оценките от предварителния по литература

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: оценките от предварителния по литература

Мнение от O|OeHukc »

Ай не, на мен само да видя зеленото човече- :mrgreen: , и ми стига да се сетя, че има нещо извънземно в СУ!

А Досиетата "рулират", както казват хората!

-Скъли къде си?
-Ей тук в Ректората, разглеждам едни досиета?
- А, е какви досиета там бе?
-Е как какви!? От изпита по литература! Пълно е с жизненоважна информация! Децата пишат, че Ботев е велик, че е извънземен спрямо поколението му! Има нещо тука! Има Фокс!
-Добре Скъли, идвам!
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

lacuna_coil написа:Аз пък имам 2 ! Проверяващите са виновни ! :x
:lol: :lol: :lol:

В твоя случай съм склонна да вярвам, че има конспирация :) :mrgreen: :mrgreen:
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Стига сте дрънкали и вие глупости-няма как да се докаже,че темата която е за 2 е точно за двойка....Както при журналситиката-та те проверителите на курса си противоречаха един друг и казваха един вид колегата не разбира,той не е прав,бе него не го слушайте :lol: Те нямаха критерии...
Същото е с литературата-е няма такъв субективизъм-така,че и да си съдереш задника от учене драги не ти е в кърпа вързана 6-цата,че дори и 5-ца и 4-ка.....
Ай със здраве-където има субективизъм не търсете логика.
Работа оценена за 5,може да я прочете друг човек и да кажа-каква е тая боза това и 3 не заслужава.....И не ми казвайте,че не е така,защото иа и такива случаи :wink:
Или дори и същия проверител когато е в лошо настроение да чете същата работа,но да пише по-слаба оценка....
Проверяващите и те са хора-така,че е възможно и голяма част от двойките да са нереални..
Но ,ако са ти писали 2,или 3 не смятай,че заслужаваш 6-звучи безумно :salute:
Аз имам 3,50 и смея да кажа,че не очаквах такава оценка-бях развил добре темата,но имаше 2,3 груби фактологически грешки,които,ако бяха ги проверявали други хора сигхурно директно щяха да ми пернат двойка......
За това ви говоря-субективизъм брат ми,субективизъм :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Avi
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Avi »

Проверяващите и те са хора,но е гадно заради тяхното лошо настроение всичкият труд и усилия на един човек да отидат на кино,защото на тях им е било криво в този момент.И този субективизъм трябва да има някакви граници все пак според мен.
Дано на редовния изпит да се падне нещо хубаво и проверяващите да са ''в хубаво настроение''. :idea:
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Сами си го искахте, така че не се сърдете като ви влезе, а вие не влязохте! :mrgreen:

Варненец, то и аз имам 3.50 и аз повече очаквах, но не искам да обвинявам проверяващите. Все пак не съм само аз на изпит, а има още 3 хил като мен.

Горд съм от 3.50! :mrgreen: Сериозно!
Преди една година щях да изкарам 2! Имам напредък! Това ми стига! :)
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

надето написа:Лесно им е на тия, които са кандидатстватвали миналата година. Но аз нищо няма да пипна ( имам висока оценка по история) и ще ида на редовен, като ще напиша КОЛКО повече имам без да си мръдна пръста.
Аха, току-що каза, че това да имаш 2 възможности и по 2та предмета, които готвиш, е доста по-зле от това да имаш 1.

Честито, логиката ти е силна! : )
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

O|OeHukc написа:
Варненец, то и аз имам 3.50 и аз повече очаквах, но не искам да обвинявам проверяващите. Горд съм от 3.50! :mrgreen: Сериозно!
Преди една година щях да изкарам 2! Имам напредък! Това ми стига! :)

Е,че аз не съм казал,че съм недоволен-даже напротив очаквах по-малко и тайничко се надявах на оценка от типа на 3,50 и 4 8)
На редовния повече надявам се :joker:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

lacuna_coil написа:Аз пък имам 2 ! Проверяващите са виновни ! :x
:lol: :lol: :lol:

Предлагам ви да прочетете една статия на доц. Димитър Камбуров, отнасяща се за кандидат-студентския изпит по литература. :D

http://liternet.bg/publish3/dkamburov/chastni.htm
Благодаря, статията ми хареса много. Прочетох я с удоволствие и даже ще я цитирам в една друга тема. ;)
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
joutsenlaulu
От дъжд на вятър
Специалност: istoria

Мнение от joutsenlaulu »

