Литература и история - подготовка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Литература и история - подготовка
Точно битието на Ботев го издига над всички други поети и писатели! 
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
За литературните качества на един писател/поет не съдим от биографията му. Дискусията тук е забавна - Вазов или Ботев са по-патриотични ( = по-велики в литературно отношение).
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Курс: четвърти
Ако Вазов беше като Ботев и беше умрял на 28 години нямаше да го има нито "Под игото",нито "Аз съм българче",нито "Немили-Недраги" и т.н.А за битието на Ботев..да ме извините,ама не само той е умрял по такъв начин ,а още милиони българи,които тънат в забрава!Тук отиваме към спора между Каравелов и Ботев,където съм абсолютно на страната на Каравелов-един народ трябва първо да е просветен и точно това им е била задачата на гениите на онова време!Но за съжаление един е бил Левски,който го е разбрал,затова той ще си остане най-великия революционер,който е надживял времето си на 100 процента..той си го е казал-подготовка поне 10 години!!!Едно още в началото обречено въстание и смърт след това навсякъде няма да помогне с нищо...Това си е лично мнение,по този въпрос винаги е имало много мнения,така че е ясно,че винаги ще има противоречия
P.SАз не споря за литературните качества на Ботев,те са неуспорими,тук намесихме по-скоро историята 
-
butterbutter
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Биографията оказва огромно влияние върху литературните идеи/възгледи/качества на поета...Bushmen написа:За литературните качества на един писател/поет не съдим от биографията му. Дискусията тук е забавна - Вазов или Ботев са по-патриотични ( = по-велики в литературно отношение).
А иначе и двамата са си патриотични - няма спор - това колко са велики е много абстрактен въпрос също.
Много са различни заради това,че единият е силен на думи, а другият - на думи, НО и на действия
-
butterbutter
- Пишете, о, братя
А любимецът ти Вазов как е умрял?RA[sgB] написа:А за битието на Ботев..да ме извините,ама не само той е умрял по такъв начин ,а още милиони българи,които тънат в забрава
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Точно битието на Ботев го издига над всички други поети и писатели!
"
Това е според мен. Не искам всички да мислят като мен. Всеки си има виждания, всеки вижда нещата през своята кратуна!
Милиони българи са умрели, е по същия начин едва ли, може би са стотина. НО колко от тях са написали подобни неща, колко от тях са живели по този начин, като Ботев.
Прочетете някоя биография на Ботев... не по скоро прочете само последното писмо написано за жена му...
Ако се говори за въстанието. Някой знаели за какво са писали тогавашните вестници и списания? Не съм живял тогава, но според някои историци, които са запознати с материята, след Априлското въстание над 80% от статиите са били за Ботевата чета!
Така, Ботев ми е кумир, така че не спорете с мен, че ще позеленея!

Това е според мен. Не искам всички да мислят като мен. Всеки си има виждания, всеки вижда нещата през своята кратуна!
Милиони българи са умрели, е по същия начин едва ли, може би са стотина. НО колко от тях са написали подобни неща, колко от тях са живели по този начин, като Ботев.
Прочетете някоя биография на Ботев... не по скоро прочете само последното писмо написано за жена му...
Ако се говори за въстанието. Някой знаели за какво са писали тогавашните вестници и списания? Не съм живял тогава, но според някои историци, които са запознати с материята, след Априлското въстание над 80% от статиите са били за Ботевата чета!
Така, Ботев ми е кумир, така че не спорете с мен, че ще позеленея!
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Гарфилд на едно мнение сме! Ура не съм сам! 
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Това как е умрял Вазов са пълни измислици
Лично съм чел,че е умрял на обяд с племенницата си след обичайната си сутрешна разходка...Другото,което се говори са си безпочвени легенди 
-
butterbutter
- Пишете, о, братя
Няма значение как е умрял Има си различни версииRA[sgB] написа:Това как е умрял Вазов са пълни измислициЛично съм чел,че е умрял на обяд с племенницата си след обичайната си сутрешна разходка...Другото,което се говори са си безпочвени легенди
-
butterbutter
- Пишете, о, братя
предполагам, че гарфилд съм азO|OeHukc написа:Гарфилд на едно мнение сме! Ура не съм сам!
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е това си е типична старческа смърт. То, това е проблема при мен, подобна смърт не приемам много...
Вазов е велик....... писател! Ботев е Великан!!!
Дам ти си Гарфилд!
Вазов е велик....... писател! Ботев е Великан!!!
Дам ти си Гарфилд!
-
butterbutter
- Пишете, о, братя
Хахах. Дам, ти си ботевист като мен. Наистина такава смърт не е приемлива.O|OeHukc написа:Е това си е типична старческа смърт. То, това е проблема при мен, подобна смърт не приемам много...![]()
-
RA[sgB]
- Да живей словото
леле и съм тръгнал да споря с двама фенове на Ботев...каузата е загубена отсега
Ботев е или слно мразен,или силно обичан!!Няма средно положение 
-
butterbutter
- Пишете, о, братя
права сиRA[sgB] написа:леле и съм тръгнал да споря с двама фенове на Ботев...каузата е загубена отсегаБотев е или слно мразен,или силно обичан!!Няма средно положение