Иначе ако бях на мястото на Иицко и аз бих се жертвал, колко му е. Два дни ще седя закован за кръста през ръцете, малко ще ми убива и диадемата, но после пак съм номер едно, дори още по хубаво, ще се отърва от оковите на материалното съществуване, макар че то не става много ясно... При възкръсването нали си запазваш и човешкото тяло? Всъщност той като е възкръстнал, къде го? Че имам 2 диоптъра късогледство и не мисля че ги заслужавам, ако може да си запиша час да ми ги оправи
Вяра и религия.
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Re: Вяра и религия.
И в крайна сметка Ицето се е попрецакал малко и е умрял за нищо... Не че му пука де, нали е възкръстнал, пък и той и преди това е знаел че е безсмъртен, така че ако не го затруднява да вземат да го разпънат още 2-3 пъти, за греховете ни през 2-те хилядолетия и за следващото в аванс, може да се жертва и още няколко пъти за първородния грях и сме квит
Аз съм навит да си плащам само за мойте грехове, които всъщност вече доста стабилно съм предплатил, а не знам дали въобще някога ще извърша такива. За сега само плащам и аз не знам защо, не че имам избор де... И в този ред на мисли Бог е един гаден диктатор...
Иначе ако бях на мястото на Иицко и аз бих се жертвал, колко му е. Два дни ще седя закован за кръста през ръцете, малко ще ми убива и диадемата, но после пак съм номер едно, дори още по хубаво, ще се отърва от оковите на материалното съществуване, макар че то не става много ясно... При възкръсването нали си запазваш и човешкото тяло? Всъщност той като е възкръстнал, къде го? Че имам 2 диоптъра късогледство и не мисля че ги заслужавам, ако може да си запиша час да ми ги оправи
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Никога не съм разбирал желанието на незапознати и невярващи в нещо хора да го оплюват и да богохулстват. Отговорът на въпроса ти е в поста на Боромир, а с горния не казваш нищо смислено, тъкмо обратното.
Knights of the Cross
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Вие богохулствате бре деца, кой ви е виновен, че не знаете в какво вярватеTommy написа:Никога не съм разбирал желанието на незапознати и невярващи в нещо хора да го оплюват и да богохулстват. Отговорът на въпроса ти е в поста на Боромир, а с горния не казваш нищо смислено, тъкмо обратното.
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Иронията е, че е точно така.tamerlan написа:Вие богохулствате бре деца, кой ви е виновен, че не знаете в какво вярватеTommy написа:Никога не съм разбирал желанието на незапознати и невярващи в нещо хора да го оплюват и да богохулстват. Отговорът на въпроса ти е в поста на Боромир, а с горния не казваш нищо смислено, тъкмо обратното.
Хубав пример за разлагащото се християнство.
- gunner_pz
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Християнството се разлага, а хората просперират в своето познание...
Аз отивам да се самобичувам, задето съм атеист, решил да не поема по пътя на стадото.

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
буква
- Прикачени файлове
-
- 633787254943822240-atheism.jpg
- (61.69 KiB) Свалено 170 пъти
-
- 633781665651174690-religionletyourreligionbelessofatheoryandmoreofaloveaffair.jpg
- (57.8 KiB) Свалено 168 пъти
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Дотук предимно твърдения, без особени доводи - откъде разбрахте кой си познава и разбира вярата и как точно хората, които не вярват и между другото си чешат езиците с глупости се оказаха най-големите разбирачи и съдници на другите?
Knights of the Cross
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Човекът от първата снимка на Смоукинг Мирър е пълен дебил... вместо да се заеме със собственото си духовно развитие без оковите на религията, той се занимава с глупости и създава лош имидж на и без това не особено харесваните неверници. А цитатът на Честертън от втората картинка виждам как лесно би могъл да се интерпретира грешно, още повече с образа на мацката (която хич не е зле бай дъ уей) над него.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Да вярваш не означава да знаеш, всъщност е точно обратното. Вярващият рядко си прави труда да се информира в какво аджеба вярва - всъщност ако си направи този труд е много вероятно да се превърне в невярващ. Иначе ето ти едно доказателство от първоизточника:Tommy написа:Дотук предимно твърдения, без особени доводи - откъде разбрахте кой си познава и разбира вярата и как точно хората, които не вярват и между другото си чешат езиците с глупости се оказаха най-големите разбирачи и съдници на другите?
Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, а чрез греха – смъртта, и по такъв начин смъртта премина във всички люде чрез един човек, в когото всички съгрешиха; така чрез един Човек сега влиза в света оправданието, а чрез него и животът…” (Рим. 5:12)
Ако не вдяваш, проблемът си е твой.Както чрез престъплението на едного дойде осъждането на всички човеци, тъй и чрез правдата на едного дойде на всички човеци оправдание за живот (Рим. 4: 18)
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Аз пък съм сигурен, че ти не знаеш 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Tommy написа:Не съм сигурен дали знаеш кое точно опровергаваш с цитата.
Какво има да се знае при положение, че Библията е обект на свободна интерпретация - в противен случай всичко се ограничава в рамките на канона.tamerlan написа:Аз пък съм сигурен, че ти не знаеш
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Знаеш ли колко хора са изгорели на кладата за такива твърдения?Какво има да се знае при положение, че Библията е обект на свободна интерпретация
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Това се е случвало обикновено с истинските вярващи преди. Но сега да се твърди, че определен пасаж от Библията носи фиксиран смисъл, е несериозно. Това е и основната разлика между вяра и религия.tamerlan написа:Знаеш ли колко хора са изгорели на кладата за такива твърдения?Какво има да се знае при положение, че Библията е обект на свободна интерпретация
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Хах, горното със свободната интерпретация беше наистина някъв връх на простотата, май че само не на свещената...
Християнството претендира то да е единствената правилна религия, то да е ИСТИНАТА. Или се съгласявате с това и позволявате да ви обиждаме, че сте нетолерантни и тоталитарни, или твърдейки, че християнството не е единствената истина, а само възможен път - вие сами убивате онова, в което би следвало да вярвате.
@ Скорпион, не е баш така. Ако питаш църквата (която и да е) работите са си строго фиксирани. Никой няма да те убие с камъни, но и никой няма да обърне внимание на друго четене освен каноничното.
Християнството претендира то да е единствената правилна религия, то да е ИСТИНАТА. Или се съгласявате с това и позволявате да ви обиждаме, че сте нетолерантни и тоталитарни, или твърдейки, че християнството не е единствената истина, а само възможен път - вие сами убивате онова, в което би следвало да вярвате.
@ Скорпион, не е баш така. Ако питаш църквата (която и да е) работите са си строго фиксирани. Никой няма да те убие с камъни, но и никой няма да обърне внимание на друго четене освен каноничното.