Интересни филми...

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Rodd1ck
Да живей словото

Re: Интересни филми...

Мнение от Rodd1ck »

Пи е добър майндфак с тая Ирейзърхедска визия и усещане, като някаква математическа версия на Икар и изгорелите му крила, правен без пари и оригиналния монтаж. Но трябва да си го припомня него, а и Реквиема може би.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Rodd1ck написа:Пи е добър майндфак с тая Ирейзърхедска визия и усещане, като някаква математическа версия на Икар и изгорелите му крила, правен без пари и оригиналния монтаж. Но трябва да си го припомня него, а и Реквиема може би.
Ами, радвам се, че някои го намират за такъв. Аз лично изобщо не го приех като майндфък, а като чиста подигравка с интелекта ми. Филмът доскучав аи губи идеята си някъде по средата. Лута се между визията на "Brazil", "1984" и примерно класическия Кубрик, само дето според мен така и не открива собствен стил.
Ако сцена, в която ръчкаш собствения си мозък с молифф е достатъчна да го класифицираш като майндфък - ОК, на мен все нещо ми липсваше. Все беше една крачка встрани. Да не говорим че самата идея на филма ми изби прекалено много на Кинг от алкохолния ми период. Буквално края му ми остави усещането от "Балада за гумения куршум" на върха на езика. Не че имам нещо против баладата, обаче вече я бях чела и нямах нужда някой д аизползва основната й линия, само че с леко променен сюжет....

Реквиема ми хареса, защото просто си разказа историята - почна от началото, стигна до края и свърши там. Четири (+-1) човешки истории, разказани простичко, без излишни превземки, но и достатъчно колоритно. Да кажем че е един от онези филми, които изгледах с отворена уста, и на края на които ми стана едно такова тъжно, че съм го изгледала, знам какъв е и никога повече няма да мога да изпитам удоволствието да го видя, без да знам какво става в следващата сцена. :)

Та по темата - препоръчвам Реквием за една мечта с две ръце, два крака и ухо и половина ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Е то за 60 бона (както говори имдб) каква толкова визия и стил да видиш. То не че го няма, ако питаш мен Реквиема е същата работа, но по-цветничко, ама там човекът вече си е намерил пари, стилът е същия. Но за него няма какво толкова да кажа, щото освен, че накрая вече ми идваше да го спра, но от упоритост не го направих, и това не щото ми беше много тежко, а просто вече ми беше все тая на кого какво ще завират и какво ще режат. Други драми като че ли обичам. Ама и отдавна го гледах де, сега уж по-естет съм станал. :)
Кинг не чета, не ми харесва много. А за Пи си държа, че Аранофски си е играл на по-модерен, задъхан Линч от Гуменоглавия период. :bounce: Сцената с мозъка си е добре, кво по-хубаво от такава сюрреалност, избиваща леко до физически и полуабсурдни крайности. Може и японски сайберпънк да има. А най-безличният филм е Кечистът, за него даже дадох пари на СФФ.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Константин Павлов - "Илюзия" ...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

българският филм "Илюзия" (ако за него става дума), е на Людмил Стайков, Павлов е сценарист.... И е един от най-яките бг филми завинаги.

Последно време съм на вълна Джармуш. (Най-накрая) изгледах култовия Дух-Куче (който е велик), заедно с Кафе И Цигари, който също е уникален.
Тая вечер ще гледам и Down By Law.
Not because the fox barks...
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Гледай на Джармуш Stranger Than Paradise, сниман без монтаж в дълги кадри. На повърхността сигурно му е най-тегавият филм, но отвътре е безкрайно симпатичен. Dead Man е много любопитен и комплексен. Night on Earth ми допадна доста освен частта с Бенини, а Broken Flowers е задължителен за феновете на Бил Мъри. :)
Имам да си наваксам още няколко негови заглавия, но Белият Вожд ми се нарежда сред любимците режисьори, макар и да нямам кой знае колко изявен негов филм.
Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Мнение от Chopin »

Сибирският бръснар е доста хубав филм. :D
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

От новите филми в момента, мога да препоръчам Confessions of a Schopaholic :) Доста отпускаща и забавна комедия , която ще Ви хареса със сигурност :)
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Катин, 2007ма, полски. Брилянтен филм, повечето ми познати не бяха чували за него. Горещо го препоръчвам.
http://www.imdb.com/title/tt0879843/
http://zamunda.net/details.php?id=118781&hit=1
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

humanityisthedevil написа:българският филм "Илюзия" (ако за него става дума), е на Людмил Стайков, Павлов е сценарист.... И е един от най-яките бг филми завинаги.

Последно време съм на вълна Джармуш. (Най-накрая) изгледах култовия Дух-Куче (който е велик), заедно с Кафе И Цигари, който също е уникален.
Тая вечер ще гледам и Down By Law.
Да, да. Негов е сценария. Просто не е сетих за режисьора. Велик...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Герой (Ying Xiong)
Изображение

Получава 9/10 от мен. Истински шедьовър.
Strength and honor.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Baggins написа:Катин, 2007ма, полски. Брилянтен филм, повечето ми познати не бяха чували за него. Горещо го препоръчвам.
http://www.imdb.com/title/tt0879843/
http://zamunda.net/details.php?id=118781&hit=1
Е, как. Katyn е известен филм :).
Аватар
memento mori
Драскач
Специалност: Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Това според мен е най-великият филм!
Прикачени файлове
memento01.jpg
memento01.jpg (157.69 KiB) Преглеждано 545 пъти
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Мементо наистина е страхотен филм. :)
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

ники написа:Мементо наистина е страхотен филм. :)
Е чак толкова.... Има точно една интересна идея и интересно разказана история.
Но всъщност, това, което Мементо предлага като основна идея изобщо не е топлата вода. Аз чаках след финалните надписи, защото не можех да повярвам, че режисьора ме дърпа към ТОЗИ финал, който аз бях прозряла половин час по-рано.... Главния герой е готин обаче :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”