опита ми е нулев (да не кажа и под нулата
). Другия проблем, който имам е, че 30.05 се води работен ден и трябва да съм на работа тогава. Интересува ме дали ще има и други срещи (и дали ще е възможно да са в неработни дни) и дали някъде ще бъдат опвестявани? Също така за noob-чета като мен дали ще могат да се качат някъде материали за самоубочение?
до колкото разбирам идеята е това да е клуб към ФМИ. Аз принципно имам желание да се занимавам точно с game development, но опита ми е нулев (да не кажа и под нулата
Не оставяй днешната работа за утре, като можеш да я свършиш и в другиден!
[00:18:27] GaVrosH каза: ше трябва така да ти гледам учите
Приложната не е за хора
Respect is earned, not given
Приложната не е за хора
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Първо научи геометрията, за да минеш тестаSixkilleR написа:Здравей,
Също така за noob-чета като мен дали ще могат да се качат някъде материали за самоубочение?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Здравей!SixkilleR написа:Здравей,
до колкото разбирам идеята е това да е клуб към ФМИ. Аз принципно имам желание да се занимавам точно с game development, но опита ми е нулев (да не кажа и под нулата![]()
). Другия проблем, който имам е, че 30.05 се води работен ден и трябва да съм на работа тогава. Интересува ме дали ще има и други срещи (и дали ще е възможно да са в неработни дни) и дали някъде ще бъдат опвестявани? Също така за noob-чета като мен дали ще могат да се качат някъде материали за самоубочение?
Лятната ваканция ще се изготви сайт, където ще се качват материали и съобщения. Срещите на клуба ще започнат от следващата учебна година и ще са най-вероятно съботите или неделите, но сега на 30.05 е само опознавателна среща и ще обясня какво ще представлява клубът. Общо взето лятото ще се подготви всичко нужно за клуба и срещите ще стартират от следващата учебна година.
-
SixkilleR
- Пишете, о, братя
Мерси за инфото, за жалост няма как да дойда на 30-и, така че си остава за догодина
Чакам сайтчето да се появи за да добия още по-добра представа за идеята ви.

Това жалък опит за математически лаф ли беше? Имаш доста да се учиш ощеshayne написа:Първо научи геометрията, за да минеш тестаSixkilleR написа:Здравей,
Също така за noob-чета като мен дали ще могат да се качат някъде материали за самоубочение?.
Приложната не е за хора
Приложната не е за хора
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Не разбрах само как достигна до извода, че искам да пускам някакви лафове. Постът ми е напълно ясен, но пак ще ти обясна. В правилника на клуба, който ти все още не си виждал, а аз трябва да одобря, ясно пише, че ще трябва да минеш един тест, за да станеш пълноправен член на клуба. Е, аз ти казвам, че тестът ще бъде върху основни теми от аналитичната геометрия. Ако искаш пак го приеми за шега.SixkilleR написа:Това жалък опит за математически лаф ли беше? Имаш доста да се учиш ощеshayne написа:Първо научи геометрията, за да минеш тестаSixkilleR написа:Здравей,
Също така за noob-чета като мен дали ще могат да се качат някъде материали за самоубочение?.
Цветелин Биков
Да, тест ще има, но не се притеснявай. Ще бъде лесен, а и аз ще кажа върху какво ще бъде.
П.С. Наистина ще има малко геометрия. Не може без нея.
П.С. Наистина ще има малко геометрия. Не може без нея.
-
SixkilleR
- Пишете, о, братя
shayne написа:
Не разбрах само как достигна до извода, че искам да пускам някакви лафове. Постът ми е напълно ясен, но пак ще ти обясна. В правилника на клуба, който ти все още не си виждал, а аз трябва да одобря, ясно пише, че ще трябва да минеш един тест, за да станеш пълноправен член на клуба. Е, аз ти казвам, че тестът ще бъде върху основни теми от аналитичната геометрия. Ако искаш пак го приеми за шега.
еми пич, 3-и курс ПМ съм, как мислиш научил ли съм АГ
просто начина по който го написа ми прозвуча като ебавка, както и да е - missunderstanding
Приложната не е за хора
Приложната не е за хора
Здравейте!
Напомням ви, че срещата на клуба ще се състои тази събота от 10:30.
Ще се съберем пред ФМИ и ще чакаме до 10:45 след което ще се качим в стая 500. На този етап сме към 30 човека.
Ако имате някакви други въпроси, пишете.
Напомням ви, че срещата на клуба ще се състои тази събота от 10:30.
Ще се съберем пред ФМИ и ще чакаме до 10:45 след което ще се качим в стая 500. На този етап сме към 30 човека.
Ако имате някакви други въпроси, пишете.
Последно промяна от tuki на 02 Яну 2010, 07:11, променено общо 1 път.
- altras
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни с-ми
- Курс: първи
Гледам че отдавна няма раздвижване по темата . Този клуб съществува ли още ? 
Клубът съществува и е доста деен даже. Имаме google група, форум и до няколко дена ще пусна сайта със svn, акаунти и доста материали. Работи се по един проект, а скоро ще обявя и втори (по принцип има и трети проект, но е заплануван за декември). Изготвяме все още материалите за workshop-а (нещо като курс в който ще се разработят 3-4 дребни игри), който ще почне началото на учебната година. Доста от нещата, които съм писала по-горе се промениха, защото говорихме с някои фирми, организации и опитни хора, които дадоха добри съвети и също ни помогнаха.
Срещите ще почнат от началото на учебната година, но след няколко дена ще постна линк към сайта, форума и google групата и ще можете да следите нещата по-подробно.
П.С също и всяка събота вечер играем някаква игра. Сега сме на вълна FEAR Combat
Срещите ще почнат от началото на учебната година, но след няколко дена ще постна линк към сайта, форума и google групата и ще можете да следите нещата по-подробно.
П.С също и всяка събота вечер играем някаква игра. Сега сме на вълна FEAR Combat
- altras
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни с-ми
- Курс: първи
Новокурсници с много хъс приемат ли се ?tuki написа:...
П.С. Пропуснал ли съм когато сте играли quake ? Или не сте ретро ориентирани
хах quake-а още не сме го играли, но още поне 2 съботи ще цъкаме FEAR Combat.
Иначе теста отпадна, т.е разчитаме на естествената филтрация. Това означава, че всеки може да влезне в клуба и ако види, че не му е интересно, да си ходи. Естествено, който пречи по един или друг начин на клуба ще бъде изгонен.
Всеки според нивото си ще работи по по-леки или по-тежки игри. Целта на workshop-а е да даде начален старт на хората без опит като ги прекара през целия цикъл на разработването на няколко дребни игри.
На първата среща през октомври пак ще обясня на дълго и на широко какво представлява клубът и ще можете да си задавате въпросите.
Иначе теста отпадна, т.е разчитаме на естествената филтрация. Това означава, че всеки може да влезне в клуба и ако види, че не му е интересно, да си ходи. Естествено, който пречи по един или друг начин на клуба ще бъде изгонен.
Всеки според нивото си ще работи по по-леки или по-тежки игри. Целта на workshop-а е да даде начален старт на хората без опит като ги прекара през целия цикъл на разработването на няколко дребни игри.
На първата среща през октомври пак ще обясня на дълго и на широко какво представлява клубът и ще можете да си задавате въпросите.