КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kostadin
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от kostadin »

Hardstar браво,че си го изкарала...НА мене химията ми е тъмна Индия...Иначе аз имах някаква работа във Вторник покрай БФ,та минах да видя какво съм наклепал-нямам думи...Пререших наново теста набързо и тея където ги бях сгрешил ги отговорих почти всички вярно...Какво да кажа-ПЪЛЕН ГЬОН съм...Иначе там имаше някакъв проблем та ме накараха и още да се моткам покрай БФ докато си видя КЛЕПАНИЦАТА...
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Ето какво трябваше да се напише за 6,00:

1.Въведение- 0,25
1.1 Връзка на клетката с ОС
1.2 Необходимост от ограничаване на клетката с ос
1.3 Избирателна пропускливост
2.Устройство на клетъчната мембрана- 1,25
2.1 Фосфолипиди- структура и ф-ции- 0,25
2.2 Белтъци- разположение- 0,25
2.3 Ф-ции на мембранните белтъци, въглехидрати- 0,75
3.Транспорт на в-вата през кл.мембрана- 1,75
3.1 Пасивен транспорт
-осмоза
-определение
-среди с различна концентрация- изотонична, хипотонична и хипертонична
-дифузия
-определение
-видове дифузия- проста и облекчена
-примери
3.2 Активен транспорт-0,5
-определение
-примери- натрий и калий
3.3 Приемане и отделяне на в-ва от клетката- цитози 0,75
-ендоцитоза, екзоцитоза- механизъм- 0,5
-фагоцитоза, пиноцитоза, единна мембранна система в клетката- 0,25
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Така и друго, какво означава, че повечето слаби оценки, т.е 2,00 са на момчета.Първо по статистика има около 500 оценки слаб 2,00, от които 99 са на момчетата, следователно към 400 се полагат на така учените госпожички и Второ момчетата са 250, т.е слаб 2,00 са получили 99, т.е по-малко от 50% са с такава оценка, докато момичетата са около 600 души, 400 имат слаб, т.е тва са повече от 50%, я кой се оказа по-умен.............не правете грешни статистики, МОЛЯ!!!!!
nundec
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от nundec »

това е за момичета...
БИОЛОГИЯ - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ИЗПИТ 2.00 по-висока - 418 ( 62.7 %) равна - 249 ( 37.3 %)

БИОЛОГИЯ - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ИЗПИТ 5.00 по-висока - 114 ( 17.1 %) равна - 42 ( 6.3 %)

2ките са 249, не 400
за момчета 2ките са 99
_____
348 общо

ако бяха повече от 50% 2ки, щяха да анулират изпита ....
nundec
В началото бе словото

Мнение от nundec »

Maлко отклонение от темата...та повече от нас искат Биотехнологии или Молекулярна биология...ясно най-добрите специалности в БФ, най-висок бал и т.н.....но напоследък се замислям има ли работа за завършващите у нас ?
Почнах да се депресирам щото....
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Онзи ден ходих в поликлиниката случайно и видях че имаше отделна "секция" микробиология,клинична ала бала..и влязох случайно и питах и ми казаха,че ако завърша нещо подобно (молекулярна биология) то в такива заведения ще се намери работа..
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Ако сметнем оценките слаб 2,00 на всички кандидати ще изкараме нещо от сорта на близо 50% са с подобна оценка, тъй че изпита по-никакъв начин не би се анулирал.....Та, аз кандидатствам Рехабилитация и ерготерапия в СУ, на второ място мисля да напиша молекулярна, но да си поговорим честно и открито, мн рядко се търсят вече специалисти с подобна специалност, броиките са единични, честно казано, според мен и според мнението на мн "учени" по вероятно е да си намериш работа като биолог, отколкото като биотехнолог или с молекулярна биология, тъй че сами вадете изводи..........Пък и висок бал, ако бал 21 при максимален 30 е висок бал аз съм трамвай №5, я вижте колко пада бала за рехабилитация например, от макс.30, пада на 28 и нещо........ :| :| :|

