Образователни технологии, други курсове и частни уроци
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Образователни технологии, други курсове и частни уроци
Да, ако откриеш начин да си вземеш книжката с темите. Нали си наясно, че всяка година учебниците им се печатат според бройката кандидатстуденти, записани при тях?
Учебниците, които ти си намерил, са нечии чужди пари, дадени за подготовка.
Учебниците, които ти си намерил, са нечии чужди пари, дадени за подготовка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

KsGCo написа:също така доказаха, че е абсолютно БЕЗСМИСЛЕНО да им даваш по хиляда лева, като можеш да си вземеш само книжката с темите, да седнеш да си направиш няколко плана и да си ги научиш като пич, като и междувременно ходиш на курса в СУmareto написа:Образователни Технологии доказаха и на този изпит по История, че темите им са железни!
Ще ги вземеш ако някой като мен ти ги даде(както дадох на Мони).
Това, което ОТ правят напоследък, е, че не вкарват в темите увода, изворите, историографията, дискусиите и не пише коя тема за кой ВУЗ е.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
книжката се ще я намериш от някой приятел/съфорумец и ще си я снимаш, ако не - мисля, че за 100лв ти я дават от ОТ..
Уводите си ги пишеш сам, като научиш темите, щото си взимаш нещата от предната тема
Извори и историография в СУ не се искат да ги назубриш и изтипосаш след увода, а да споменеш само някои най-важни из темата - във всяко помагало ги има, даже и в учебниците, където м/у другото можеш да се запознаеш с тях в оригинал!
Дискусиите си ги пише в книжлето, в курса на СУ ти казват някои, някои ги има в помагала на ВТУ, щото там наблягат на други неща, па и за една хилядарка аз ше ти ги кажа... те да не са милион, нали ги има само в средновековните теми
Коя тема е за СУ и коя не - тва па най-лесно можеш да разбереш и от сайта и от курса на СУ

Уводите си ги пишеш сам, като научиш темите, щото си взимаш нещата от предната тема
Извори и историография в СУ не се искат да ги назубриш и изтипосаш след увода, а да споменеш само някои най-важни из темата - във всяко помагало ги има, даже и в учебниците, където м/у другото можеш да се запознаеш с тях в оригинал!
Дискусиите си ги пише в книжлето, в курса на СУ ти казват някои, някои ги има в помагала на ВТУ, щото там наблягат на други неща, па и за една хилядарка аз ше ти ги кажа... те да не са милион, нали ги има само в средновековните теми
Коя тема е за СУ и коя не - тва па най-лесно можеш да разбереш и от сайта и от курса на СУ
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Кой ще провери дали темата ти е добра и в нея са спазени всички фактологически, стилистични, структурни и прочее изисквания? Аз, например, ако не бях писала Асеневци в ОТ и не ми беше обяснено кое точно от точката за земите под османска власт трябва да фигурира в темата, можеше и да нямам висока оценка сега на изпита..
Там имах кажи-речи 5, а тук - 5.50, след като ми обърнаха внимание точно на грешките
Колкото и да се мъчиш, сам не би могъл да се оцениш адекватно.
Там имах кажи-речи 5, а тук - 5.50, след като ми обърнаха внимание точно на грешките
Колкото и да се мъчиш, сам не би могъл да се оцениш адекватно.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
От "Образователни технологии" има полза в две основни насоки. Първо, учите се да диференцирате причини, предпоставки, факти, явления, последици, анализ и оценка - тоест гледате на темата като съвкупност от различни компоненти, а не просто еднообразен свързан текст. А за да се научат такива дълги теми, това е задължително условие. Второ, дават ви самодисциплина. Ако сте мързели като мене и не ходите на уроци, вероятно ще седнете да учите темите в най-добрия случай в началото на втория срок на 12 клас.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Плюс това в ОТ ти правят изпити, изпитване всеки път, консултации, а не само да дойдат да ти изпее темата- който успял да позапише нещо, успял, който не- да се оправя сам.
И докато за 800лв се подготвям от септември до юли, ти за 400 учиш до края на февруари.
Камене, колкото и да се опитваш да изкараш ОТ безполезни, фактите и успеваемостта говорят точно обратното.
И докато за 800лв се подготвям от септември до юли, ти за 400 учиш до края на февруари.
Камене, колкото и да се опитваш да изкараш ОТ безполезни, фактите и успеваемостта говорят точно обратното.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- Scorpion
- Легендарен флуудър
800?mareto написа:Плюс това в ОТ ти правят изпити, изпитване всеки път, консултации, а не само да дойдат да ти изпее темата- който успял да позапише нещо, успял, който не- да се оправя сам.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, за тази КСК вдигнаха таксата със 100лв. Аз плащах 700.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
А аз за 2 години по Литература и една по История платих 1400. Келепир 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, ти защото си взел двугодишния по литература... но то си е все същият материал, който се покрива, просто го минаваш 2 пъти.
Иначе те имат отстъпка за 2 предмета, там някакви проценти. Не помня колко.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
Да, има отстъпка 50 % за втората година, плюс още 5 % от общата сума за два курса. А по БЕЛ не ги повторихме - просто отделяхме повече внимание на всеки автор. Иначе първата година учихме само авторите от 11 клас, втората - само тези от 12. Нямаше дублиране.MidwinterSun написа:Е, ти защото си взел двугодишния по литература... но то си е все същият материал, който се покрива, просто го минаваш 2 пъти.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хммм... значи е различно от това по история. Защото по история просто минават материала два пъти.

е какво ще те учат да диференцираш причини, още от 4. клас ти казват, че всяко събитие си има причина, повод, ход, последици. А за едната самодисциплина да дадеш 1000лв...
единственото хубаво на ОТ е, че някой е седнал и ти е свършил голяма част от работата - компилирал от всички помагала и учебници най-важното в книжките, вместо тва да го правиш ти и за тебе остава само да си вземеш една книжка с планове - гледаш плана и пълниш с текст от ОТ
защото там няма нищо авторско, събирани са пасажи от учебници и от оная книжка на СУ и само са измисляне некви тъпи изречени, за да ги свържат смислово 
единственото хубаво на ОТ е, че някой е седнал и ти е свършил голяма част от работата - компилирал от всички помагала и учебници най-важното в книжките, вместо тва да го правиш ти и за тебе остава само да си вземеш една книжка с планове - гледаш плана и пълниш с текст от ОТ
Абе хора,като не ви харесва - ми не ходете бе!Някой да ви кара насила? А като гледам от предишните години отзиви след като са видяли резултатите,доста хора са във възторг от От.
Последно промяна от Loyolla на 21 Май 2009, 20:12, променено общо 1 път.
единственото хубаво на ОТ е, че някой е седнал и ти е свършил голяма част от работата -
И това е доста!