Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от FMI »

Tommy написа:Странното при повечето гласоподаватели на Атака е, че те почти винаги си затварят ушите и очите за всичко, с което те се дънят, само и само тази партия да олицетворява техните виждания. Което впрочем тя май никога не е правила.
Но още по странно е когато ти го казваш. Та нима ти не правиш точно същото?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Moriarty написа:...да отидеш до мазазина за обувки(щото си бос) и като няма обувки, а само сандали и джапанки, да си отидеш пак бос....
Аз съм от хората които ако отида до магазина защото съм бос и там няма обувки, ще си тръгна пак бос. Дори не просто ако няма обувки, може и да има обувки, но те да не са от естествена кожа, е тогава пак ще си тръгна бос. Но магазина не е само един. Ще обиколя всички магазини и ще ги обиколя бос, докато не намеря това което търся. А ако никъде не се предлага това което търся, ще взема парче кожа и ще си ги направя сам. Независимо че никога не съм го правил и едва ли ми се отдаван още повече че няма и да ми харесва кой знае колко да се занимавам с това, но съм длъжен да опитам. Това разбира се няма да стане от първия път, но поне накрая ще имам това което искам! И защо през това време да ходя с джапанки или още по лошо с обувки които да ми вмеришат краката, че после да си вмериша и кожените. Това само би развалили удоволствието от постигнатото. И в реда на тези мисли по добре аз да се кандидатирам, отколкото да гласувам за някой който не заслужава. Той може да е по кадърен от мен, но той не иска да свърши работа, той иска само да краде, а аз искам да подобря нещата! Това в моите очи ме прави по добър кандидат от сегашните. Т.е. за да гласувам трябва да има някой на който да имам доверие. За да има такъв той трябва не просто да не е бил на власт поселдните 4 години, а да не е крал и лъгал когато е бил. Покажете ми такава партия...

П.П. Едно е да те изнасилят без да окажеш съпротива, друго е да окажеш. Да вярно е, ти все пак си бил изнасилен, но поне си се опънал. Днес това е разликата между това да гласуваш и да не го направиш!

Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Мдам, Начева & ко. са се обосновали перфектно. И все пак ми се искаше да отменят мажоритарния избор, защото като политическо решение той не е подходящ за България. :roll:
FMI написа:той трябва не просто да не е бил на власт поселдните 4 години, а да не е крал и лъгал когато е бил. Покажете ми такава партия...
Шепот ще те открехне по въпроса. :P
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

machiavelli написа:За Зелените ще гласувам. Щом има партии за малцинствата, партии за икономическо развитие, за селскостопанско развитие, за сторителство, за мутри(тук почти всички влизат), трябва да има и за природата, за зеленкото! Еми за това съм за Зелените. :D
А да си обръщал внимание, че бъкел си нямат понятие от икономика, управление и т.н. Еко-проектите им са хубави, обаче само с тях не може.
FMI написа:Но още по странно е когато ти го казваш. Та нима ти не правиш точно същото?
Не си съвсем прав, защото аз не отричам грешките, които са допуснали, нито ги пренебрегвам. Просто много от нещата, които им се приписват за грешки са съмнителни, а не виждам кой е допуснал по-малко грешки от тя, а точно обратното. За разлика от това, от тях съм видял и положотелен принос за страната.
Така че не ме квалифицирай за фанатизиран привърженик, който отрича очевидното, просто правя рационален избор.
Knights of the Cross
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