А колкото до това, че момчето е видяло секция микробиология, тва е съвсем различна специалност, придобива се като магистратура в СУ!!!Микробиолозите завършват магистър или в Хранителния в Пловдив, а в клинични лаборатории работят клинични лаборанти, завършващи Медицинските колежи в страната, биолозите правят анализи, но нямат нищо общо с лабораториите, дет вземат кръв или урина на човек :o Молекулярните биолози са генетици, докато микробиолозите се занимават, с неща далеч по-различни от структура на ДНК, генетична информация или хромозоми..... :) :) :)
Bonbonella
В началото бе словото
Специалност: МУ - акушерство

Мнение от Bonbonella »

Уфф ето, че не трябва да се включват мембранните органели. Какво обясняваше онази с уроците към СУ... Много се дразня..ми като не знаеш си трай. И заглавието имало множествено число...и кфо? Множествено е числото, защото в човешкия организъм няма само 1 мембрана :lol: :lol:

Rehabilitator_, като си ходил да си гледаш оценките дали пониш отговорите на теса... :roll: Е то като се замисля няма начин да ги помниш всички. А дали ще ги сложат в сайта или....някъде.
Относто работата...има работа, но заплащането не навсякъде е добро. Иначе биотехнолозите основно изпитват антибиотици....
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Няма да се качи теста с верните отговори, можеше да се видят единствено на идентификацията, заедно с шаблон, казаха, че евентуално ще качат статистика с резултатите на всички кандидати и общо взето тва е, ами аз на тази и казах да не се прави на даскал,дет писа за мн.число, то все едно да напишеш "клетката", а не "клетките" ама тя се правеше на интересна........няма значение :) :) :)

Само мога да кажа, че за да имаш 3,00 на теста трябва да имаш поне 16-17 верни отговора на теста от 30!!! :( , а формулата за окончателната оценка се формира по следния начин:

t x 0.4+ T x 0.6= ............

t- оценката от теста
T-оценката от темата
Пример: 3 x 0.4+ 4 x 0.6= 3,60
kostadin
В началото бе словото

Мнение от kostadin »

Абе знам,че при 6 на теста и 2 на темата си за 3.6 ....Темата дърпа яко,няма какво друго да кажа и се надявам да се справиме на редовния...
Рехабилитаторче ти пак зачекна онази с курсовете,мани я-тя си знае....не се занимавай НАБЛЕГНИ над учебниците и аз така трябва да направя... :wink: :wink:
nundec
В началото бе словото

Мнение от nundec »

2ките са 348 общо (момчета + момичета ) не са 50%..
Ако бяха над 50 % щяха да анулират изпита....такова е правилото...или поне в другите унита е такова..
Bonbonella
В началото бе словото
Специалност: МУ - акушерство

Мнение от Bonbonella »

Тази статистика ме успокои....значи не съм пълен идиот щом за 16- 17 верни отговора имаш 3,60. В СУ много за вдигнали мизата по биология и химия от 2 години. Сигурно заради медицината....
Аватар
DepartedSun
В началото бе словото

Мнение от DepartedSun »

Заради медицината сложиха в теста въпроси от 8ми клас - 60% от целия тест :|
„Бръчките трябва да обозначават само тези места, където преди е имало усмивки.“
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Офф..... млъкни па ти с тея статистики и анулиране на изпити, в СУ не е така, кво значение има колко % имат 2,00, спри се.....
Ако питаха мен, бих направил изпита само на 8 клас- любим ми е, предпочитам 3 теми по анатомия да пиша, отколкото глупостите от 10 клас, при мен се оказа, че верните отговори на теста са на анатомията, както и очаквах.....съдба :) :) :), пък и смятам, че за медицина трябва да има яко анатомия, все пак човешкото тяло е важно, а не как се опрашват минзухарчетата, граха или боба....... :|
locuraaa
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от locuraaa »

След като имам 5.13 по биология на преварителния в СУ, влизам ли молекулярна или биотехнологии. От дипломата имам 5.50 по биология и 5.00 по химия.
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Пич ако някой можеше да ти каже дали ще влезе или не....щеше да има повече пари от Бил Гейтс ;) . Само тия с 6.00 могат :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”