Книжни новини
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Re: Книжни новини
Аз нямам кинти,така че... 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
А при мен в особено подходящ момент се случва - точно на заплата 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Представяне на книга: "Пътят на тибетския будизъм"
На 27 май от 18:30 часа в книжарница Хеликон (срещу руската църква) ще се проведе представянето на книгата "Пътят на тибетския будизъм" с участието на автора, Лама Джампа Тайе.
Всички, които проявяват интерес, са добре дошли.
Карта и повече информация може да видите тук.
Всички, които проявяват интерес, са добре дошли.
Карта и повече информация може да видите тук.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Е то тоя предполагам, че порядъчно ще смуче... (панаира на книгата)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Ми всъщност се оказва, че не. Намаленията са доста по-големи от обичайните (20%) като протест срещу ДДС на книгата, което е един от големите проблеми на издателския бизнес в България. Да не говорим, че Колибри примерно са набухали половината поредица "Съвременна европейска проза" в количката на 2лв
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
мен не ме изкефи, имаше нещо не както трябва
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Уха. Ще взема да намина днеска-утре. Ама защо предсесийно ги правят тези работи...Мила написа: Да не говорим, че Колибри примерно са набухали половината поредица "Съвременна европейска проза" в количката на 2лв
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
На мен пък панаира ми хареса. Вярно по-малкомащабен беше от предния, но в случая оня (зимния) все пак се води международен. Направи ми впечатление, че бяха изпълзели някакви знайни и незнайни "издатели". Намаленията обаче бяха стабилни. Дадоха ми маса плакати против 20% ддс на книгите, имам да раздавам даже 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Наистина беше мъничък, и малко хора имаше в сравнение с предни години, но затова пък атмосферата беше мн приятна 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Понеже панаира свърши, ето ви две покани!
Своеобразен нощен литературен маратон ще се проведе в нощта между 29 и 30 май в двора на Ректората на Софийския университет (или в Аулата на Университета – при лошо време). Участие ще вземат млади известни и безизвестни автори, които ще представят свои творби в поезия и проза. Четенията и паузите по време на събитието ще бъдат съпроводени от музика на живо, изпълнявана от улични музиканти и алтернативни формации, които допълнително ще засилят артистичната атмосфера на петъчната вечер. Събитието ще започне още по светло в 20.00 часа и ще продължи до сутринта.
Ако имаш желание и ти да се включиш като участник в Нощта на поетите, било то като поет или музикант пиши ни на poets.night@gmail.com, за да се свържем с теб и да те включим в програмата.
Нощта на поетите е част от фестивала Дни на свободното слово, който през 2009 година отбелязва своя 5 годишен юбилей. Организатори на събитията по време на „Дни на свободното слово” са Факултетният студентски съвет на ФЖМК при СУ и Фондация „Оранжева Луна”. Повече за фестивала може да намерите на www.svobodno-slovo.com
От днес "Аз чета" дава начало на кампанията "Дари книга. Чети повече!". На 7 юли 2009 г., когато най-големият блог за книги в България навършва точно 3 години, ще се съберем и ще занесем книги на децата от детско социално заведение.
Идеята е всеки да донесе по някоя от своите книги и да ги дари на дома, като по този начин ще заформим своеобразна библиотека. Ще се съберем и ще почетем на децата, за да събудим у тях интереса към четенето.
Предлагам всички заедно да изберем кой точно да бъде домът. Очакваме предложенията ви като коментари отдолу или на alex(at)azcheta.com. Следващите 2 месеца ще се нагледаме на предизборни "дарения" и обещания от подобен тип, но е важно да покажем, че добро може да се прави и не само по време на избори.
Споделете и с приятели и нека съберем повече книжки. Ако положим успешно начало, инициативата ще се превърне в традиционен акт на разпространение на любовта към четенето.
И така: "Дари книга. Чети повече!"
Ако имаш желание и ти да се включиш като участник в Нощта на поетите, било то като поет или музикант пиши ни на poets.night@gmail.com, за да се свържем с теб и да те включим в програмата.
Нощта на поетите е част от фестивала Дни на свободното слово, който през 2009 година отбелязва своя 5 годишен юбилей. Организатори на събитията по време на „Дни на свободното слово” са Факултетният студентски съвет на ФЖМК при СУ и Фондация „Оранжева Луна”. Повече за фестивала може да намерите на www.svobodno-slovo.com
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еееее, браво!! Чак не мога да повярвам, че най-после ще преиздават "Хрониките"!!

"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...