Възрастните хора и техните идеали

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Re: Възрастните хора и техните идеали

Мнение от Joker »

Ами доста не си прав. Първо - снабдяването на британците и съветите с военна техника и суровини от началото на войната. После пряко участие във военните действия.
Сега остава да ми кажеш, че и англичаните нищо не са направили.... :roll:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

G__ написа:Кво са напраили тия дришльовци американците във войните, освен да се облагодетелстват икономически уж спонсорирайки следвоенното възстановяване на Европа. Нещатастници. Тоя черния скоро ше им види сметката. :rr:
Точно западната капиталистическа сган ( :lol: ) под формата на военната мощ на САЩ решава и двете световни воини. :wink:
Изображение
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Baggins написа:
G__ написа:Кво са напраили тия дришльовци американците във войните, освен да се облагодетелстват икономически уж спонсорирайки следвоенното възстановяване на Европа. Нещатастници. Тоя черния скоро ше им види сметката. :rr:
Точно западната капиталистическа сган ( :lol: ) под формата на военната мощ на САЩ решава и двете световни воини. :wink:
А пък Русия с милионите жертви няма никаква заслуга,нали?
Припомнете си кой първи стига Берлин?
А подвизите при Сталинград?
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Силно се отклоняваме от темата, но както и да е. Митак, не съм казал, че Русия няма заслуга - ставаше дума за САЩ. А "подвизите" при Сталинград са по-скоро последователни грешки на немското командване.....но айде да не осираме и тая тема. :lol:
Изображение
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

под формата на военната мощ на САЩ решава и двете световни воини.
Заради това писах за Русия,защото и тя със своите жертви решава 2-та...
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Че САЩ решава изхода от първата е вярно :Р

Но втората Хитлер я губи от момента в който решава сам да си отвори втори фронт без да се е справил с Британия. Не можеш да очакваш да се справиш със съветския съюз толкова бързо, колкото си прегазил франция.

Макар че той няма как да не го направи де. Идеята за немското колонизиране на изтока е твърде основна за всичките му стремежи.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Не съм нито проамерикански, нито русофил, но приноса на американците е в разпределянето на гювеча. Не са било особена военна мощ, не са показали особени военни подвизи, просто се възползват от ситуацията и в резултат на войните, които разрушават Европа във всяко едно отношение, те към момента са суперсилата. Не трябва да се бъркат двете неща-военния принос за решаването на войната и сеирджийството. Принципно различни са.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Ставаше въпрос, че американците имат основна заслуга войната да завърши по този начин, по който завърши. Не само с поражението на Германия, ами и със спирането на черваната паплач до средата на Европа. А иначе цялата тема за войната започна от пича, който попита защо проамерикански настроените люде трябва да се дразнят на празнуването на 9 май от руснаците...
Изображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Дълга и широка... В крайна сметка защо да не празнуват руснаците. И моя народ да беше дал почти 30 млн жертви, за да защити отечеството си и аз щях да го почитам. Това е геройство. Военният парад в Москва е грандиозен и зрелищен. Мечта ми е да го посетя. Има с какво да се гордея руснаците на този ден. Друг е въпросът че Сталин използва целия този потенциал за своите имперски цели, а не за самото развитие на страната си, но това не променя факта на героизма.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Нямам против руснаците да си го празнуват. Но защо, ЗА БОГА, има хора, които го празнуват и у нас? Това вече не ми го побира умът.
Изображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

И на мен честно казано не ми го побира акъла, но въпрос на гледна точка. Някои смятат червената армия за освободителка не само за Русия, но и за България. След запетайката тия хора са в огромна грешка, но това си е за тяхна сметка. И без това не са много.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Абе и аз мислех, че не са много, ама минавал ли след 9 май покрай паметника на червената армия в центъра? Има венци колкото на паметника Левски след 19 февруари... :shock:
(а дадох този пример, защото очевидно в София няма наш военен паметник, на който да се поставят цветя официално, освен естествено паметника на незнайния войн пред "Александър Невски", но това далеч не е същото)
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

бе не знам дали са ни освободили ама не са оставили у нас това, дето е останало в полша след тях (демек - нищо). така че затова можем да бъдем благодарни :P
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Значи да сме благодарни на мародера, за дето ни изгаря само половината къща, защото пък на съседа е изгорил цялата ?! :?
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

ъъъ... да де, ама той нито една къща не е изгорил все пак. даже и половинка не е.

пък за благодарността. не е точно най-правилната дума, ама да кажем поне, че им дължим някво уважение.
Публикувай отговор

Обратно към “България”