ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!
Модератор: sientelo
-
omorfi
- В началото бе словото
- Специалност: BIN
- Курс: втори
Re: ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!
Zdraveite . Imam edin vapros kam horata koito ve4e sa kandidatstvali za vtora specialnost . Pri podavaneto na dokumentite samo za edna specialnost li imame pravo da kandidatstvame ili i za pove4e. Az li4no bih jelala za 2 da kandidatstvam tai kato i dvete me vlekat i za koqto imam kasmet , no nikade ne namerih informaciq otnosno tova. Mersi predvaritelno za otgovora 
Аз съм студент 2 курс. Въпросът ми е мога ли да участвам в тазгодишната КСК и при евентуално взет изпит да уча и двете специалности едновременно.Уповавам се на правилника за кандидатстване в СУ:
''Чл.14. (1) Студенти от Софийския университет “Св. Кл. Охридски” могат да кандидатстват по реда на този Правилник като запазват студентските си права. ''
Ще бъда много благодарен ако някой ми обърне внимание и ми обясни по подробно ситуацията.
''Чл.14. (1) Студенти от Софийския университет “Св. Кл. Охридски” могат да кандидатстват по реда на този Правилник като запазват студентските си права. ''
Ще бъда много благодарен ако някой ми обърне внимание и ми обясни по подробно ситуацията.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Има смисъл да кандидатстваш пак ако за специалността, която искаш да запишеш като втора не си държал нужния приемен изпит, когато си кандидатствал преди две години. Тоест ако имаш издържан изпит по английски и във втората специалност може да се влиза с англ няма см да държиш изпит, тъй като за записване на втора се гледа успеха от първата. От изпитите през КСК е нужно само да си вземеш бележка, че си ги издържал няма значение с колко.Виж ако за втората специалност към която си се ориентирал се иска оценка по история от КСК, а ти нямаш такава отпреди две години няма проблем да се явиш мисля.
Туйто
Туйто
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Исках и аз да попитам нещо... В момента съм втори курс, скоро ми предстои лятната сесия. Но ми се искаше догодина да кандидатствам Право. Държал съм вече изпити от кандидатстудентската кампания преди 2 години по литература и история, но получих ниски оценки - 4-орки. Ако догодина кандидатствам, ще получа по-високи и вероятно ще ме приемат. Така ще уча 2 висши едновременно.
Все пак ми се искаше да мина по някакъв по-лесен начин... Но успехът ми не е 5.00... И не знам, дали 2-ри курс ще завърша с толкова, за да опитам да се преместя в право. Вие какво мислите по моя казус? Защото мен сериозно ме плаши мисълта да уча за кандидатстудентски изпити и същевременно да следвам...
Все пак ми се искаше да мина по някакъв по-лесен начин... Но успехът ми не е 5.00... И не знам, дали 2-ри курс ще завърша с толкова, за да опитам да се преместя в право. Вие какво мислите по моя казус? Защото мен сериозно ме плаши мисълта да уча за кандидатстудентски изпити и същевременно да следвам...
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Право не може да се учи като второ, освен ако не си от МО мисля. Вариант е само да се прехвърлиш в Право по успех от текущата ти специалност 
-
Chopin
- Да живей словото
- Специалност: жираф - редовно
- Курс: първи
Хора, имам съвсем ясни няколко въпроса, ако може някой да ми отговори, ще бъда много благодарен! 
Положението е следното :
Сега съм кандидат-студент, на предварителния изкарах 5.00, по история, което по мои сметки ме вкарва в ИФ - специалност История.
Може ли на следващата година учейки специалност история да си държа изпити по БЕЛ и история и да вляза Право?
Ако не може да го запиша като втора специалност, то след като си издържа изпитите да отпиша историята и да запиша Право?
моля ви, дайте ми някаква информация, защото работата с правото ми е мнооого несигурна на тази КСК, тъй като литературата не съм я пипал досега и имам точно един месец за подготовка, което предполагам ви говори достатъчно за моето бъдещо представяне на изпита по БЕЛ...
Положението е следното :
Сега съм кандидат-студент, на предварителния изкарах 5.00, по история, което по мои сметки ме вкарва в ИФ - специалност История.
Може ли на следващата година учейки специалност история да си държа изпити по БЕЛ и история и да вляза Право?
Ако не може да го запиша като втора специалност, то след като си издържа изпитите да отпиша историята и да запиша Право?
моля ви, дайте ми някаква информация, защото работата с правото ми е мнооого несигурна на тази КСК, тъй като литературата не съм я пипал досега и имам точно един месец за подготовка, което предполагам ви говори достатъчно за моето бъдещо представяне на изпита по БЕЛ...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Право не може да се учи като втора специалност, освен от студенти в МО. Но съвсем спокойно можеш да си държиш литературата и да се прехвърлиш, стига да имаш висок успех от първата година на следването си.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Под висок успех разбирай над 5.50. За почти всички специалности е толкова.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Здравейте , искам да ви попитам един въпрос по темата за втора специалност. Тази година кандидатствам в Софийския с педагогика , оценките са ми много добри и мисля , че ще влезна. Но въпроса ми е , ако ме приемат в СУ с педагогика ми взимат дипломата ,а другата година искам да запиша втора специалност, но не в СУ ,а в НБУ и искам да ги уча едновремено . Това може ли да стане?Защото знам , че като те приемат ти взимат оригинала на дипломата ,а аз имам 1 диплома ,а това са два съвсем различни университети.
Моля ви ако някой знае да ми каже защото имам много информация, но все различна .
Благодаря ви предварително!
Моля ви ако някой знае да ми каже защото имам много информация, но все различна .
Благодаря ви предварително!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Няма проблем да учиш паралелно две специалности едната в СУ, другата в НБУ. В НБУ не ти искат оригинала,защото е частен университет. Разтърси се из форума за повече инфо
- OXeli
- В началото бе словото
- Специалност: Химия
- Курс: втори
Добре де а някой знае ли колко струва тази втора специалност.На мен ми казаха че се плаща за платено обучение което не знам колко е.
Всичко е химия и химията е всичко.
Здравейте,
малко поомазах нещата тази година. Исках да кандидатсвам наново, приеха ме, но сега искам да си продължа и другата сепциалност (ПНУП 3ти курс),обаче имам невзети изпити. Възможно ли е да си продължа педагогиката, но да си запиша и специалността, в която ме приеха?
малко поомазах нещата тази година. Исках да кандидатсвам наново, приеха ме, но сега искам да си продължа и другата сепциалност (ПНУП 3ти курс),обаче имам невзети изпити. Възможно ли е да си продължа педагогиката, но да си запиша и специалността, в която ме приеха?
Дори да си на правилния път, ако просто си седиш там ще те прегазят...
- gusto_maina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте колеги, интересно ми е дали има и други като мен кандидатствали за втора специалност и знаят ли дали решението с приетите ще бъде качено и в нета, защото на мен жената от 239 каб. ми каза, че щели да го закачат на таблото пред кабинета около 10 септември.
Ако някой има повече информация, да пише. И успех на всички кандидати
Ако някой има повече информация, да пише. И успех на всички кандидати
СУ си е СУ
Привет на кандидатстващите за втора специалност! Като си подавах документите попитах дали класирането ще се качи в нет-а , но уви - ще трябва да се ходи на място около 10-ти...каквото и да значи "около"-то. Късмет !