Философски разсъждения за любовта
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Философски разсъждения за любовта
Само да прочета всички книги посветени на бели хора и
после почвам с негрите.
после почвам с негрите.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
На мен ли само така ми се струва или напоследък хората хич не я тачат любовта?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Хората обожават любовта и знаят, че няма нищо по-хубаво от споделената любов. Тя обаче не се случва на всички и пренебрегнатите я омаловажават изкуствено. Казано накратко: гроздето е кисело. 
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Дрън-дрън.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Що бе, мисля, че е прав... 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ами че така си е - човек като не може да има нещоLord написа:Хората обожават любовта и знаят, че няма нищо по-хубаво от споделената любов. Тя обаче не се случва на всички и пренебрегнатите я омаловажават изкуствено. Казано накратко: гроздето е кисело.
или го усмива или го отрича
Don't look back, 'cause you know what you might see
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ама прав е, наистина.^PrincessA^ написа:Що бе, мисля, че е прав...
И к'во от това?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Любовта...
Какво да ви кажа за любовта, дето още не е казвано тука?
Нека помисля...
Любовта е нещо, в което още от дете вярвам. Като Дедо Коледа. Ама когато нашите ми казаха, че той не съществува, си рекох "оф, добре че той отпадна, а не ЛЮБОВТА". Щото видите ли - без нея сърцата са пусти кат резервната скамейка на ЦСКА. Като таджикска пустиня. Като лекциия във ФСФ. Като портомоне на пенсионерка-инкасаторка. Като беззъб циганин. Като от пусто в празно. Като песен на Кошийн без текст и музика.
Любовта е по-силна от Кристо, както пее Лили Иванова. Добре го е възпяла, халал да и е!
Любовта е ТЯ. Тя е ЛЮБОВТА. лЮбОвТа е тЯ. Мога и с други шрифтове и цветове да ви го напиша, за да го схванете простаци такива! Любовта е всичко, тя носи на гърба си земните пластове. Тя носи в себе си благородни метали, инертни газове и вегетариански тазове. Ухааа...
Любовта е язовор с големи помпи. Тя изисква от влюбените да се помпят ли, помпят... докато течност проникне в едния. Ако са мъж и жена - в жената. Ако са мъж и мъж - и в двамата. Ако са жена и жена - да се даваят във вода, като пляскащи се риби на сухо, излезли морно от течния аквариум на живота. Живота е любов. Макар и да е по-яко да е течен аквариум.
Любовта е течна, както пее Миро...
Любовта е без граници. Без визи. Без Калотина и Гюешево и транзитна-такса. Любовта сближава народите. Освен гадните евреи. Те не заслужават.
Любовта е нещо, което всички ние носим у сърцата си, защото другите ни органи са прекалено заети с други химични елементи. Азота е любов. Глюкозата е любов. Лития е любов. Йода е любов. Мангана е любов. Радост от Огледала е Любов...
Любо от Те е Любов, защото Любовта е ТЯ, а ТЯ е песен на ТЕ. Капиш?
Пожелавам ви да се докоснете до любовта, като бръмбър към лайно, като самолет към скала, като Кирил към Методи, като педефил към дете, като мнозина към малцина и т.н.
Защото ТЯ е ТЯ, въпреки, че не е доказано още. Принципа е важен!
Обичайте се, да не ви обичам аз!
От любовта по-голямо бедствие няма, от любов се раждаме. От любов раждаме. От любов - съграждаме. И от любов - преяждаме!
Цунки по муцунки, Ицко
0 поста остават...
10 000 поста, нека Първанката обяви народните танци по площада да почнат. Ако може ди-джея да завърти някоя ръченица...
Какво да ви кажа за любовта, дето още не е казвано тука?
Нека помисля...
Любовта е нещо, в което още от дете вярвам. Като Дедо Коледа. Ама когато нашите ми казаха, че той не съществува, си рекох "оф, добре че той отпадна, а не ЛЮБОВТА". Щото видите ли - без нея сърцата са пусти кат резервната скамейка на ЦСКА. Като таджикска пустиня. Като лекциия във ФСФ. Като портомоне на пенсионерка-инкасаторка. Като беззъб циганин. Като от пусто в празно. Като песен на Кошийн без текст и музика.
Любовта е по-силна от Кристо, както пее Лили Иванова. Добре го е възпяла, халал да и е!
Любовта е ТЯ. Тя е ЛЮБОВТА. лЮбОвТа е тЯ. Мога и с други шрифтове и цветове да ви го напиша, за да го схванете простаци такива! Любовта е всичко, тя носи на гърба си земните пластове. Тя носи в себе си благородни метали, инертни газове и вегетариански тазове. Ухааа...
