Пететажна джамия в Малинова Долина
Re: Пететажна джамия в Малинова Долина
Защо всички си мислите, че познавате човека насреща и се опитвате да му давате съвети какво да прави и какво не. Извинявайте, но аз и Батбаян не сме казали на никого какво трябва да прави; просто защитаваме наши си позиции, докато Кристо например се тръшка като малко дете как неговате теза е по-правилна(беше го написал някъде). Така опция като по-правилна теза няма. Всеки си е прав за себе си и в тоя ред на мисли, смятам, че съм се аргументирал по-разумно от Кристо.
Хората, които са се настроили против АТАКА и националистите въобще не разбират изобщо техните цели и ценности. За съжание вашата гледна точка е базирана върху наблюдения от медиите, които всички знаем са платени. И не ми казвайте, че супер внимателно сте наблюдавали специално АТАКА и сте ги преценили какви са от собствената си камнабария, защото много от твърденията ви за националистите изобщо не отговарят на истината. Вашата представа за тези хора наистина не е реалистична. Казвам го без да се заяждам, просто обърнете внимание на детайлите, а не на това, което сте чули от някого си. Аз също защитавам човешките права като вас, аз също не съм някъв тоталитарист и т.н. и т.н. Не съдете директно хората по едно тяхно изказване, която да е последвано от куп небилици кви хитлеристи били. Изпадате в крайности, които водят до това, че си градите една представа за вас като хора антибългарски настроени. Надявам се това да не е така, но не говорете глупости, само защото искате да спорите, за неща, които са единствено във вашите глави, Кристо.
п.п. Категорично не мога да се съглася с ники. Какво означава една джамия повече ? Нали си наясно колко има извън София. Защо тука, където няма компактно мюсюлманско население трябва да заприличваме на кърджалийски село с 3 джамии ? Пак казвам, надявам се да се съгласиш- не е нормално в България(където традиционната религия е православието) на 1000 християни да се падат по-малко църкви отколкото на 1000 мюсюлмани съответно джамии, нали ?
Хората, които са се настроили против АТАКА и националистите въобще не разбират изобщо техните цели и ценности. За съжание вашата гледна точка е базирана върху наблюдения от медиите, които всички знаем са платени. И не ми казвайте, че супер внимателно сте наблюдавали специално АТАКА и сте ги преценили какви са от собствената си камнабария, защото много от твърденията ви за националистите изобщо не отговарят на истината. Вашата представа за тези хора наистина не е реалистична. Казвам го без да се заяждам, просто обърнете внимание на детайлите, а не на това, което сте чули от някого си. Аз също защитавам човешките права като вас, аз също не съм някъв тоталитарист и т.н. и т.н. Не съдете директно хората по едно тяхно изказване, която да е последвано от куп небилици кви хитлеристи били. Изпадате в крайности, които водят до това, че си градите една представа за вас като хора антибългарски настроени. Надявам се това да не е така, но не говорете глупости, само защото искате да спорите, за неща, които са единствено във вашите глави, Кристо.
п.п. Категорично не мога да се съглася с ники. Какво означава една джамия повече ? Нали си наясно колко има извън София. Защо тука, където няма компактно мюсюлманско население трябва да заприличваме на кърджалийски село с 3 джамии ? Пак казвам, надявам се да се съгласиш- не е нормално в България(където традиционната религия е православието) на 1000 християни да се падат по-малко църкви отколкото на 1000 мюсюлмани съответно джамии, нали ?
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Проблема не е в строенето на джамии, а в НЕстроенето на църкви...
Не става със събаряне, а с градеж G__
И няма такива неща, като нормално и ненормално, когато става дума за религия...
Нямам против ничий храм, дори да е до вратата ми, защото нямам страхове от религиозните хора, имам такива от безверниците...от комунистите и от всякаква шлака, която поставя висшите общочовешки ценности, които проповядва всяка една религия под държавните, личните и партийните...
Не става със събаряне, а с градеж G__
И няма такива неща, като нормално и ненормално, когато става дума за религия...
Нямам против ничий храм, дори да е до вратата ми, защото нямам страхове от религиозните хора, имам такива от безверниците...от комунистите и от всякаква шлака, която поставя висшите общочовешки ценности, които проповядва всяка една религия под държавните, личните и партийните...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Като църквата на Румънското посолство, която се строи от както всички ние се помним....