FMI написа:Аз съм от хората които ако отида до магазина защото съм бос и там няма обувки, ще си тръгна пак бос. Дори не просто ако няма обувки, може и да има обувки, но те да не са от естествена кожа, е тогава пак ще си тръгна бос. Но магазина не е само един. Ще обиколя всички магазини и ще ги обиколя бос, докато не намеря това което търся. А ако никъде не се предлага това което търся, ще взема парче кожа и ще си ги направя сам. Независимо че никога не съм го правил и едва ли ми се отдаван още повече че няма и да ми харесва кой знае колко да се занимавам с това, но съм длъжен да опитам. Това разбира се няма да стане от първия път, но поне накрая ще имам това което искам! И защо през това време да ходя с джапанки или още по лошо с обувки които да ми вмеришат краката, че после да си вмериша и кожените. Това само би развалили удоволствието от постигнатото. И в реда на тези мисли по добре аз да се кандидатирам, отколкото да гласувам за някой който не заслужава. Той може да е по кадърен от мен, но той не иска да свърши работа, той иска само да краде, а аз искам да подобря нещата! Това в моите очи ме прави по добър кандидат от сегашните. Т.е. за да гласувам трябва да има някой на който да имам доверие. За да има такъв той трябва не просто да не е бил на власт поселдните 4 години, а да не е крал и лъгал когато е бил. Покажете ми такава партия...
Тук има логика, метафората ме спечели!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, обаче зависи и колко чака и кое точно намира за хубаво. :)
Пък и метафората, въпреки, че наистина е добра, не изразява съвсем точно ситуацията, защото в тази просто ако чакаш прекалено дълго, ще затворят магазина.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Ти си вечната опозиция ;) Къде съм казал да се чака :) Ако не ми изопачаваш думите ще те уважавам много повече. От друга страна няма да е лошо най-после да затворят тези с некачествената стока... Без магазини няма да останем :) Винаги ще отворят нов...

O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Томи те може да не разбират от казаните от теб неща, но е хубаво да има представители на Зеленото(природата) в парламента.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

machiavelli написа:...но е хубаво да има представители на Зеленото(природата) в парламента.
Ето тук си напълно прав :)

Друг е въпроса дали и те наистина ще се борят за това. И в този ред на мисли: защо не може просто когато не си доволен от теези които си избрал да ги разкараш веднага, а не след 4 години... Спестете си коментатите колко съм невежа и минете направо към отговор на въпроса ми :) Защото всъщност така трябва да е! Не работи, шута... Некадърен, шута... Краде, шута и затвора... Поне така правят останалите работодатели, защо ние да правим компромиси, все пак ние сме работодателите на народните представители!

O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

На идеята ти може да се отговори клиширано, че така всеки месец ще изхвърляме по 200 човека от там и за една година 10 правителства ще сменим, но може и по-друго. Българите не сме достатъчно политически зрели, говоря за обикновените хора. Повечето се влияят от медиите и не случайно ще спечели медийният образ БББ(Бог Бойко Борисов) тазгодишните избори. Другите гласуват по родова памет, БСП, българският съюз на пенсионерите. А трети, които са най-много гласуват по кешова памет: тук партиите са много, всеки дава, за да взима.
Много е трудно да се определи и начина на гласуване и дали да има референдоми, тъй като сме доста сложен народ. Ще е грешка, ако се "учим" от другите по-развити държави, щото ние не сме тях, ние сме си ние.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

мозилата има проверка за правопис!!!
моля, използвайте мозила, щото иначе разваляте първоначалното добро впечатление!!!
аз ше гласувам за Бат' Бойко Борисов, щото татко каза... , че ше ми даде 50 лв...
разпнете ме
la douleur exquise
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

fak написа:мозилата има проверка за правопис!!!
моля, използвайте мозила, щото иначе разваляте първоначалното добро впечатление!!!
НИЩЕМ...
проблем?! :geek:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

тва е друго....Като вече си натрапил у другите представата за гордост от неповторимият ти, ор'гинален стил на изразяване, граничещ с диващина...:roll:
'ма хора, дет' се опитват да покажат правопис, да пра'ят такива елементарни грешки кат' референдом..., Е, извинявай, ама не изглежда добре отстрани!!!

Нищо лично! :D
Последно промяна от fak на 15 Май 2009, 16:19, променено общо 1 път.
la douleur exquise
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

:lol: :lol: :lol: Я сакам експлорерот.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Ще разводним темата, за това ще кажа само, че...пишейки от клавиатура доста малко хора го правят толкова съзнателно, както на ръка...и така се допускат доста наивни правописни грешки, които не можеш да направиш на ръка...те за тва става дума ;)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “България”