Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Относно общежитията

Мнение от Бeтон »

Колеги, поредното безумие.
Но за разлика от предишни - СМЕХОТВОРНО Е.

На входа на моя вход :lol: (навярно и по другите блокове я има) е лепната "заповед", според която живущите от съответния блок да отидат при управителя да напишат рег. номер на автомобила си.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Такаааа... На П*тко Гораноф явно му свършили нашите пари по бингота и стриптийз барове, та някоя вечер докато :jerk: мислил откъде да смъкне още някой лев.

Но този път удари на камък! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Когато има паркинг с бариера и гаражна клетка за всяка стая, тогава събиране на пари е оправдано.
При сегашната ситуация - завали ли дъжд вкарваш в колата си един тон кал, сякаш си ходил на лов в гората, проклетите птици отгоре бомбардират, а през зимата ринеш сняг като за норматив, не могат да се събират пари.
А и нещо - още по-важно. Според законите на Република България всеки притежаващ имущество (в случая - автомобил) плаща данък за него (ако е редовен данъкоплатец, аз съм такъв). Сумите се определят в зависимост от критерии - работен обем на двигателя, мощност, наличие на катализатор... при това от компетентни органи далеч над нашия бай Петка. Данъкът самостоятелно покрива ползването на пътната инфраструктура, освен в случаите, когато участъкът е обозначен с Винетка или СИНЯ ЗОНА.
И сини зони да са околоблоковите пространства (което е смехория) живущите са освободени от зоната, прилежаща около техния адрес. За справка – Столична община раздава стикери за живущите, чиито адрес попада в синя зона.
Така че чакам Петка да вземе 1 лв. и тогава след инспекция да му щракнат белезниците – едно полагащо му се възмездие за всичко досега. :twisted:
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Специално ще обърна внимание на това, защото ми стана интересно.

Нещо не ми стана ясна целта на тая работа. Казваш, че се изисква да си дадеш номера - а пише ли че е с цел последващо събиране на такса паркинг или нещо от рода? А колко ще е? Ще има ли такса за външни гости на блока? Ще разкарат ли колите от тротоарите, градинките и тн, заради които е тая ситуация с калта, за която говориш? Ще разкарат ли и таратайките без гуми от паркингите на семейните, които стоят там от години? Коли, зарязани от съседни сервизи, полуразфасовани, изоставени и прочие? Защо първо не се махнат те?

А ако имаш предвид блок 52, там е заради друга причина - влиза техника за новата градинка и това е за да се обадят на човека ако колата му пречи или е опасно близо.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

peterdi написа:Нещо не ми стана ясна целта на тая работа.
Откровено казано и на мен не ми е ясна. Ако има някой със свръх способности - снимах я, да гадае. Събирането на такса беше само предположение.
Но и няма да се интересувам какво е, що е. Не са данъчни инспектори, че да искат номера ти.

И не могат да разкарат колите от тротоарите, градинките и тн. просто защото няма къде да бъдат разкарани. Занемарените съборетини са друга бира при това проблем във всеки град в цялата страна. Винаги съм се чудил на такива собственици. А е можело колата отдавна да я продаде на части - барем вземе някой лев, пък и други ще се снабдят с части за добри пари. Ама това е въпрос на мислене, етика и морал. ;)

п.п. То към всяка стая няма едно мазе, какво говорим за гараж.

И въпреки това съм доволен и предоволен на дърветата до блока, че без тях... металик боята, седалките и арматурното ми табло не са на москвич, че да не им пука от Слънцето. А тия ако си мислят някакви сметки, няма да ги бъде. :evil: :evil: :evil: :evil: Ше ги заселя :!: :!: :!:
Прикачени файлове
DSC00131 - Copy.JPG
DSC00131 - Copy.JPG (30.65 KiB) Преглеждано 833 пъти
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

"ползващи места за паркиране до блока..."

как са го писали само, ми те половината са в тревата, на пътя срещу 41 всичко е пълно...
а като се обадиш на портиера какво става? тогава ли ти искат номера? че на самата бележка такова животно нема
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

ХА! Верно.

Чух да коментират двама. И се загледах отгоре-отгоре в бележката.
Това доказва че съм й хвърлил поглед по диагонал. Сега чак я прочетох.
Както казах - нямат и основание само да се обаждаш "ползвам място за паркиране до блока". Заради какво е тази грижа? Ще ти осигурят по-хубаво паркоместо ли? Не мисля.
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Хора не се издържа вечееееееее......всяка сутрин като ме почнат в 9 с тоя див шум от горния етаж....с хилти ли къртят...не знам...ама чак тръбите се тресат доле...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Ако има нещо останало здраво, най-много и него да изкъртят. И при нас не се издържа вече!
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

...ако това продължи и след официалния старт на сесията.....просто нема се разберем... РИОКОЗ...да ми замерят шума...и глоби...
Тва е нечовешко...аз съквартиранта на съседното легло не мога да го чуя...
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Да, ти си първи курс и вероятно не ти е известно.

Сесията и ремонтните "дейности" нямат нищо общо. Искам да кажа, че каквото чуваш сега няма да има проблеми да го чуваш след 2 седмици.

п.п. ако слухът ти е в същото състояние :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

2ри съм :) но миналата година не бях в общежитие на СУ...
..действително впечатленията ми от ремотната дейност в СУ общежитията са ми за сефте :)
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия
Курс: първи

Мнение от ivvv »

Някой може ли да ми даде инфо с баловете за общежитията по факултети от миналата година (за първокурсниците)? :connie_mini_magnify:
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

la douleur exquise
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

До кога са сроковете за подаване на молба за запазване на стаята през лятото?

Едит: Отговорих си на въпроса: 14.07
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
sunny_f
От дъжд на вятър

Мнение от sunny_f »

Здравейте!Бих желала някой да ми обясни как стоят нещата с пазенето на стаята през лятото, тъй като търся,питам,но не разбирам.Къде се подават документи,докога,изобщо ВСИЧКО относно това.Предварително благодаря!
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chap stick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Доколкото помня, първо си подаваш документите за догодина (в срока до 14.07) и пак в този срок заявяваш при домакинката на блока, че желаеш да си останеш през лятото. Ама не съм мн сигурна дали нямаше и още нещо :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”