Матурата по английски език

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Re: Матурата по английски език

Мнение от Maeve »

deny_s написа:Иначе матурата наистина беше подвеждаща и аз лично имам грешки на въпросите,върху които много се замислях,вместо да посоча веднага най-логичния и най-лесен отговор...
Same here. :?
А и аз съм объркала "The London...", по логиката на baulk... В превод на български най на място и най-правилно ми звучеше "that". Някой би ли разкрил тайната? :roll:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
butterbutter
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от butterbutter »

elexis написа:
butterbutter написа:Синонимът на river е обяснението му - a body of water. Не виждам по какъв начин stream ще е синоним на river :shock:
Не виждаш начин, защото са две различни думи. На български река синоним ли е на поток? Ми и аз не знам вече... :lol:
еми сигурно за тях река, язовир, поток, извор, че и дори езеро са синоними :)
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

elexis написа:П.П. А2 всъщност CAE ли е?
Ето нивата - http://www.linguamundi.org/lc_adults_english.php
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
elexis
В началото бе словото

Мнение от elexis »

butterbutter написа:
elexis написа:
butterbutter написа:Синонимът на river е обяснението му - a body of water. Не виждам по какъв начин stream ще е синоним на river :shock:
Не виждаш начин, защото са две различни думи. На български река синоним ли е на поток? Ми и аз не знам вече... :lol:
еми сигурно за тях река, язовир, поток, извор, че и дори езеро са синоними :)
Ето дефиницята от dictionary.com. river - "a natural stream of water of fairly large size flowing in a definite course or channel or series of diverging and converging channels." Те са толкова зле, че не виждат разликата между stream of water и stream. Stream of water не значи поток, а течаща вода. Тъпото в случая е, че те дори не се замислят толкова дълбоко. Просто са го пльоснали и са помислили, че ние не виждаме разлика. Стига съм се ядосвала вече...
П.П. Мерси за линка с нивата :) Е да в такъв случай мисля, че адекватно е зададена като ниво А2. Те на по-високо ниво матура не могат да направят и без това...
roskoooooo
В началото бе словото
Специалност: Future student in English Philology

Мнение от roskoooooo »

Абе хора тази матура спор няма,че е гъз,но ниото определено е на ниво intermidiate! по-скоро е на FCE-CAE защото имаше неща,които се учат точно на тези нива!
elexis
В началото бе словото

Мнение от elexis »

Бих казала upper-intermediate. Но не и FCE и CAE. Това няма значение, каквото и ниво да е, поне да беше направено като хората. :shock:
roskoooooo
В началото бе словото
Специалност: Future student in English Philology

Мнение от roskoooooo »

elexis написа:Бих казала upper-intermediate. Но не и FCE и CAE. Това няма значение, каквото и ниво да е, поне да беше направено като хората. :shock:
Не знам какво съ м учил в Upper Intermidiate и какво в FCE and CAE и точно съм сигурен,че матурата беше аи не FCE-CAE то поне точно FCE!
Но и тъпите им въпроси излишно усложниха нещата! :pukeleft:
mariq mihailova
В началото бе словото

Мнение от mariq mihailova »

elexis написа:
Бих казала upper-intermediate. Но не и FCE и CAE. Това няма значение, каквото и ниво да е, поне да беше направено като хората.

абсолютно съм съгласна........
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

predator написа:
Etiainen написа:
Boleyn написа:
baulk написа:45 Мен също ме е яд , на 47 обаче e уникат - The London of the 19th century was much different from what it looks like today . Аз написах That , като помислих , че имат впредвид "Онзи Лондон от ..."
Това е другата тъпотия,която ми направи впечатление...
Между другото това си е вярно, не е изгъзица на съставителите.
Е нали уж собственни имена не се членуваха!
Да, не се членуват. Но в това изречение нямат предвид Лондон по принцип като град (защото тогава нямаше да се членува) а имат предвид точно Лондон от 19 век и с the се цели да се подчертае, че става въпрос не просто за Лондон, а точно за този от 19в. Иначе щяха да кажат:
London in the 19th century was much different from today (или нещо подобно). Има се предвид Лондон като град по принцип, без да се подчертава различността му от днешния Лондон.
Малко объркано го обясних, за което съжалявам, ако някой иска мога да доразясня.

П.с и не се бъркайте с това как би звучало на български защото така много пъти ще се подведете. Езиците имат някои много сериозни разлики в някои отношения и трябва да се внимава.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
tsanina
В началото бе словото

Мнение от tsanina »

Абе днеска на матурата по английски език нищо не се чуваше на listening-a.Беше мноооооооого тихо. При вас как беше? Аз питах квесторите дали може да увеличат касетофона, но те казаха, че е усилено до края :shock: :shock: и аз много неща не успях да чуя .. имам цели 6 грешки на listening-a, а по принцип рядко правя дори и 1 грешка :| :| :|
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

50 от 70, бива...
Но съм възмутена от безумните отговори, просто като видях :shock:
joretojo
В началото бе словото

Мнение от joretojo »

Etiainen написа:
predator написа:
Etiainen написа:
Boleyn написа:
baulk написа:45 Мен също ме е яд , на 47 обаче e уникат - The London of the 19th century was much different from what it looks like today . Аз написах That , като помислих , че имат впредвид "Онзи Лондон от ..."
Това е другата тъпотия,която ми направи впечатление...
Между другото това си е вярно, не е изгъзица на съставителите.
Е нали уж собственни имена не се членуваха!
Да, не се членуват. Но в това изречение нямат предвид Лондон по принцип като град (защото тогава нямаше да се членува) а имат предвид точно Лондон от 19 век и с the се цели да се подчертае, че става въпрос не просто за Лондон, а точно за този от 19в. Иначе щяха да кажат:
London in the 19th century was much different from today (или нещо подобно). Има се предвид Лондон като град по принцип, без да се подчертава различността му от днешния Лондон.
Малко объркано го обясних, за което съжалявам, ако някой иска мога да доразясня.

П.с и не се бъркайте с това как би звучало на български защото така много пъти ще се подведете. Езиците имат някои много сериозни разлики в някои отношения и трябва да се внимава.
оо да това беше гадно
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

iliyana_blg написа:50 от 70, бива...
Е кои по-точно ти се видяха безумни?
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

macharok написа:
iliyana_blg написа:50 от 70, бива...
Е кои по-точно ти се видяха безумни?
1/stream-river.
2/The London - ако не безумно, то на 100% е подвеждащо.
3/за онова с нета, аз бях писала save и наистина не разбирам защо save e неправилно.
4/Това от trasformation-a : "Jane is..." егти началото, егати чудото, то всеки може да си го разбира както си иска.

За друго в момента не се сещам, но има недомислици или поне з мен са такива...
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Съгласен съм с etiäinen за това с London... не виждам какво толква му е подвеждащото, по метода на изключването лесно можеш да намериш верният отговор. Иначе listening-a наистина беше много смотан... там имам най-много грешки..а пък за transformations да не говоря- пълна трагедия. Не знам кой ги е правил, ама яко се е омазал :x
Elämää täytyy rakastaa ^^
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”