Любовта е язовор с големи помпи. Тя изисква от влюбените да се помпят ли, помпят... докато течност проникне в едния. Ако са мъж и жена - в жената. Ако са мъж и мъж - и в двамата. Ако са жена и жена - да се даваят във вода, като пляскащи се риби на сухо, излезли морно от течния аквариум на живота. Живота е любов. Макар и да е по-яко да е течен аквариум.
Любовта е течна, както пее Миро...
Любовта е без граници. Без визи. Без Калотина и Гюешево и транзитна-такса. Любовта сближава народите. Освен гадните евреи. Те не заслужават.
Любовта е нещо, което всички ние носим у сърцата си, защото другите ни органи са прекалено заети с други химични елементи. Азота е любов. Глюкозата е любов. Лития е любов. Йода е любов. Мангана е любов. Радост от Огледала е Любов...
Любо от Те е Любов, защото Любовта е ТЯ, а ТЯ е песен на ТЕ. Капиш?
Пожелавам ви да се докоснете до любовта, като бръмбър към лайно, като самолет към скала, като Кирил към Методи, като педефил към дете, като мнозина към малцина и т.н.
Защото ТЯ е ТЯ, въпреки, че не е доказано още. Принципа е важен!
Обичайте се, да не ви обичам аз!
От любовта по-голямо бедствие няма, от любов се раждаме. От любов раждаме. От любов - съграждаме. И от любов - преяждаме!
Цунки по муцунки, Ицко
0 поста остават...
10 000 поста, нека Първанката обяви народните танци по площада да почнат. Ако може ди-джея да завърти някоя ръченица...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Хаха, Христо, браво. Mакар че май само аз и ти мислим, че е смешно. Имам предвид цялата идея, не конкретния пост. 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Хм... що бе, и аз се смях. =)
На темата: ок, гроздето е кисело. Ама лисицата поне го е търсила това грозде, пък след това се е отказала от него. Пък ние... още от търсенето сме зае*али работата.
От страшно много време не съм попадала на човек, който да се стреми към това да обича (с изключение на една приятелка, но тя цял живот си е била такава). Просто това да иска. А не да е приел принципа "абеееее, от небето ако падне, хууууубаво..." Но аз, нали, пръста няма да си мръдна за това. Или сърцето, по-точно.
То поне да наричахме любовта по-често ку*ка и да казвахме, че не струва. Поне е нещо, някакво отношение, а не тотално безразличие.
На темата: ок, гроздето е кисело. Ама лисицата поне го е търсила това грозде, пък след това се е отказала от него. Пък ние... още от търсенето сме зае*али работата.
От страшно много време не съм попадала на човек, който да се стреми към това да обича (с изключение на една приятелка, но тя цял живот си е била такава). Просто това да иска. А не да е приел принципа "абеееее, от небето ако падне, хууууубаво..." Но аз, нали, пръста няма да си мръдна за това. Или сърцето, по-точно.
То поне да наричахме любовта по-често ку*ка и да казвахме, че не струва. Поне е нещо, някакво отношение, а не тотално безразличие.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Според мен не е най-голямата беда, ако "гроздето е кисело" - щом не се е получило, значи не е трябвало да се получава.
По-лоши са неща от рода на това да си с човек, чиито представи за света и хората се разминават с твоите; тогава и двамата не можете да проявите разбиране за нуждите на другия. А възможно най-глупавото е да продължавате с надеждата нещата да се оправят с времето. До такива ситуации често води безогледният стремеж на хората просто да имат някого, когото и да е, до себе си. Тъпо е и неизменно завършва грозно.
На фона на тази и разни други грешки киселото грозде е за предпочитане.
По-лоши са неща от рода на това да си с човек, чиито представи за света и хората се разминават с твоите; тогава и двамата не можете да проявите разбиране за нуждите на другия. А възможно най-глупавото е да продължавате с надеждата нещата да се оправят с времето. До такива ситуации често води безогледният стремеж на хората просто да имат някого, когото и да е, до себе си. Тъпо е и неизменно завършва грозно.
На фона на тази и разни други грешки киселото грозде е за предпочитане.
Големи философи се извъдихте всички
пп: ицо, добре беше
пп2: пешо, "осмивам се". Моля те.
пп: ицо, добре беше
пп2: пешо, "осмивам се". Моля те.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Абсолютно си права. Любовта е демоде.MidwinterSun написа:На мен ли само така ми се струва или напоследък хората хич не я тачат любовта?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ники
- Легендарен флуудър
Хората оправдават с любов липсата на какъвто и да е смисъл във връзката си.
- FightForFreedom
- Паисий
Често осмисляме едно понятие, когато го изучаваме успоредно с противоположното му. Ако любовта е чувство, което е противоположно, по смисъла си, на чувството на омразата, то ако омразата е развитие на страха, който пък е и несигурност, тогава любовта може да се разглежда като развитие и на сигурността, тоест както някои хора твърдят- любовта е предопределеност или че в себе си включва чувството на съдбовна свързаност с половинката.