КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от sparkly »

Rehabilitator_ написа:Аз ходих на идентификация.....Хард, питай???Колежке ти да не си същата дето ти се смях, че имаш 5,25 и си отишла на идентификация, 28 верни имаш на изпита и имаш 5,60 на него, а на темата ти липсват последните точки от критериите???Дето си объркана, какво да кандидатстваш??? :) :) :)

аз съм. е тва не съм го предполагала, че ще се засечем. :)
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Мнение от sparkly »

Rehabilitator_ написа:Ето какво трябваше да се напише за 6,00:

1.Въведение- 0,25
1.1 Връзка на клетката с ОС
1.2 Необходимост от ограничаване на клетката с ос
1.3 Избирателна пропускливост
2.Устройство на клетъчната мембрана- 1,25
2.1 Фосфолипиди- структура и ф-ции- 0,25
2.2 Белтъци- разположение- 0,25
2.3 Ф-ции на мембранните белтъци, въглехидрати- 0,75
3.Транспорт на в-вата през кл.мембрана- 1,75
3.1 Пасивен транспорт
-осмоза
-определение
-среди с различна концентрация- изотонична, хипотонична и хипертонична
-дифузия
-определение
-видове дифузия- проста и облекчена
-примери
3.2 Активен транспорт-0,5
-определение
-примери- натрий и калий
3.3 Приемане и отделяне на в-ва от клетката- цитози 0,75
-ендоцитоза, екзоцитоза- механизъм- 0,5
-фагоцитоза, пиноцитоза, единна мембранна система в клетката- 0,25
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Така и друго, какво означава, че повечето слаби оценки, т.е 2,00 са на момчета.Първо по статистика има около 500 оценки слаб 2,00, от които 99 са на момчетата, следователно към 400 се полагат на така учените госпожички и Второ момчетата са 250, т.е слаб 2,00 са получили 99, т.е по-малко от 50% са с такава оценка, докато момичетата са около 600 души, 400 имат слаб, т.е тва са повече от 50%, я кой се оказа по-умен.............не правете грешни статистики, МОЛЯ!!!!!

Да ама обърни внимание колко малко момчета са се явили на изпита и колко момичета. айде са кой е по умен да не си говорим :rabbit:
И щом не е анулиран теста, няма какво повече да говорим за тия 50% ;)
Последно промяна от sparkly на 17 Май 2009, 23:06, променено общо 1 път.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Стига бе,стига с тва кой е по-умен.............Ти реши ли какво ще учиш за последно??? А, и защо пишеш теста с двойно "Т" :) :) :)

А колкото до колегата, след като имаш подобни балообразуващи оценки, значи започваш с начален бал 10,5 + оценка от изпита 5,13 умножена по 3, значи бала ти за молекулярна ще бъде 25,89, ВЪТРЕ СИ!!! Балът ти за момче е идеален :)
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Мнение от sparkly »

Човек да не напраив грешка. :) иначе Биотехнологии, последно.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

И пак направи грешка в последното си изказване, колежке........ :) :) :) , бъзикам се, добре е, че вече си решила какво ще кандидатстваш точно
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Оти никой не пише вече :lol: :lol: :lol:
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Да бе! И аз това се чудя, къде сте бе хора???????? :) :) :) Елате на по ракия....... :o
kostadin
В началото бе словото

Мнение от kostadin »

Епа на мене тука днеска ми е първия ден където мога да напиша 2-3 реда...Иначе не можех и буквите да намеря...Пиянска му работа...Пък и вчера имах и имен ден и изпращане от даскалото и стана ЛЮТЕНИЦА.....НА 25 бал и така...

П.С:Ако някой ми намери черния дроб някъде да ми го върне,защото тези дни ми избяга някъде.Възнаграждението е домашна ракия докато можеш да пиеш,естествено и аз ще пия .... :lol: :lol: :wink:
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Специалност: ЕООС
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

Rehabilitator_ написа:Да бе! И аз това се чудя, къде сте бе хора???????? :) :) :) Елате на по ракия....... :o
Май сме по балове :rr:
А мен толкова ме мързи да уча вече, че започвам да се чудя какво ще правя, ако вляза :shock:
Hakuna Matata :)
Аватар
DepartedSun
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от DepartedSun »

Мда, сега те първа започва голямото учене и голееемия мързел. Приятно изкарване на баловете. Моят е утре :cyclopsani:
„Бръчките трябва да обозначават само тези места, където преди е имало усмивки.“
Kristinka
В началото бе словото

Мнение от Kristinka »

Bonbonella написа:Уфф ето, че не трябва да се включват мембранните органели. Какво обясняваше онази с уроците към СУ... Много се дразня..ми като не знаеш си трай. И заглавието имало множествено число...и кфо? Множествено е числото, защото в човешкия организъм няма само 1 мембрана :lol: :lol:

Rehabilitator_, като си ходил да си гледаш оценките дали пониш отговорите на теса... :roll: Е то като се замисля няма начин да ги помниш всички. А дали ще ги сложат в сайта или....някъде.
Относто работата...има работа, но заплащането не навсякъде е добро. Иначе биотехнолозите основно изпитват антибиотици....
В интерес на истината се оказа че в мойта стая темата ми е написана грешно
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Опа, а така!!!Грешно написана тема, пък после що имали кандидат-студентите слаб 2,00, еми е от такива квестори, дет не могат и заглавието да напишат правилно, в моята зала не можеха да ни обеснят абсолютно нищо, толко бяха кухи, бяха сложили няква 20 годишна да ни пази.....Ужас, как беше написана темата???
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Ей нема вече кой да сипе по едно бре :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kostadin
В началото бе словото

Мнение от kostadin »

scalpelo написа:Ей нема вече кой да сипе по едно бре :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Еее ЕЕ как ще няма бре с тебе ще си сипваме един на друг!Това да ти е проблема.Проблема е после кой/коя ще ни носи,пък може и нещо друго да се измисли ако се намерят желаещи момичета...
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Има ли някой представа дали са излезли датите за записване за следващия изпит по биология ?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”