Пететажна джамия в Малинова Долина

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Пететажна джамия в Малинова Долина

Мнение от Kristo »

Момчета, момчета... аз съм повече български настроен отколкото вие. Просто защото позицията ви е грешна и е обида за страната ни. Само петните името на единствената страна на балканите, в която не е подтискано етническото малцинство. Осъзнайте се.

Нито съм антибългарски настроен, нито има произход различен от български. Просто съм по-мъдър, ако може да се каже така. По-правилно е може би - по-виждащ. Защото вие сте слепи за това, което се опитвам да ви кажа - проблема на България, не е някакво си малцинство на етнос, а група хора, които виждат проблемите в него. Т.е националисти и псевдопатриоти. Такива като вас са сто пъти по-опасни от Доган и хората му. Не евреите, а Хитлер е почнал войната. Ако в България стане етнически конфликт, ще е заради Волен или АТАКА, а не заради турското малцинство. Осъзнавате ли го? Такива като вас вместо да помагат, само пречат на страната ни! Идете си, моля ви!!!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Кристо, абсолютно си прав. Няма да се задълбочавам и аз в аргументация сега, но знайте, че имате сериозни опоненти в дебата. :wink:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Хъхъ, в С.А. има проект за католически храм ако не се лъжа, който май ще е по-вероятно да бъде построен, там поне хората не живеят с предразсъдъци отпреди 3 века :roll:
medicate, medicate
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Kristo написа:Момчета, момчета... аз съм повече български настроен отколкото вие. Просто защото позицията ви е грешна и е обида за страната ни. Само петните името на единствената страна на балканите, в която не е подтискано етническото малцинство. Осъзнайте се.

Нито съм антибългарски настроен, нито има произход различен от български. Просто съм по-мъдър, ако може да се каже така. По-правилно е може би - по-виждащ. Защото вие сте слепи за това, което се опитвам да ви кажа - проблема на България, не е някакво си малцинство на етнос, а група хора, които виждат проблемите в него. Т.е националисти и псевдопатриоти. Такива като вас са сто пъти по-опасни от Доган и хората му. Не евреите, а Хитлер е почнал войната. Ако в България стане етнически конфликт, ще е заради Волен или АТАКА, а не заради турското малцинство. Осъзнавате ли го? Такива като вас вместо да помагат, само пречат на страната ни! Идете си, моля ви!!!
Ами не знам мой човек...Само с изказване в стила "Аз не съм антибългарски настроен, но подкрепям исламизацията" някак си не успяваш нито мен, нито дори едно 3 годишно дете да убедиш.Стига намесва фигурата на Адолф Хитлер, защото имам чувството, че неговият живот и дело, които нямат връзка с нашата страна и темата - живо те вълнуват.Мен не ме вълнуват и не смятам да обсъждам странични неща.

Обратно по темата.Позицията ти е на страхливите дрбни еснафи по времето на националноосвободителните движения, които вместо да вдигат въстание си мислят за собственото дюкянче и се самонавиват как всъщност вече османската империя е по-поносимо място за живот, че няма нужда от движение за Освобождение, защото султана е гарантирал правата и на християнското население в държавата, че по-добре да не слуша бунтовните глави.Ето ти обръщение на един от най-великите българи точно към такива хора като теб, които смятат, че като те тъпчат и си играят с теб е по-добре да си замълчиш и да се оставиш да ... лекинко изодзадзе... отколкото да кажеш - НЕ!!! - ДО ТУК С ГАВРАТА.

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.

Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

Такъв като теб вместо да помага, само пречи на страната ни! Иди си, моля те!!!
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Баяне, ти си истинското олицетворение на тесногръдието и плиткоумието. Това, че ти разсъждаваш, като човек от 19ти век си е твой проблем. Не съм ти виновен аз, че не можеш да хванеш логиката на съвременната политика и национални идеали. Няма да ти обяснявам, като не искаш да слушаш. Живей си в твоя свят на воеводи и чети и цитати на убити поети, и не давай мнения за сегашната ситуация в страната. Защото с изказванията си показваш, че си не патриот, а един наивник, които вижда ситуацията само черно и бяло. Демек - ако нямам против 1 джамия, веднага ставам муджахидин за тебе и народоотстъпник. Смешен си. Не разбираш от политика и национализъм. Само дрънкаш глупости и само ти си вярваш в тях. Такива хора са като селския идиот, който си разправя теориите из селото, но никой не му вярва. Защо ли?

Защото, мой човек, не градим националните си идеали, като отричаме правото на вероизповедание, самосъзнание, етническа толерантност и т.н. Само глупак би го направил. Като Волен, като Боян Расате, които не виждат по-далече от носа си, и демагогстват над празноглавата тълпа, в която си и ти, и всички те им вярват, защото такова е популярното виждане. Оправяйте се хора, само това мога да кажа. Истинските българи не са тези които са против турците, а тези които не са против никого. Страната е оцеляла 13 века, с търпимост към другите етноси на територията и, а сега изниква един такъв субект, който казва "Нека покажем, как мразим редица етности и религии, и ги прецакаме". Ем сори, ама тая няма да стане.