Знаете ли кое е най-глупавото- това , че в нашата държава включително и в този форум винаги има някой, които казва ами вие не сте научили , респективтно не сте се потрудили достатъчно и сега се оплаквате. Въпроса е в това , че поради някакви меркантилни или други причини някой ти реже главата , омаловажава труда ти и в крайна сметка ти си длъжен да си мълчиш. Най-големия проблем на българите е примирението. Не си отстояваме правата и после защо така тъпо ни върви живота. Щом зависиш от някой "авторитет", щом си му в ръцете значи той е господ и нищо не можеш да направиш. Повярвайте ми от моя достатъчно дълъг вече житейски опит и след 11 години в СУ като студент в няколко специалности не съм толкова положително настроена. Не мрънкам за оценката, а се обявявам срещу това някой да се опитва да омаловажава труда на мен и не само, пък и на повечето от вас, и ние най -безропотно да си мълчим. Е, ясно че няма да се оправят нещата така.
Няма нужда да се подиграваме и да правим аналогии с конспирации или с досиета. Обаче се замислете дали тази година кандидат студентите са най -тъпите или най-зле подготвените та именно сега, когато за пръв път има предварителен изпит по литература слабите оиценки са най -голям процент, няма нито една шестица, а отличните от 5.50 до 5.99 са само двадесет и няколко. Писна ми да ме правят на по-глупава отколкото съм, а аз не страдам от комплекса , че знам абсолютно всичко.
Имах един колега, който обичаше да казва "Ех деца, деца, какво знаете вие" и вече знам , че е бил абсолютно прав.
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

Напълно съгласна съм с написаното над мен... същото исках и аз да кажа е ит го каза вместо мен.
Големите многознайковци и великите професори на СУ тоя път мисля доста се насраха и ако продължават да го правят и ако продължават да се подиграват с труда ми ..защото три за мойте знания и моето старание е пълна подигравка- ами тогава ще е най-добре да се ориентирам към някой друг университет. И точка.
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Ти отиде ли да провериш защо са ти писали толкова ниска оценка ? :D
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от ShadowsInBlue »

Аз ходих да си гледам работата (леле в тоя СУ ми трябва не карта, не gps, ми вграден чип :shock: ). Както и да е, имам накакви неща, които са подчертани без някаква явна причина според мен. Писала съм, че след Първа световна война човекът е сведен до средство. Подчертано! Писала съм, че Смирненски взима от символистите рамката и красотата на изказа. Подчертано! Не можело да пишеш социален аутсайдер. Е, като не можеш да го напишеш, защо да ги шибат калинките, го има в учебниците?! Въобще, някои неща просто няма смисъл да са ми подчертани. Далеч съм от мисълта, че работата ми е за над 5.50, но сега като си я видях, пък не мисля, че е толкоз зле... От друга страна там проверяващите като видят 4.50 и "О, много хубава оценка, браво", тъй че иди ги разбери...
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ShadowsInBlue написа:Аз ходих да си гледам работата (леле в тоя СУ ми трябва не карта, не gps, ми вграден чип :shock: ).
Не, трябва ти малко мисъл.
Но не си единствената, които са се мотали в "лабиринта" на Ректората.

Значи прочети историята на сградата, как се е достроявала и ще видиш логиката ;)
Изображение
Аватар
magyto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от magyto »

Аз пък винаги съм си мислела, че е супер невъзможно да изкарам висока оценка, защото се подготвям за друг университет и не съм учила по БЕЛ... Явих се на изпита просто ей така, само със знанията от училище и имам 5,50 и много се радвам сега :D но се надявам да освободя мястото си на някого, който наистина го иска ;)
Tordis Ahriman
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Tordis Ahriman »

Аз също имам 3.50 и съм си доволна, защото ако приятелите ми не бяха останали да пишат, щях да си изляза просто. Смятам, че работата ми е била съвсем обективно оценена, защото като си спомних това, което съм писала, бях почти сигурна, че оценката ми ще е между 3.5 - 4.00; писах само 5 страници, като тезата ми беше кратка и ясна, а аргументацията - недостатъчно разгърната... а на последното изречение бях допуснала фактологическа грешка
:) на редовния се надявам на повече, разбира се.

Към joutsenlaulu :
В тази държава има достатъчно много хора, които знаят правата, но не и задълженията си. Имам чувството, че всеки търси начин да се измъкне от всяка ситуация незасегнат, а самото примирение идва от факта, че нашето общество не познава достатъчно добре закона(който тъй или иначе не уважава и следователно - не спазва).
Предполагам, че този изпит в СУ цели да ни покаже, че няма нужда да зазубряме разни помагала, учебници и тем подобни, а чрез своята работа да покажем, че въз основа на научено вече произведение, ние можем да изградим цялостен и смислен текст.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”