Забрана на бирата в парка

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Забрана на бирата в парка

Мнение от JudyRamone »

G__ написа:Тва да пиеш на пейка(2 метра от кръчмата) е егаси простащината... и някво супер кофти се чувствам като мине тълпата пенсионери и ме погледне с ония злобни погледи. :lol:
А знаеш ли кво е да седиш на стълбите пред Народния и да свиниш, докато лъскави хора влизат за пиеса? :mrgreen:
"Ау, не ви е срам... грозна гледка, на стълбите пред театъра!"
"Е кво, вътре ли искате да влезнеме?!"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не, че тази забрана е нещо кой знае какво, не, че и някой я спазва, обаче аз виждам няколко точкипротив нея. Първо, ако приемем, че се забранява, за да няма пияни и агресивни младежи, които да чупят градинките - те са си агресивни и без бира, а ако трябва да са пияни и агресивни, какво им пречи да си пъхнат едно-две партончета в джоба и никой няма да ги види? Така, че в случая забраната на бирата не предотвратява агресията.
Второ, ако кръчмите по градинките, с мазничките си, в доста случаи пластмасови масички и столчета, а и да не са - все тая, сами могат и без закон да намалят пиенето на бира по пейките, ако се опитат да конкурират цените на бирата в магазина с някакви по-приемливи такива от тяхна страна, които да те изкушат да седнеш там, вместо да ходиш петнайсет минути до някое мазе например за бира. Тоест, ако те не си надуват цените, а дори обратното - смъкнат ги, не мисля, че ще са на загуба, заведенията им ще са препълнени, ще имат мегдан да сложат още маси и по-малко хора ще клечат по пейките да си пият там бирата. До тогава само ще си чешат езиците с поредния безсмислен закон.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Smoking Mirror написа:Осъзнайте се хора. Не сте тъпи. Повечето от вас. Или съм се заблудил?
Аз също си пия бирата в парка (може да е рядко, но се случва), така че не съм 100% за забраната. Ама за ква забрана всъщност става въпрос, като вчера разбрах за нея. Тоест, сеш'те се колко хора го знаят тва.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Ми айде да премахнем всички закони, понеже повечето хора и без това не ги знаят...
Да, търговците ще лапнат допълнително, да, някой, който иска да се изхитри и да пие, все ще мине между капките. Но това не значи, че олигофренията по парковете няма да намалее.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Norwegian Wood написа:Ми айде да премахнем всички закони, понеже повечето хора и без това не ги знаят...
Е, аз не се смятам за супер зле осведомена, и все пак не го знаех. Следователно не са си направили труда да го обявяват кой знае колко.
Norwegian Wood написа:Да, търговците ще лапнат допълнително, да, някой, който иска да се изхитри и да пие, все ще мине между капките.
Всеки ден и всеки час, нявсякъде има матр'иал :wink:
Norwegian Wood написа:Но това не значи, че олигофренията по парковете няма да намалее.
Ми аз съм ЗА да се разкарат къркащите бира по НДК, и скейтърите по възможност. Ама не съм забелязала след публичното обявяване на тоя закон, тва да е станало.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Мнение от Митака »

:shock: :shock: :shock: Абе кой ви забранява да пиете бира,бе?Просто не в парковете,какво толкова?
Заради това мнението
Кажете ми, че всички вие, които сте против забраната се шегувате. Смисъл... едно е да си обсъждаме дали трябва да легализираме тревата или не, защото това е една дискусия на която съм напълно склонен да приема, че е възомжно да съществуват две страни и всяка от тях да има разумни доводи, ама... относно забраната за пиене на алкохол (щото тя едва ли е точно и конкретно за бира. просто бирата се числи към алкохолите и като забранят пиенето на алкохол в парка, това означава, че забраняват и пиенето на бира) на обществени места... наистина ли има хора, които смятат, че това е напълно нормално и трябва да бъде законно? Щото тези хора за мен могат да бъдет единствено още неузрели тинейджъри, които не са съгласни с реда и просто си пищях против него неперкъснато. Или пък хора, които осъзнават, че не са прави ама отчаяно защитават отнемането на едно от удоволствията им. Точно като онова дете от рекламата на презервативите, дето пищеше в магазина щото искаше баща му да му купи... кво беше, не помня вече.

Осъзнайте се хора. Не сте тъпи. Повечето от вас. Или съм се заблудил?
е мнооооого точно!!!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Аз пък искам да забранят високите сгради, за да не могат самоубииците да скачат от тях :bounce: .
Тъй като забраната е за алкохол, а не за бира конкретно, бозата брои ли се? А с безалкохолната бира как стоят нещата? Като ще си прокарват тъпите закони, нека поне първо малко да ги обмислят.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Бе по мачовете не дават да се влиза с минерална вода, пък никъде не пише, че е законно, ако трябва да сме честни.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Въпросните защитници на реда и сигурността по парковете трябва да си отговорите ЗАЩО се прави тази наредба и едва тогава да философствате за "лошите, пропаднали хора, които пият бира". Човек, ако си е агресивен ше счупи пейките и ще прави мизерии и без да е пиян, а ако му е зор да се напие, ще го направи в кръчмата и на разходка в парка пак ще чупи. По вашата лопгика най-добре да се забрани изобщо алкохола да се продава, за да сте спокойни. Тва е абсурдно. Всичко е направено с търговска цел и глупостите, които ги приказвате как нямало да има пияни хора по парковете са пълни глупости. Тая наредва може да влезе в бюлетина за най-куриозни закони. :shock: :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