Докато има трезвомислещи хора, българските нацисти няма да управляват страната ни. Пък нека си опяват за дребни еснафи, те са по-добри в приказките, отколкото в действията. Наричайте ме както си искате, но нека се знае, че не съм аз най-големия глупак и защитаващия най-наивната теза. "Родолюбеца" Бат Баян е!!!
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Говориш глупости, мой човек.Обиждаш един от най-големите борци за свобода и национални герои - Ботев.Твърдиш, че да се държиш подлизурски и да си гледаш егоистично собствения кеф и да не се интересуваш какво става в България, докато някои кръгове развиват целенасочено антибългарска дейност е добра политика?И накрая се изкарваш и родолюбец, че и обиждаш хората, на които им дреме за България а не обичат да седят и да гледат как някой си развилнява коня в задния им двор???

Абе ти въобще трезв разсъдък имаш ли, усещаш ли се какви глупости сипеш?За теб логиката на - цитирам : "съвременната политика и национални идеали" е може би да си пасивен и да предаваш заветите на дедите си, които само преди някакви си 131 години живяха под робство...Предполагам, че като стана скандала за отричането на клането в Батак си подкрепил, :pukeright: ония :pukeleft: които посляха да твърдят, че то не е съществувало???Гади ми се от всички пасивни, егоистични и недалновидни хора, които си мислят, че като не се заемат с даден проблем ами го оставят ей така - той сам ще си се оправи и се самозалъгват, че демокрация и благоденствие означава да се оставят да ги гаврят.

И още нещо - престани да ме наричаш нацист, защото това определено не отговаря на възгледите ми, да не говорим, че ти си бетер от комунистически политкомисар, който вижда нацисти и предатели на всяка крачка.

Досега в този форум имах мнение за теб, че можеш да мислиш нормално - сега се убедих, че май съм се излъгал жестоко. :roll:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не съм подкрепял това за Батак, още повече, че историята ми е най-силния предмет. Но има нещо по-силно от историята - логиката!

Няма логика в 21 век, да говорим за идеали, които са морално остарели.
Няма логика, когато цяла Европа (състояща се от нации и народи, които са се трепали с векове) се обединява, ние да си се цепем вътрешно на едни или други
Няма логика да живеем с миналото, без да мръднем и със сант във възгледите си спрямо чуждите хора в страната ни
Няма логика да стигаме до крайности в обичта си към родината
Няма логика да продължаваме да търсим конфликти и конфронтация, след векове на сеч и насилие на този полуостров
Няма логика да сравняваме едновремешната ситуация с тази сега, само защото на няколко души в политиката това ще им донесе повече гласове
Няма логика да се опълчваме на 1 джамия, след като в САЩ не са се опълчили на десетките православни български църкви там, построени с пари на наши сънародници.
Няма логика да виждаме в 1 страда само религиозната и стойност, а не и архитектурна, културна и т.н.
Няма логика да са ни виновни винаги другите етности и "поробители"
Няма логика да сме тесногръди и с морално остарели възгледи...
Няма логика, да се налага аз да обяснявам това тук...

Но днес стоят пред вас, със всичките ми възгледи по всичките въпроси на света, които съм си изградил, и мога с ръка на сърцето да кажа, че се чувствам истински българин, защото съм достатъчно пораснал, за да надживея турското робство и масовото антитурско настроение в страната. Надраснал съм всякакви игрички на политиците да се озъбят на едни или други - турци, цигани, комунисти, царисти, гейове и т.н.

Днес, живеем в 21 век, и мисля, че всеки, чиито възгледи са останали назад отпреди 100 години, няма право да дава мнение. Просто е закъснял да се роди не когато трябва. Живеем в една модерна епоха, в която няма сблъсъци или поне не би трябвало да има сблъсъци между нациите на тема "вражда между народите, заради събития отпреди 300 години"... Пораснете!
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Kristo написа:Не съм подкрепял това за Батак, още повече, че историята ми е най-силния предмет. Но има нещо по-силно от историята - логиката!

