Евровизия 2009
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Re: Евровизия 2009
Ако пак повторят нашия финал, пак щях да гласувам за Красю и да го защитавам, защото беше най-доброто от останалите в българската селекция. Тя цялата беше на светлинни години от снощния финал - пусни си 2-3 песни от Топ 10 снощи да видиш къде сме ние, къде са те.
А това че единствено България даде само 2 точки на победителя, но най-големите си точки даде на Турция и Азърбайджан, е наистина достойно за патриотична гордост. В един чужд сайт дори са го написали като новина.
Така че не се излагам аз, колега, не аз...
А това че единствено България даде само 2 точки на победителя, но най-големите си точки даде на Турция и Азърбайджан, е наистина достойно за патриотична гордост. В един чужд сайт дори са го написали като новина.
Така че не се излагам аз, колега, не аз...
Ти говориш за гласовете на някого, за някакви глупави песни и някакво глупаво шоу.
Аз говоря за поведението ти.
Радвай си се на победата на Норвегия, супер, ама защо трябваше да плюеш по "Бълхария"?
Аз говоря за поведението ти.
Радвай си се на победата на Норвегия, супер, ама защо трябваше да плюеш по "Бълхария"?

-
Александър
Остави, не се разбираме...
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Поздрав за всички: 
OMG, he' s sooo cute

OMG, he' s sooo cute
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз все още като един наивник си мечтая в този конкурс да пускат и хубави нормални европейски песни. Такива, каквито оглавяват класациите и чупят рекорди по продажби. И всяка страна да прати най-комерсиалните си музиканти, дето са им лицето пред света.
Ама знам, че съм просто мечтател и този конкурс ще си остане с една дузина тъпи песни, дето след 1 седмица няма да помни никой, или като на Лорди - ще се стараем да забравим още на място. Хайде, надсмивайте ми се над идеализма и неосъществените мечти...
Ама знам, че съм просто мечтател и този конкурс ще си остане с една дузина тъпи песни, дето след 1 седмица няма да помни никой, или като на Лорди - ще се стараем да забравим още на място. Хайде, надсмивайте ми се над идеализма и неосъществените мечти...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Крис, съвсем не всички песни са лоши. Това, че не ти пасват на вкуса, не значи, че не струват. Или?
Лорди, например, е изключително популярен - да, може страната, в която се пише всеки ден за него из вестниците, да има едва 5 млн. население, но интерес към концерта му в България определено имаше. Това, че аз (а явно и ти) не го харесвам и не е моят тип музика, не дава повод да се правят някакви генерални заключения.
Колкото до норвежкото момченце - симпатяга, да (и е с квадратна челюст
- не че това има общо с музиката, де). А песничката може и да не е кой знае какво, но е catchy и става за слушане. Аз от този конкурс не очаквам кой знае какво. Жалко само, че подминаха The Ark преди време, а песента им категорично не беше по-лоша от тази, например.
Отказала съм се от идеята, че песни, които са съвсем "мои" (като Unsubstantial Blues) някога ще спечелят. Пък и не забравяй практиката при гласуването.
Лорди, например, е изключително популярен - да, може страната, в която се пише всеки ден за него из вестниците, да има едва 5 млн. население, но интерес към концерта му в България определено имаше. Това, че аз (а явно и ти) не го харесвам и не е моят тип музика, не дава повод да се правят някакви генерални заключения.
Колкото до норвежкото момченце - симпатяга, да (и е с квадратна челюст
Отказала съм се от идеята, че песни, които са съвсем "мои" (като Unsubstantial Blues) някога ще спечелят. Пък и не забравяй практиката при гласуването.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Aз говоря не толкова за моя вкус, колкото до масовия. Норвежската песен не е лоша, на фона на други победители последните години. Както и сръбската преди 2 години. Но като цяло всичките 40-50 песни не демонстрират някакво особено разнообразие, освен тук-там, някой да си позволи някакъв оригинален номер.
Проблема за мен е, че конкурса не предоставя възможност за особено разиграване на коня по отношение на оригиналност. Световните музикални тенденции са в съвсем различна насока, от тази на конкурса, сякаш той е застинал във времето, а музикалния бизнес се развива десетилетия напред.
// малка скоба, да дефинирам основните музикални тенденции в модерната комерсиална музика, както аз ги виждам:
- все по-голямо навлизане на "софтуерния звук" - музика, създавана по електронен път, използване на ефекти, auto-tune, примерно или vocoder-voice. И като цяло музиката става все по-електронно ориентирана, без значение дали става въпрос за жанрове като рок, рап, поп, денс или фолк.
- все по-често сместване на стиловете, т.нар. cross-over - типични примери са сместването на рап и метъл, на рок и рап, на етно и денс-елементи или на поп и рап...
- различно-стилови влияния, дори в рамките на 1 албум от 1 ясноопределен по стил изпълнител (което ще рече - 1 албум = 15 песни, които покриват повече от 1 стил (ядро на албума), и показват широк спектър от възможности на даден изпълнител или група (примерно - 1 балада, 1 денс песен, 1 рап песен, 1 кавър и т.н.). Това допринася ако не за музикалното разнообразие, то със сигурност за продаваемостта на продукта.
//
Колкото до системата за гласуване в Евровизия - мисля, че е добра, като идея. И върши работа. Вярно е, че понякога хората просто гласуват за държавата, а не за песента, но до голяма степен играе логиката - политически пристрастия и приятелства между държавите.
И за българската песен - докато БНТ държи правата, всяка година ще има скандали, тъпи песни ще отиват на конкурса и всяка година ще има дискусии относно... ВСИЧКО което ние правим в този конкурс...
