Евровизия 2009

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Александър
Танцуващия с клавиатури

Re: Евровизия 2009

Мнение от Александър »

Ако пак повторят нашия финал, пак щях да гласувам за Красю и да го защитавам, защото беше най-доброто от останалите в българската селекция. Тя цялата беше на светлинни години от снощния финал - пусни си 2-3 песни от Топ 10 снощи да видиш къде сме ние, къде са те.
А това че единствено България даде само 2 точки на победителя, но най-големите си точки даде на Турция и Азърбайджан, е наистина достойно за патриотична гордост. В един чужд сайт дори са го написали като новина.
Така че не се излагам аз, колега, не аз...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ти говориш за гласовете на някого, за някакви глупави песни и някакво глупаво шоу.
Аз говоря за поведението ти.
Радвай си се на победата на Норвегия, супер, ама защо трябваше да плюеш по "Бълхария"?
Изображение
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Остави, не се разбираме...
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Поздрав за всички: :love5:

OMG, he' s sooo cute :inlove:s :angel:s
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз все още като един наивник си мечтая в този конкурс да пускат и хубави нормални европейски песни. Такива, каквито оглавяват класациите и чупят рекорди по продажби. И всяка страна да прати най-комерсиалните си музиканти, дето са им лицето пред света.

Ама знам, че съм просто мечтател и този конкурс ще си остане с една дузина тъпи песни, дето след 1 седмица няма да помни никой, или като на Лорди - ще се стараем да забравим още на място. Хайде, надсмивайте ми се над идеализма и неосъществените мечти...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Крис, съвсем не всички песни са лоши. Това, че не ти пасват на вкуса, не значи, че не струват. Или?
Лорди, например, е изключително популярен - да, може страната, в която се пише всеки ден за него из вестниците, да има едва 5 млн. население, но интерес към концерта му в България определено имаше. Това, че аз (а явно и ти) не го харесвам и не е моят тип музика, не дава повод да се правят някакви генерални заключения.

Колкото до норвежкото момченце - симпатяга, да (и е с квадратна челюст :drunken: - не че това има общо с музиката, де). А песничката може и да не е кой знае какво, но е catchy и става за слушане. Аз от този конкурс не очаквам кой знае какво. Жалко само, че подминаха The Ark преди време, а песента им категорично не беше по-лоша от тази, например.

Отказала съм се от идеята, че песни, които са съвсем "мои" (като Unsubstantial Blues) някога ще спечелят. Пък и не забравяй практиката при гласуването.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Aз говоря не толкова за моя вкус, колкото до масовия. Норвежската песен не е лоша, на фона на други победители последните години. Както и сръбската преди 2 години. Но като цяло всичките 40-50 песни не демонстрират някакво особено разнообразие, освен тук-там, някой да си позволи някакъв оригинален номер.

Проблема за мен е, че конкурса не предоставя възможност за особено разиграване на коня по отношение на оригиналност. Световните музикални тенденции са в съвсем различна насока, от тази на конкурса, сякаш той е застинал във времето, а музикалния бизнес се развива десетилетия напред.
// малка скоба, да дефинирам основните музикални тенденции в модерната комерсиална музика, както аз ги виждам:
- все по-голямо навлизане на "софтуерния звук" - музика, създавана по електронен път, използване на ефекти, auto-tune, примерно или vocoder-voice. И като цяло музиката става все по-електронно ориентирана, без значение дали става въпрос за жанрове като рок, рап, поп, денс или фолк.
- все по-често сместване на стиловете, т.нар. cross-over - типични примери са сместването на рап и метъл, на рок и рап, на етно и денс-елементи или на поп и рап...
- различно-стилови влияния, дори в рамките на 1 албум от 1 ясноопределен по стил изпълнител (което ще рече - 1 албум = 15 песни, които покриват повече от 1 стил (ядро на албума), и показват широк спектър от възможности на даден изпълнител или група (примерно - 1 балада, 1 денс песен, 1 рап песен, 1 кавър и т.н.). Това допринася ако не за музикалното разнообразие, то със сигурност за продаваемостта на продукта.
//

Колкото до системата за гласуване в Евровизия - мисля, че е добра, като идея. И върши работа. Вярно е, че понякога хората просто гласуват за държавата, а не за песента, но до голяма степен играе логиката - политически пристрастия и приятелства между държавите.

