9 септември - Поклон пред паметта на избитите!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Re: 9 септември - Поклон пред паметта на избитите!

Мнение от Joker »

Подобна идея има и сред Комисията за разкриване на досиетата на бившата ДС начело с онова ченге от КАТ, името му е без значение, и повечето подобни източноевропейски институти са стъпили на базата на тези досиета. Ако инициативата излезе от името но една или няколко партии ще е без съмнение лошо и другите ще са против.
Подобна инициатива в момента разиграва проф. Ивайло Знеполски - Институт за недалечното минало и е пипнал едни френски парици, чрез които зарибява по-млади препоаватели историци и културолози, но резултатите му са доста скромни по мнение на самите участнии в проекта. Стъпват главно на спомени, а те са най-отчайващите възможни извори.
|Историците..... :roll: :wink: :mrgreen: :blackeye: :bounce:
Смайлитата са по-изразителни от думите .... :lol:
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

Поклон пред паметта на избитите български партизани от фашистките тирани ! :salute:
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Сигурно фашистки тирани наричаш българската войска, защото тук фашистка не е имало, а български партизани - нахъсаните от Русия мързеливи, за да работят, крадливи, кръвожадни и необразовани български селяни - почти във всички случаи утайката на българското селско общество.
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Мисля, че горните два поста доста добре илюстрират двата крайни възгледа по темата. :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А още по-горният? :mrgreen:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Norwegian Wood написа:Мисля, че горните два поста доста добре илюстрират двата крайни възгледа по темата. :)
Не разбирам защо моят да е краен - българската войска наистина не е била фашистка, а българските партизани - не мисля, че са защитавали национален, а по-скоро личен интерес и то за сметка на други хора и с цената на чужди и то невинни животи. Не смятам, въз основа на тези и не само факти, че те заслужават някакво признание от страната.
Knights of the Cross
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Бе ти можеш да мислиш каквото си искаш, ама айде моля те не претендирай, че всяка глупост дето ти хрумне е факт...
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Смяташ, че ти единствен имаш право на това, така ли? :?
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Не бе драги, защитавам монопола ти
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

tamerlan написа:Бе ти можеш да мислиш каквото си искаш, ама айде моля те не претендирай, че всяка глупост дето ти хрумне е факт...
Тогава защо не пробваш да ме убедиш, че не съм прав?
Knights of the Cross
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Tommy написа:
tamerlan написа:Бе ти можеш да мислиш каквото си искаш, ама айде моля те не претендирай, че всяка глупост дето ти хрумне е факт...
Тогава защо не пробваш да ме убедиш, че не съм прав?
Страшно са ми интересни разни хорица които са твърдо убедени, че незнанието им е нечий чужд проблем и околните са длъжни да им се обясняват и дори да се оправдават, когато не споделят случайните им хрумвания по тази или онази тема. Защо да хабя усилия да те убеждавам в нещо, при положение, че ти дори не си изразил някакво свое мнение, а просто си изрецитирал някои от митологемите, битуващи в общественото съзнание последните 20-на години? Както и в другите теми, които се опитваш да коментираш, нивото ти на информираност е очевидно равно на нула. Със същия успех можем да обсъждаме теорията на относителността или съдържанието на царичината дупка :roll:
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

tamerlan написа: Страшно са ми интересни разни хорица
А ти отдавна си ни страшно безинтересен...
Защо най-накрая не влезнеш в конкретиката на дадена тема и спреш да се заяждаш, а ?!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Дичоу написа:
tamerlan написа: Страшно са ми интересни разни хорица
А ти отдавна си ни страшно безинтересен...
Защо най-накрая не влезнеш в конкретиката на дадена тема и спреш да се заяждаш, а ?!
Да, като гледам как ти например навлизаш в конкретиката без да се заяждаш направо ме хваща срам... :roll:
Изображение
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

tamerlan написа:Страшно са ми интересни разни хорица които са твърдо убедени, че незнанието им е нечий чужд проблем и околните са длъжни да им се обясняват и дори да се оправдават, когато не споделят случайните им хрумвания по тази или онази тема. Защо да хабя усилия да те убеждавам в нещо, при положение, че ти дори не си изразил някакво свое мнение, а просто си изрецитирал някои от митологемите, битуващи в общественото съзнание последните 20-на години? Както и в другите теми, които се опитваш да коментираш, нивото ти на информираност е очевидно равно на нула. Със същия успех можем да обсъждаме теорията на относителността или съдържанието на царичината дупка :roll:
С намесата си, ти го правиш чужд проблем. Освен това аз не искам да ми обясняваш нещо, което знам, а да защитиш някакво глупаво твърдение, което си тръснал, явно от нямане какво да правиш. Както и да е - просташки нападки за нивото ми на информираност ми е под достойнството да коментирам, особено с драскачи и многознайковци като теб. Дори няма да захващам отново старата песен "откъде знаеш какво е..." и т.н.
Knights of the Cross
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Е, ти явно продължаваш да твърдиш, че всичко което ти хрумне е факт, съответно доказателствата са нужни само на опонентите ти :roll: Какво ми остава, освен да попитам смирено дали си законодател и в някоя друга сфера, освен историята, политиката и философията. Та ако си позволя да има мнение да го сверя с твоето...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”