матурата по немски
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
матурата по немски
здравейте,споделете как ви се стори матурата по немски
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Re: матурата по немски
Както и по български - елементарна. Като се изключи първото слушане с разбиране, коет беше леко спичащо, наистина нямаше трудни моменти. 
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Абе това слушане с разбиране малко на гавра го удари. Като гледах отговорите простооо супер нелогични... От общо 50 въпроса тестови имам 6 грешки, от които 5 са на слушането. Другото си беше елементарно, но от моето училище ( 73то 2ра немска) грешките на слушането бяха между 4 и 8(от 12 въпроса) и то на хора, които сме си с шпрахдиплом. Иначе другите части бяха смешни. За разлика от матурата по БЕЛ, която беше изпипана, тази беше пълна с грешки. Най-фрапантната беше на въпрос на четенето, от коя книга е първа част еди коя си книга на немкнията. И верният отговор беше всъщност втората част от двутомието. Демек твърдят, че първата част е част от втората, като логичното е че и първата, и втората са част от нещо друго. При нас в една стая и дискът не работеше, да не говорим за това, че половианта матури пристигнаха като матури по физика хах
-
Ardjet
- В началото бе словото
Ти недей и аз сума грешки открих.На половината въпроси при Leseverstehen-a беше объркано името на тая немска авторка.И даа,тоя тъп Hörverstehen мноо прецака нещата.А между другото тоя шпрахдиплом да не ти бъде критерий,щото такива малоумници го взеха тая година,че не е истина 
- krissy
- В началото бе словото
и аз съм недоволна от първия Hörverstehen! Беше много гаден
а иначе е вярно, че матурата е много по-различна от изпита за Sprachdiplom и това, че имаш едното не значи, че ще направиш матурата за 1 час без грешка 
„Ако някой не Ви се усмихва, бъдете любезни и го дарете с усмивка. Никой не се нуждае повече от усмивка, отколкото този, който не може да се усмихва на другите.“ Далай Лама
Да и аз мисля, че Hörverstehen беше отвратителен.Имам 8 грешки само на него.Незнам, защо дадоха толкова гаден, при положение че от книжката "Матура за отличен" са много по лесни.А и като се вземе предвид че съм от ПМГ, още по зле стават нещата.Всичките ми съученици са с четворки.Добре че бяха съчинението и едното Leseverstehen, та да си вдигна оценката до 5,77.
Die ...... (24) Verhältnisse in Entwicklungsländern, wo Kinder ...... (25) den Lebensunterhalt der ganzen Familie sorgen müssen und dafür mit ihrer Gesundheit und dem Verlust der Kindheit ........ (26), sollte hierzulande ...... (27)Vergangenheit angehören.
А ето и още една грешка.Die Verhältnisse sollte, а мисля че трябва да е sollten.
Вие колко имате на матурите по немски?
Die ...... (24) Verhältnisse in Entwicklungsländern, wo Kinder ...... (25) den Lebensunterhalt der ganzen Familie sorgen müssen und dafür mit ihrer Gesundheit und dem Verlust der Kindheit ........ (26), sollte hierzulande ...... (27)Vergangenheit angehören.
А ето и още една грешка.Die Verhältnisse sollte, а мисля че трябва да е sollten.
Вие колко имате на матурите по немски?
-
Майкъл Вон
- В началото бе словото
Аз искарах 5,42 но... не ми е това реалната оценка :Р
Иначе матурата ми се стори невероятно трудна. Имаше някои ужасни въпроси, наистина ужасни :/
Иначе матурата ми се стори невероятно трудна. Имаше някои ужасни въпроси, наистина ужасни :/
- Но да умреш, когато се отърсва
земята от отровната си плесен,
когато милионите възкръсват,
това е песен, да, това е песен!
- Prisila
- От дъжд на вятър
- Специалност: Немска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мооооже би очаквах матурата по немски да е по- трудна. Не казвам че не ме затрудни, напротив, измъчих си мозъка. Квесторките ми бяха толкова сдухани, че се наложи с още един приятел да им обясняваме, че паузите между слушането с разбирането е за упорните точки и отметките, те мислеха, че е прецакан диска. Невърмайнд,.. горе долу четенето беше много лесно, съчинението можеше да бъде и по- засукано. Текстовете за попълване ме затрудниха, но явно се бях справила и с тях.
5,63 като резултат излезе. Не дадох и стотинка за курсове и уроци. :]
5,63 като резултат излезе. Не дадох и стотинка за курсове и уроци. :]
Klopf klopf! Lass mich rein, lass mich dien Geheimnis sеin..
За ушите страх,
а за сърцето радост е въздишката от гроба,
в който е погребан твой любим...
За ушите страх,
а за сърцето радост е въздишката от гроба,
в който е погребан твой любим...
-
sugarcherry
- В началото бе словото
С матурата по немски ще може ли да се кандидатства за немска филология?
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Хьоренът си беше чиста подигравка - елементарна лексика и въобще всичко се разбираше от всички, обаче няма такива нелогични отговори на Fragebogen-a! Като цяло беше за бавноразвиващи- имам 5,88 заради въпросното слушане.
Как си изчислихте оценките? о.О
Иначе при нас записът беше убийствено тих, нахълтаха на два пъти по време на слушането, за да ни кажат, че за бургаска област няма бланки oder so etwas, бяхме разконцентрирани и нервни. 5 грешки на първия хьорферщеен и 4 сред люкентекстовете е моят резултат. Лоша работа...
Иначе при нас записът беше убийствено тих, нахълтаха на два пъти по време на слушането, за да ни кажат, че за бургаска област няма бланки oder so etwas, бяхме разконцентрирани и нервни. 5 грешки на първия хьорферщеен и 4 сред люкентекстовете е моят резултат. Лоша работа...
-
Inlove_again
- В началото бе словото
Матурата по немски беше лайняна от всекъде ви казвам ама отвсекъде

-
Gruykina
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Някой няма ли да се похвали с оценката по немски от матурата?