G__ написа:Въпросните защитници на реда и сигурността по парковете трябва да си отговорите ЗАЩО се прави тази наредба и едва тогава да философствате за "лошите, пропаднали хора, които пият бира". Човек, ако си е агресивен ше счупи пейките и ще прави мизерии и без да е пиян, а ако му е зор да се напие, ще го направи в кръчмата и на разходка в парка пак ще чупи. По вашата лопгика най-добре да се забрани изобщо алкохола да се продава, за да сте спокойни. Тва е абсурдно. Всичко е направено с търговска цел и глупостите, които ги приказвате как нямало да има пияни хора по парковете са пълни глупости. Тая наредва може да влезе в бюлетина за най-куриозни закони. :shock: :lol:
И все пак на запад навсякъде е забранено пиенето на алкохол на обществени места. Нали и ние натам се стремим?
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Грешна ти е информацията, драга. Защото ще ми кажеш, че като идеш на пикник в парка (където там е практика), не можеш да пиеш по бира ли ? Междудругото маниерът да се пие по парковете сме го взели именно от западна Европа. :) А да, и в крайна сметка дори да беше така, не ме интересува как са другите страни. Ние си имаме собствено законодателство и ми е писнало да се сравняваме в останалите. Искам да те попитам-аз какво ще ти бъркам в очите, ако пия бира в парка, ти докато се разхождаш и си белиш семките ? За мене семките например са много по-голям вредител от бирата и алкохола, защото повечето хора оставят боклуци след себе си. Айде сега да няма и семки за това, че някои не си ги събират в хартия !!! Следващата стъпка е да се забрани и захарният памук, че децата ставали дебели. :shock:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

G__ написа:Въпросните защитници на реда и сигурността по парковете трябва да си отговорите ЗАЩО се прави тази наредба и едва тогава да философствате за "лошите, пропаднали хора, които пият бира". Човек, ако си е агресивен ше счупи пейките и ще прави мизерии и без да е пиян, а ако му е зор да се напие, ще го направи в кръчмата и на разходка в парка пак ще чупи. По вашата лопгика най-добре да се забрани изобщо алкохола да се продава, за да сте спокойни. Тва е абсурдно. Всичко е направено с търговска цел и глупостите, които ги приказвате как нямало да има пияни хора по парковете са пълни глупости. Тая наредва може да влезе в бюлетина за най-куриозни закони. :shock: :lol:
Напълно съгласен.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

G__ написа:Ние си имаме собствено законодателство и ми е писнало да се сравняваме в останалите.
Тогава спазвай НАШЕТО законодателство. Забрана на бирата в парковете - значи забрана, това казва НАШИЯ закон, НАШЕТО законодателство. Не съм го измизлила аз, за да съдиш мен, драги. Има хиляди привърженици на идеята да НЕ СЕ пие, и ДА СЕ пие по парковете. А в паркове като нашите, не съм виждала хора да си опъват одеяла и да си правят пикник. Пикник във Витоша, там вече не е обществено място.
G__ написа:Искам да те попитам-аз какво ще ти бъркам в очите, ако пия бира в парка, ти докато се разхождаш и си белиш семките ?
Семки не ям, но по принцип на мен не ми пречиш. Обаче заради единици като теб не може да се обяви индивидуален закон, това е.
G__ написа:За мене семките например са много по-голям вредител от бирата и алкохола, защото повечето хора оставят боклуци след себе си
Тъпо е, но все пак е биологичен отпадък. Докато пластмасовите бутилки и кенчетата хвърлени пак от КРЕТЕНИ, същите заради които е и създаден тоя закон, навсякъде в парка.
G__ написа:Айде сега да няма и семки за това, че някои не си ги събират в хартия !!! Следващата стъпка е да се забрани и захарният памук, че децата ставали дебели. :shock:
Семките не си правят експерименти с мозъка ти. Можеш само да се пристрастиш и да надебелееш, както и децата от захарния памук. Ама за децата е полезно всичко що се яде и пие, за да растат. И да надебелеят, като порастнат ще отслабнат. А бирата можеш да си я пиеш в заведенията, както те си ядат памука в парка :D
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Дрън, дрън, дрън... нищо смислено не чух. Въпросът ми беше с какво аз ти преча на тебе с мойта бира в парка ??? И да, права си законите са, за да се спазват, но има един момент, че обществото е тест за законите. Т.е. ако повечето хора са против тая наредба (както всъщност е), то тя не отговаря на обществените нагласи и е безсмислена, губи легалност, както се казва.
Публикувай отговор

Обратно към “България”