Няма логика в 21 век, да говорим за идеали, които са морално остарели.
Няма логика, когато цяла Европа (състояща се от нации и народи, които са се трепали с векове) се обединява, ние да си се цепем вътрешно на едни или други
Няма логика да живеем с миналото, без да мръднем и със сант във възгледите си спрямо чуждите хора в страната ни
Няма логика да стигаме до крайности в обичта си към родината
Няма логика да продължаваме да търсим конфликти и конфронтация, след векове на сеч и насилие на този полуостров
Няма логика да сравняваме едновремешната ситуация с тази сега, само защото на няколко души в политиката това ще им донесе повече гласове
Няма логика да се опълчваме на 1 джамия, след като в САЩ не са се опълчили на десетките православни български църкви там, построени с пари на наши сънародници.
Няма логика да виждаме в 1 страда само религиозната и стойност, а не и архитектурна, културна и т.н.
Няма логика да са ни виновни винаги другите етности и "поробители"
Няма логика да сме тесногръди и с морално остарели възгледи...
Няма логика, да се налага аз да обяснявам това тук...

Но днес стоят пред вас, със всичките ми възгледи по всичките въпроси на света, които съм си изградил, и мога с ръка на сърцето да кажа, че се чувствам истински българин, защото съм достатъчно пораснал, за да надживея турското робство и масовото антитурско настроение в страната. Надраснал съм всякакви игрички на политиците да се озъбят на едни или други - турци, цигани, комунисти, царисти, гейове и т.н.

Днес, живеем в 21 век, и мисля, че всеки, чиито възгледи са останали назад отпреди 100 години, няма право да дава мнение. Просто е закъснял да се роди не когато трябва. Живеем в една модерна епоха, в която няма сблъсъци или поне не би трябвало да има сблъсъци между нациите на тема "вражда между народите, заради събития отпреди 300 години"... Пораснете!
Няма логика и когато се прави съзнателна ислямизация на Балканите , в която България е една от целите да седиш и да блееш като овца в стадо уповавайки се на идеалите на страни, в които обстановката е спокойна.Иначе след 20 години ще видиш и тука подобна обстановка както в Косово и имай предвид, че събитията няма да почнат от нас българите...Ако някой съзнателно се опитва да ти събори къщата е добре да си я защитиш докато не е станало много късно.Ето това е логика.А другото са само оправдания.Демокрацията означава да дадеш на мюсюлманите да има вероизповедание - това е подсигурено.Но без нужда да се строят джамии на ляво и надясно в големи бройки, при положение, че в самата Турция това не се прави заради закон - ето това не е логично.Модерното време не значи да не защищаваш интересите на народа, а да си разумен в най-големите крайности.А да забраниш масовата ислямизация, но да оставиш възможността за изповядване на религията от хората, които принадлежат клъм нея - това е в интерес и на двете групи.

И като си тръгнал да спориш, че било само една джамия - прочети подробно точно за какво става дума - голям ислямски образователен център с интернат, при положение, че в София няма толкова мюсюлмани.Някак мал;ко странно, нали? :scratch:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

TOO LONG DIDNT READ :alien:

което отразява и позицията ми по повод крайни изказвания като на двамата убавци по-горе
medicate, medicate
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Бе Кристо, писнало ми е от модерни и ултра разкрепостени хора като тебе. Заради такива псевдоглобалисти, псевдодемократи и псевдочовеци ни управлява ДПС. Ако си вложиш цялата енергия да не плюеш по българи, България и всичко това, което си включително и ти, може би нещата ще се подобрят. Много ми е ,меко казано, странно как толкова ви е трън в очите АТАКА, която съществува едва от 4 години, а ДПС, която е на 20 години и изкара 2 мандата във властта не ви пречи. Писнало ми е от такива като тебе, които се правите на по-големи католици от папата. Обикновено психопотретът на подобни вам хора се характеризира, съжалявам, че трябва да го кажа, с нищожественост, комплексарщина и седене пред компютъра в някой форум, където си мислиш, че светът е твой. Много ми е интересно за кого би гласувал и ще се радвам, ако споделиш тука. Само не ми казвай, че няма да гласуваш, защото не ти правиш чест на толкова активен политически човек като тебе. :lol:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

На теб не ти прави чест да правиш психо-портрет на противника си в даден дебат, само защото не можеш да му обориш тезата. Постарай се повече, бе човек.

Пък да не говорим, че описанието отговаря и на теб самия, с какво право ми размахваш пръст ти на мен по тая логика?

И да сме наясно - това, че не съм на твоята теза, не значи че плюя по българите, просто плюя по неразбиращите хора от български произход, които все турците са им виновни. Ако ги избием, какво ше кажете - "Арменците са ни виновни" или "Виетнамците си основаха партия и строят пагода в Люлин, дай тях да нападнем". Комплексарщина на народа е точно, че не си гледа неговите си проблеми, а търси кусурите си другаде. ДПС специално ни управляват, защото турското малцинство масово и поголовно гласува за тях, защото се страхува, че без тяхна партия в парламента, разни мазни националисти ще ги тъпча заради Турското Робство. Точно както и в тази тема открито се споменава. Демек - ДПС е в парламента заради българските националисти, не заради самите турци. Тоест - ти и хора, като теб сте виновни за това, а не аз, който по традиция гласува за центриски или десни партии. Ако ДПС пак е във властта, то ще е защото ще е отговор на многото гласове за АТАКА, а не заради нещо друго. Представи си че някой етнически турчин чете този форум и тази тема - веднага ще съобрази, че ако няма своя партия в парламента, твоето мнение ще се наложи там и за него ще дойдат черни дни. Напълно логично е че ДПС трупат толкова гласове от нищото.

