Матурата по английски език

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
kralicata
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Матурата по английски език

Мнение от kralicata »

a дали скалата за оценяване е завишена наистина и трябва да имаш над 30 точки за 3 или както от миналата година нещо мн неяснота има по въпроса пък и нечестничко ми се вижда?
preslavetovd
В началото бе словото

Мнение от preslavetovd »

Аз да ви питам на transformation-a писахте ли целите изречения или само липсващата част,че на нас нищто не ни казаха и се притеснявам да не го вземат за знак че съм писала само липсващата част.Ако някой знае да сподели или да кажете вие как сте ги написали. :scratch:
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

е тва никой не го знае ... айде споделяйте колко имате.... аз имам 43/60
MikSavoy
В началото бе словото

Мнение от MikSavoy »

сега погледнах отговорите.. сверих си ги с това което помня и откровено и уверено мога да заявя, че тези които са мислили варианта са се издънили жестоко... тоя listening никой англичанин нямаше да го направи... кралицата да дойде и тя щеше да го сбърка... Аз си мисля че за да има 2 думи "river" и "stream" начи ще има няква разлика м/у тях и като чух "river" си казах: това не е mountain stream". Ама явно някой там горе дето ги мисли не прави разлика м/у такива неща... това беше един много прост пример как цялата матура беше една голяма излагация за министерството... то бива бива да се улеснява ама те го направиха така че малко повече да се замислиш за смисъла на това което четеш и отиде...
Последно промяна от MikSavoy на 19 Май 2009, 15:09, променено общо 1 път.
roskoooooo
В началото бе словото
Специалност: Future student in English Philology

Мнение от roskoooooo »

LISTENING - 10/15
READING - 12/15
USE OF ENGLISH - 29,30/40
1-ва част - 13/15
2-ра - 3/5
3-та - 13,14/20

TOTAL - 50-52/70 :|
Последно промяна от roskoooooo на 19 Май 2009, 15:12, променено общо 1 път.
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

доста грешки имам..чак ме е срам от мене си пффф...ама карай да върви минало е вече..въобще не искам ад си ги броя ..няма смисъл... кой знае ква тройка ще ми плеснат...а мен три не ми трябва..пфф тъпотия!!!
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

Роско не са ли общо на теста 60 ? От къде са 70 ?
roskoooooo
В началото бе словото
Специалност: Future student in English Philology

Мнение от roskoooooo »

ssslavena написа:Роско не са ли общо на теста 60 ? От къде са 70 ?
Na parafrazite se davat po 2t. na weren i po 1 na polowina veren i taka stavat 70!
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

ахам ... е тва не го знаех мерси :)
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно

Мнение от mihaela_a »

50/70 без никаква подготовка,готвя Литература и История за СУ.Иначе съм от ПМГ :roll: :lol: Доволна съм горе-долу,макар че,за което съм се колебаела съм объркала :bom: И на нас касетофона ни беше ужас.За съчинението ... писах по 1 тема,но май изобщо не е по темата.Дано ми дадат 10 точки и хващам 4.5.А за скалата мисля,че ще остане същата,защото матурите са по-сложни от миналата година.Дано само нещо няма анулирано :oops: Всички се оплакват по предметите не знам какви са отзивите като цяло в другите градове.Особено за математика моите съученици са много разочаровани...
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

MikSavoy написа: Аз си мисля че за да има 2 думи "river" и "stream" начи ще има няква разлика м/у тях и като чух "river" си казах: това не е mountain stream".
Йе ! Мислех си вече,че съм безкрайно тъпа,но продължавам да твърдя,че има разлика между тях !
На reading-ите съм се представила най-добре,а на първия listening имам 2 верни от 5 :shock: Направо ще се гръмна,не знам къде да си навра главата...

Сега почва голямото чакане за обявяване на оценки :pale: :pale: :pale:
Изображение
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

Нали ви казах ,че ще плача...Отдавна не съм се чувствала така тъжна , ядосана и назлобена...даже никога! :evil:
Съчинението 6 точки! И дотук!!! :x От теста имам най-малко 50-51! УЖАС!Срам и позор...мъка!И всичко (или поне огромна част от грешките ми) заради скапаните 30 въпроса-първите 30!!! Не очаквах подобна излагация!Иде ми в земята да потъна...
МАТУРАТА не беше трудна!БЕШЕ ПОДВЕЖДАЩА поради своята елементарност и неточност!!!

Вижте , не казвам , че аз съм безгрешната-най-далеч съм от тази мисъл , но е факт колко хора споделят , че действително се чувстват прецакани!А и коментарите на миналогодишните зрелостници много не се различават от нашите тази година - просто отидете та страница 1! Поне да се бяха поучили тези хора...Не мисля ,че целта на матурата е да орязва шансове за добра диплома , а изходно ниво на цялото ни образование , а в училище не се работи с пжджбен тип лисънинги с опция "not mentioned" или каквото беше там...

Жалко за тези които са се готвили усилено (радвам се че не наблегнах толкова много върху заниманията около тази матура - щеше да е напразно!)

А може би не съм права...вероятно всичко зависеше от мен...но уви!Лошото е , че втора матура за повечето от нас няма да има , т.е. щеше да е по-добре да имам 2 , за да се поправя евентуално отколкото да имам 4 и да си прецакам дипломата!

Е вече свърши...каквото било било...дано ни приемат и това е! Да сме живи и здрави и да се борим...да се учим от грешките си...
Лично за себе си правя извода , че не съм била достатъчно потготвена...дано вие да сте били...и да се видим наесен!
Soulmates never die
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Мен ме е яд точно поради причината ,че се готвих цяла година.
В момента съм толкова разочарована и ядосана,че се чудя къде да си изкарам всичко...

Изображение Изображение Изображение
Изображение
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Тея от министерството са егати смешниците. Как се оакаха с тая матура. Вадят некви еегати нелогичните отговори. Лисънинга без коментар - мое ли да кажат, че стрийм и ривър е едно и също бе, деа? .. Един въпрос си спомням за нек'ви бараки там.. аз писах бунгала, ама по всяка вероятност ще речат, че не става. Или имаше друго - spare/share/divide/save time.. и т'ва беше подвеждащо
Изображение
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

Аз пък латинска буква в Интернет най-много да прочета!Отдавна не уча езика!Просто тази година готвя история , български и журналистика!Яд ме е че не учих -ама много и вече мисля , че определено езика без тренинг не може да се научи!
Срам ме , защото съм в английска гимназия , имам престижни сертификати , общувам свободно на английски , семейството ми е инвестирало пари в образованието ми - уроци , скъпи учебници и какво ли не още , а аз съм просто като леке върху всичко това!
Много далеч съм от перфектното владеене на езика , та аз дори родния език не зная идеално (и кой ли изобщо го знае на максимално високо ниво?) , но все си мислех , че ще се представя отлично на общообразователно ниво , на каквото е именно матурата...УВИ!

Моята неподготвеност ми изигра много лоша шега , но продължавам да твърдя ,че тя не е единственият фактор заради който ще имам оценка Много добър!(и то дори вероятно непълна).
Имам шанса и за 5,50 , но тогава есето ми трябва да бъде съвършено , а дори не мога да мечтая за това!Грозно ще е да се съм на няколко десети от отличието - завълшека на усилията , които полагах 12 години!
Е , да гледаме напред!Нека това ни мотивира да сме по-силни и подготвени на редовните изпити...
Soulmates never die
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”