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Абе какви църкви, какви 5 лева.Тука въпроса не е да изградил повече църкви отколкото джамии, а да не се правят повече джамии отколкото са нужни и най-важното в Малинова Долина да не се прави ислямски религиозно-образователен център.Темата е зададена грешно от автора, защото по заглавието всеки си мисли, че става дума само за джамия, докато всъщност става дума за голям ислямски център с училище, пансион, грамадна джамия и т.н.И това в един квартал на София.Интересно ми е защо това?София втора Мека ли ще става?Колко са реално мюсюлманите в София, че чак такива грандиозни проекти да се правят?Как ще се осъществява контрола, че в този център няма да резидират ислямски фундаменталисти и терористи и да развиват противоконституционна подривна дейност?
Мен не ме интересува ако някой просто иска да си построи джамия, защото старата вече не му върши работа, но съм против преднамерена ислямизация, намеса във вътрешнополитическия живот на радикални елементи и евентуалните териториални, социални и етно-генетически последици в негативна светлина, които може да понесе нашата държава, която си обичам много.

Мен не ме интересува ако някой просто иска да си построи джамия, защото старата вече не му върши работа, но съм против преднамерена ислямизация, намеса във вътрешнополитическия живот на радикални елементи и евентуалните териториални, социални и етно-генетически последици в негативна светлина, които може да понесе нашата държава, която си обичам много.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Дичоу, дай сега да се състезаваме с фанатици по колко храма ше строим и накрая всеки да си има лична църква/джамия. Да има проблем със строенето на църкви, но въпросът е храмовете да отговарят на нуждите, а не да се строят като джамиите, за да създават усещане, че турците са 5 милиона.
Да се строи, но при нужда. Колко джамии трябва да има едно турско село.... 3,4, 10 ??? Защото българското обикновено има една-2 и това е достатъчно.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Ако си мислиш, че повече джамии/пансиони/образователни центрове водят до повече мюсюлмани... значи българите ни имаш за най-слабия и податлив народ...
Батбаяне...носителю на това пра-пра-пра сакрално БЪЛГАРСКО (по-главни букви нямам) име...
Наистина ли мислиш твоите сънародници, БЪЛГАРИТЕ...които носят кръвта на рода Дуло...Левски, Ботев и Раковски за толкова слаби душици, че една...десет...сто...хиляда джамии/образователни центъра/пансиона да могат да променят идентичността и святата им вяра????
Отговори ми честно...
Батбаяне...носителю на това пра-пра-пра сакрално БЪЛГАРСКО (по-главни букви нямам) име...
Наистина ли мислиш твоите сънародници, БЪЛГАРИТЕ...които носят кръвта на рода Дуло...Левски, Ботев и Раковски за толкова слаби душици, че една...десет...сто...хиляда джамии/образователни центъра/пансиона да могат да променят идентичността и святата им вяра????
Отговори ми честно...
Това не води до повече турци естествено, не подлага лично моето убеждение, че съм българин и на мнозинството българи. Но въпросът, както вече казах е в тенденциите. Утре ше искат и официалния език да е турски и ти тогава ше ме попиташ " е кво толкова, това няма да ме промени, няма да престана да съм българин", след това може и да ни присъединят към Турция и тогава пак ще кажеш " е кво толкова, издържали сме 500 години, пак ще издържим, нали сме силни". В тия разсъждения твои пропускаш да видиш тенденциите, които са същността на всичко. Другото нито на мен, нито на тебе ти пречи. Няма смисъл да споря повече. Трябва България да си има своя облик, а не да ни бъркат с Турция. Не сме една държава и не желая да ни бъркат, затова не искам и джамии, които на никого не му трябват. 
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Виж...за българския ти облик...не се и съмнявам...просто недоумявам как, човек избрал раста чернилка за форумния си облик...се притеснява, че религиозен храм...ще доведе до претенции от национално естество...
Еми утре ако тия типове от аватара ти поискат всички да се кланяме на Джа???
(като сме тръгнали да си говорим недомислици де)
Не всички мюсюлмани са турци, както не всички турци са мюсюлмани...а още по-малко всички българи - християни...
Почвам да се притеснявам утре ако езическите тракийски храмове по Родопите и Тракийската низина ти се сторят доооста опасни за традиционния християнски облик на БЪЛГАРИЯ...
Не всички мюсюлмани са турци, както не всички турци са мюсюлмани...а още по-малко всички българи - християни...
Почвам да се притеснявам утре ако езическите тракийски храмове по Родопите и Тракийската низина ти се сторят доооста опасни за традиционния християнски облик на БЪЛГАРИЯ...