А ще ти кажа за кого гласувам, когато промениш конституцията, и махнеш думата "тайни" от текста за изборите. Чакам!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

политически коректни фешънчета, това казах ли го досега? :scratch:
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

А бе ти наистина не си с всичкия си или просто говориш наизуст. :lol: Нали това ти обяснявам, че ДПС я има от 20 години, а АТАКА едва от 4. По-скоро създаването ан АТАКА е реакция от политиката на ДПС. хаха помисли малко, бе човече. Аз не съм против турците, против хората въобще. Аз съм против наглия начин, по който ДПС капсулира тези хора, изважда ги извън българската нация и създава условия за други грозни работи. Искам да кажа, че ДПС са готови и на ислямизация, и на радикализъм, и на какво ли още не само и само да си запазят електората твърд. Това е цялата философия. Аз съм против тези тенденции, а не против самите турци! Тези процеси трябва да спрат, защото все повече турци без да имат вина се обръщат срещу България, само защото ДПС ги насъсква. Ти виждал ли си митинг на ДПС в кърджалийско, да видиш за кво иде реч?

Освен това ти започна да принизяваш тона,... давай по-полека. Доводите са си доводи и без агресия. ;)
А що се отнася до изборите-мене нито ме е срам, нито страх да кажа, че ще гласувам за АТАКА. Чудя се защо ти ще го правиш, особено в един форум. Нямаш алтернатива, срам те е или просто обичам да плюеш по всичко и всекиго?!! Това е най-мръсното поведение въобще!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Извинявай друже, ако съм те засегнал с нещо. Атака е от 4 години, а коя година според теб е Възродителния процес? Да, от преди да сме родени с тебе. И искаш да ни кажеш, че до преди 4 години, всички са обичали циганите и турците и не е имало анти-малцинствени настроения, та видиш ли ДПС са ни замазвали очите?

Факт е, че ДПС не е най-чиста партия в България, да не кажа че е на другата крайност. Но нейното влияние е контрапункт на антитурските настроения със или без АТАКА. Това, че АТАКА ескалира и оформи такава политика, накара повече турци, които иначе не се кефят на ДПС да видят в нея единствения си шанс, за безопастноста си, бизнеса си, семействата си. Говорят ти за редови мюсюлмани, които се чувстват българи. Повярвай ми - ако се чувстват турци, изобщо няма да живеят в страната на "друговерците", което едва ли не им е против религията. Ако искаха да отидат в Турция, да са отишли 100 пъти. А тук ДПС им е единствената партия. Ако бяха 2-3 такива, нито една от тях нямаше да влезе в парламента. И съответно нямаше да имаме дебати като този.

От друга страна, не мисля, че нещо оправдава действията на Волен Сидеров и компания. Не случайно го сравнявам с Хитлер. И двамата са демагози, които са искали да възродят народа си по грешен път - чрез подтискане на други народи. Уви, ако не стане война, Волен най-много да го отстрелят до няколко години. Винаги такава става. Истината е, че той е виновника за това ДПС в последните години да има твърд голям електорат. А без националистки въжделения, малцинствата не се наместват ключово в изборите и не решават ДПС да е трета сила в парламента и да се стигне до сегашното положение.

Представи си и обратната ситуация - българско малцинство в друговерска страна, която не ни долюбва особено. Ако си направят партия, дали няма някой да ги обвини в същото?
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Ако трябва да бродим из историята назад, нека идем чак до турското робство, което е преди Възродителния процес. :) Тези твои сравнения вече са лишени от всякакъв смисъл. Не продължавай.
Дай сега, за да не втърдим електората на ДПС или за да не ядосаме ДПС, да няма АТАКА, да не им се опълчваме, че може да стане лошо. Това робско мислене съществува у тебе, уви, 130 години след Освобождението....По този твой начин мислят и коалиционните партньори на ДПС.
Ако имаме партия в чужда страна, едва ли ще сме толкова нахални, че да им се месим във вътрешните работи( в Сърбия например). Просто бихме се задоволили с равни човешки права и възможности. :) Но там нещата стоят по друг начин, защото робската психика на българина няма да му позволи да прави такива дързости. Тебе в България те е страх от "лошите" турци, войни и нз си още кви фантасмагории, а представи си, ако беше българин в чужбина. 100% нямаше дори да заявяваш, че си българин от страх...
Публикувай отговор

Обратно към “България”