Забрана на бирата в парка

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Забрана на бирата в парка

Мнение от allshallperish »

Baggins написа:
^PrincessA^ написа: Еми и двете не ги одобрявам, така че се радвам на възможността поне едното да бъде ограничено.
Идеята е че никой не спира да пие в парковете, аз също няма да спра заради една такава фиктивна забрана. Пак казвам, не е това начинът.
А кое, за Бога, е начинът? :x
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Пита ме същото нещо точно преди 24 часа и ти отговорих. :lol:
Изображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Ма добре тука има ли наистина хора (освен долните пияници, които защитаваме каузата :lol: ) , които имат представа за реалността. Когато аз бях малолетен и непълнолетен, ми се е случвало да пия по парковете и кво... няколко пъти полицаите са ми изливали бирата примерно и нищо друго. Ако обществото иска повече контрол въпросът не ев създаването на допълнителни забрани. Закони си има достатъчно разулмни, ако искаме резултат, просто трябва да се спазват и органите на реда да следят за това. Но неее, ние българите обичаме да казваме, че като приемем един закон, следователно сме си решили проблемите. Еми да, ама не. Просто трябва да се спазват законите, а не да се забрани изобщо нещо за всички, защото част от обществото (децата) не трябвало да употребява алкохол по градинките. Защо аз, който имам правото да консумирал алкохол да не го правя ? За да предпазя някви тинейджъри ? Това не е моя работа, а на държавата и родителите им. Не е честно държавата и родители им да ми прехвърлят отговорността си върху мене, ограничавайки ме !!! И пак казвам, тоя закон няма да получи легитимност, защото е БЕЗСМИСЛЕН и не може да даде очаквания резултат, т.е. децата пак ще си пият, ако няма контрол.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Според мене тая тема прераства в нещо доста по- различно... Вие кво искате цялото общество ли да оправите, ми не можете.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

allshallperish написа:Според мене тая тема прераства в нещо доста по- различно... Вие кво искате цялото общество ли да оправите, ми не можете.
Що за тъпо изказване ? А идиотската забрана, за която е темата, по начало не цели ли да "оправи обществото", било и в малка перпектива?
Изображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

allshallperish написа:Според мене тая тема прераства в нещо доста по- различно... Вие кво искате цялото общество ли да оправите, ми не можете.
Точно утопичната идея на закона има за цел да оправи целия свят. :shock: Еми няма да може да го оправите, сама го каза. Не ограничавайте хората, ей комуняги. :lol:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Scorpion »

G__ написа: Не ограничавайте хората, ей комуняги. :lol:
"Има комунисти идеалисти и комуняги с тояги" (проф. д-р Лъчезар Дачев) :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Scorpion написа:
G__ написа: Не ограничавайте хората, ей комуняги. :lol:
"Има комунисти идеалисти и комуняги с тояги" (проф. д-р Лъчезар Дачев) :lol:
Поклон ! :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Baggins написа:
Що за тъпо изказване ? А идиотската забрана, за която е темата, по начало не цели ли да "оправи обществото", било и в малка перпектива?
Тъпите изказвания са само и единствено твое дело. Ми като цели да оправи обществото го приемете, бе. Кво си противоречиш
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Казах, че "по начало" тва е идеята на всички забрани и закони. А далеч не всички от тях правят това, за което са създадени.
п.с. Отново повтарям - тъпа забрана, няма да се спазва, след време ще се забрави, че е имало такова нещо.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Baggins написа:
^PrincessA^ написа: Еми и двете не ги одобрявам, така че се радвам на възможността поне едното да бъде ограничено.
Идеята е че никой не спира да пие в парковете, аз също няма да спра заради една такава фиктивна забрана. Пак казвам, не е това начинът.
Точно това е, само дето трябва и да се прилага законът, не само да седи написан.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

G__ написа:Защо аз, който имам правото да консумирал алкохол да не го правя ? За да предпазя някви тинейджъри ? Това не е моя работа, а на държавата и родителите им. Не е честно държавата и родители им да ми прехвърлят отговорността си върху мене, ограничавайки ме !!!
Всъщност, идеята е, че трябва да ти пука. :lol: Щото нали се сещаш, че както тия деца и родителите им са част от обществото, така си и ти. Ако всички имахме малко повече мисъл за доброто на другите и оставехме за малко егоизма си настрана, положението щеше да е много по-добро. Лесно е да си кажеш "ама на мен какво ми пука, аз не искам да ме ограничават, кои са те, че да се бъркат в моите работи". Малко по-трудно е на първо място да се замислиш за разните му там хора около теб и как им влияеш, било то с думи или поведение.

В идеалния случай: ако забраната да се пие алкохол в парковете се реализира пълноценно, няма да има разни пияници, шляещи се нагоре-надолу като мухи без глави. Мен това ме устройва.
Единствената пречка пред това тази забрана да се осъществи сме самите ние.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Давайте, карайте се, карайте се! ;)

Аз преди така обичах да се натрясквам със съучениците в градинките с ракия, ама вече колегите си имат общежития и така е по-удобно. :)
anon is legion
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от anon is legion »

Между 500 и 2500 лв. глоба ще трябва да плати всеки софиянец, който е хванат да пие бира в парка.
Яко :) Значи ако примерно съм от Пловдив и си пия биричка в Борисовата за мене няма глоба тъй като не съм софиянец 8) 8) :lol:
Frolic hard
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

На някои хора им пречат тютюнопушенето в заведенията и консумацията на бира в парковете и градинките. Правителството и общината явно се грижат за хората, на които тези неща им пречат. На мен обаче ми пречат гювендиите, които ходят голи по улиците (особено ако са с дебели крака); пречат ми и селските пръчки, с раздрънкани Голфове, които не спират на пешеходните пътеки. Кога правителството и общината ще се погрижат и за моя комфорт?

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”