И за българската песен - докато БНТ държи правата, всяка година ще има скандали, тъпи песни ще отиват на конкурса и всяка година ще има дискусии относно... ВСИЧКО което ние правим в този конкурс...

Дано не съм прав за последното... (и да съм прав за всичко останало де) :mrgreen:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Кристо, коментираш по стар български навик - "нищо не разбираме, но сме компетентни по всички въпроси". Тази година участваха Араш, Сакис Рувас, Патрисия Каас, Ендрю Лойд Уебър, Alex C., Сорая Арнелас, Хадисе, Топперс. По-комерсиални, известни и продавани певци от тия аз не знам. По-лошото е, че ти не знаеш за тях, ама за това не си виновен ти, а про-американската мозъкомелачка, която ти втълпява други артисти.
Да - дебютантът Рибак от Норвегия ги заби всички в земята, но това си е напълно заслужено при всичките му таланти.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Александър написа: Да - дебютантът Рибак от Норвегия ги заби всички в земята, но това си е напълно заслужено при всичките му таланти.
То само таланти да бяха... Ох, сърчицето ми... :l:s *припад* :$s
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Песента е хубава. /И аз съм пристрастна./ Но песента наистина е хубава - жизнерадостна, запомняща се, чудесен рефрен на Европа за една година напред. Защото това е песен, която ще се слуша, за разлика от умрялото парче на Дима Билан от миналата година и сръбската "Mолитва" от по-миналата.
Изпълнението беше стилно. На фона на целия безумен кич, на който неизменно сме свидетели на "Евровизия", беше семпло и издържано откъм костюми и сценично присъствие. А това се откроява и, както стана ясно, се цени.
Mомчето просто грееше през цялото време, което също направи страшно добро впечатление.
Прекрасен подарък за Националния празник на Норвегия, който е днес. :)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Не съм съгласен за "Молитва" - беше много силна песен изпята по феноменален начин. Естествено е да не се слуша като хит, защото хората предпочитат да слушат бързи песни, но това не значи, че баладите не трябва да печелят.
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

На мен "Mолитва" не ми оставя никакви следи в съзнанието, но това все пак е въпрос на вкус. Иначе може да се каже, че предпочитам бавни песни пред бързи и игриви.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Александър написа:Кристо, коментираш по стар български навик - "нищо не разбираме, но сме компетентни по всички въпроси". Тази година участваха Араш, Сакис Рувас, Патрисия Каас, Ендрю Лойд Уебър, Alex C., Сорая Арнелас, Хадисе, Топперс. По-комерсиални, известни и продавани певци от тия аз не знам. По-лошото е, че ти не знаеш за тях, ама за това не си виновен ти, а про-американската мозъкомелачка, която ти втълпява други артисти.
Да - дебютантът Рибак от Норвегия ги заби всички в земята, но това си е напълно заслужено при всичките му таланти.
Аре без американската мозъкомелачка, аз рядко слушам американски групи и изпълнители. Говорех за нивото на световната музика, и за топ-артистите за Европа. Има разлика между тях и топ-артистите на Евровизия.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Я върни малко и си помисли отново за Патрисия Каас? За нея ще се скараме лошо - или, всъщност, познавайки вкусовете ти - едва ли. Лишено е от смисъл.
Просто внимавай, когато говориш за топ-артистите. Понякога ставаш смешен, дори когато не го целиш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Търговецът на кристал написа:Я върни малко и си помисли отново за Патрисия Каас? За нея ще се скараме лошо - или, всъщност, познавайки вкусовете ти - едва ли. Лишено е от смисъл.
Просто внимавай, когато говориш за топ-артистите. Понякога ставаш смешен, дори когато не го целиш.
Не съм казал нищо лошо за нея. Дори не видях, че я има в списъчето. Но и да я има - все тая, не я знам коя е, тя не ме знае кой съм, нямаме за какво да се скараме с нея...
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”