Нещо не си разбрал.В центъра веднага ще дойдат мюсюлмани от Балканите и Света.Там може да се развива екстремизъм.Едва ли някой очаква да превърне българите в мюсюлмани, поне не в краткосрочен план.Само, че така се организира център, който легално представлява 5-та колона.Някак си без ясно гаранции за контрол над дейността на това нещо аз не съм съгласен.Дичоу написа:Ако си мислиш, че повече джамии/пансиони/образователни центрове водят до повече мюсюлмани... значи българите ни имаш за най-слабия и податлив народ...
Отговори ми честно...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Щото по принцип тука от студената война насам сме все бъкани с фундаменталисти и терористи и атентатите са ежедневие, нали? Да не сме Израел? Да не сме Ирак? Да не сме Афганиста или Кашмир? Я кажи колко са терористичните актове по нашите земи? И отделно, нелепо е да сравняваме близкия изток с България.Как ще се осъществява контрола, че в този център няма да резидират ислямски фундаменталисти и терористи и да развиват противоконституционна подривна дейност?
Първо, че тук мюсюлманите нямат интерес да окупират страната ни. Ако искаха - турската армия е колкото цялото българско население, отдавна да сме техни. Но не искат - просто хората си строят джамия, не мисля, че някой ще ходи там да се обучава да става терорист. Има огромна разлика между Палестина и Малинова долина. Смешно е да страдаме от параноя за такива глупости.
Доколкото знам, има българска православна църква в Истанбул, те да не би да са скочили, че нашите християни, ше направят терористичен акт баш на Капалъ Чарши? Или в Солун, също има такова, гърците не ги ли е шубе, че ше направим атентати, в стил едновремешното ВМРО? Ако хората искат да обучават терористи и агенти, няма да го правят в храм (който за мюсюлманите е свещен), а ще го правят в мазетата си или в гаражите си, далече от всички. Както си го представяш - 100 автобуса мюсюлмани от страната отиват в Малинова Долина, дават им униформи и калашници и веднага ги почват с обучението? Дет има един лаф - "Много филми гледаш"
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Припомни си пак какво е ставало на гара Буново, в Пловдив и Сливен и ми говори пак дали аз гледам много филми и дали в БГ през целия 20-ти век е било толкова спокойно, колкото ти се струва.Нямам повече коментари, щото филмчета в стил "Пинко - розовата пантера" и "Гумените мечета" явно ти гледаш след като не си даваш ясно сметка за някои тенденции.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Спомни си Възродителния процес и пак ми говори върху труповете на невинни българи и турци...Batbayan написа:Припомни си пак какво е ставало на гара Буново, в Пловдив и Сливен и ми говори
Вие срам нямате!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аре да не даваш определение, кой какво гледа, защото познавам историята по-добре от теб. По-важното е, кой какво вижда в дадени факти. Лекувай си параноята, че с психо-болести, не дават да се сключиш брак, а как иначе, ше отгледаш 3-4 "истински български патриотчета", та да се борят против чалмите... 
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ооо, поклон, Дичоу! Браво! Иначе това със съотношението на джамии към мюсюлмани и на църви към христиани е пълна глупост. Просто те са по-религиозни от нас. Аз на църква ходя от дъжд на вятър на сватба или на погребение и така са 90% от българите. ЗА какво са им повече църкви?Дичоу написа:Виж...за българския ти облик...не се и съмнявам...просто недоумявам как, човек избрал раста чернилка за форумния си облик...се притеснява, че религиозен храм...ще доведе до претенции от национално естество...
ООО спрете бе !!! Това да сравняваме историята е безумие или трябва да давам пример с Батак, че наближава и годишнината !!!Дичоу написа:Спомни си Възродителния процес и пак ми говори върху труповете на невинни българи и турци...Batbayan написа:Припомни си пак какво е ставало на гара Буново, в Пловдив и Сливен и ми говори
Вие срам нямате!!!
Човече, аз не страдам от някви комплекси на расова основа, както си мислиш, че това е типично националистическа черта. Да, може би е било така преди 60 години, но не и сега, не и за мене. Затова казвам, че не разбирате националистите и затова говорите глупости и безсмислици. Слушам реге, имах и раста, не съм се кланял на Джа, но това не ме кара да размишлявам като напушен, що се отнася до родината ми. Може много чужди на моята култура неща да ме кефат, но България преди всичко.