Дано не съм прав за последното... (и да съм прав за всичко останало де)
Проблема за мен е, че конкурса не предоставя възможност за особено разиграване на коня по отношение на оригиналност. Световните музикални тенденции са в съвсем различна насока, от тази на конкурса, сякаш той е застинал във времето, а музикалния бизнес се развива десетилетия напред.
// малка скоба, да дефинирам основните музикални тенденции в модерната комерсиална музика, както аз ги виждам:
- все по-голямо навлизане на "софтуерния звук" - музика, създавана по електронен път, използване на ефекти, auto-tune, примерно или vocoder-voice. И като цяло музиката става все по-електронно ориентирана, без значение дали става въпрос за жанрове като рок, рап, поп, денс или фолк.
- все по-често сместване на стиловете, т.нар. cross-over - типични примери са сместването на рап и метъл, на рок и рап, на етно и денс-елементи или на поп и рап...
- различно-стилови влияния, дори в рамките на 1 албум от 1 ясноопределен по стил изпълнител (което ще рече - 1 албум = 15 песни, които покриват повече от 1 стил (ядро на албума), и показват широк спектър от възможности на даден изпълнител или група (примерно - 1 балада, 1 денс песен, 1 рап песен, 1 кавър и т.н.). Това допринася ако не за музикалното разнообразие, то със сигурност за продаваемостта на продукта.
//
Колкото до системата за гласуване в Евровизия - мисля, че е добра, като идея. И върши работа. Вярно е, че понякога хората просто гласуват за държавата, а не за песента, но до голяма степен играе логиката - политически пристрастия и приятелства между държавите.
И за българската песен - докато БНТ държи правата, всяка година ще има скандали, тъпи песни ще отиват на конкурса и всяка година ще има дискусии относно... ВСИЧКО което ние правим в този конкурс...
Дано не съм прав за последното... (и да съм прав за всичко останало де)
-
Александър
Кристо, коментираш по стар български навик - "нищо не разбираме, но сме компетентни по всички въпроси". Тази година участваха Араш, Сакис Рувас, Патрисия Каас, Ендрю Лойд Уебър, Alex C., Сорая Арнелас, Хадисе, Топперс. По-комерсиални, известни и продавани певци от тия аз не знам. По-лошото е, че ти не знаеш за тях, ама за това не си виновен ти, а про-американската мозъкомелачка, която ти втълпява други артисти.
Да - дебютантът Рибак от Норвегия ги заби всички в земята, но това си е напълно заслужено при всичките му таланти.
Да - дебютантът Рибак от Норвегия ги заби всички в земята, но това си е напълно заслужено при всичките му таланти.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То само таланти да бяха... Ох, сърчицето ми...Александър написа: Да - дебютантът Рибак от Норвегия ги заби всички в земята, но това си е напълно заслужено при всичките му таланти.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
Песента е хубава. /И аз съм пристрастна./ Но песента наистина е хубава - жизнерадостна, запомняща се, чудесен рефрен на Европа за една година напред. Защото това е песен, която ще се слуша, за разлика от умрялото парче на Дима Билан от миналата година и сръбската "Mолитва" от по-миналата.
Изпълнението беше стилно. На фона на целия безумен кич, на който неизменно сме свидетели на "Евровизия", беше семпло и издържано откъм костюми и сценично присъствие. А това се откроява и, както стана ясно, се цени.
Mомчето просто грееше през цялото време, което също направи страшно добро впечатление.
Прекрасен подарък за Националния празник на Норвегия, който е днес.
Изпълнението беше стилно. На фона на целия безумен кич, на който неизменно сме свидетели на "Евровизия", беше семпло и издържано откъм костюми и сценично присъствие. А това се откроява и, както стана ясно, се цени.
Mомчето просто грееше през цялото време, което също направи страшно добро впечатление.
Прекрасен подарък за Националния празник на Норвегия, който е днес.
-
Александър
Не съм съгласен за "Молитва" - беше много силна песен изпята по феноменален начин. Естествено е да не се слуша като хит, защото хората предпочитат да слушат бързи песни, но това не значи, че баладите не трябва да печелят.
На мен "Mолитва" не ми оставя никакви следи в съзнанието, но това все пак е въпрос на вкус. Иначе може да се каже, че предпочитам бавни песни пред бързи и игриви.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аре без американската мозъкомелачка, аз рядко слушам американски групи и изпълнители. Говорех за нивото на световната музика, и за топ-артистите за Европа. Има разлика между тях и топ-артистите на Евровизия.Александър написа:Кристо, коментираш по стар български навик - "нищо не разбираме, но сме компетентни по всички въпроси". Тази година участваха Араш, Сакис Рувас, Патрисия Каас, Ендрю Лойд Уебър, Alex C., Сорая Арнелас, Хадисе, Топперс. По-комерсиални, известни и продавани певци от тия аз не знам. По-лошото е, че ти не знаеш за тях, ама за това не си виновен ти, а про-американската мозъкомелачка, която ти втълпява други артисти.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Я върни малко и си помисли отново за Патрисия Каас? За нея ще се скараме лошо - или, всъщност, познавайки вкусовете ти - едва ли. Лишено е от смисъл.
Просто внимавай, когато говориш за топ-артистите. Понякога ставаш смешен, дори когато не го целиш.
Просто внимавай, когато говориш за топ-артистите. Понякога ставаш смешен, дори когато не го целиш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм казал нищо лошо за нея. Дори не видях, че я има в списъчето. Но и да я има - все тая, не я знам коя е, тя не ме знае кой съм, нямаме за какво да се скараме с нея...Търговецът на кристал написа:Я върни малко и си помисли отново за Патрисия Каас? За нея ще се скараме лошо - или, всъщност, познавайки вкусовете ти - едва ли. Лишено е от смисъл.