Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Специалност: Славянска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Теми Литература 1990-2007

Мнение от Тединкъъъ »

iliyana_blg написа:
Loli написа:Скорпион,и моите :cheers:

sweetcoockie по принцип си прав/а, но като си притеснен и нямаш време да си провериш работата винаги може да направиш по някоя глупава грешка. А да не говорим,че за българска филология приемат с 3.
Като отвори дума за бългасраката филология, не мислите ли, че е супер глупаво бъдещите учители по БЕЛ да влизат с тройки :scratch: Просто ум не ми го побира. И хайде в СУ както и да е, там и тройката не е много лесна за изкарване, ами в другите ВУЗ-ове, където се влиза с тестчета, на които, за да изкараш 2 трябва да си поне малоумен?! Много е жалко, после за това всички псуват по учителите и обясняват, че нищо не знаят...
Е,не влизат всички с тройки,моля :D Влез във форума на БФ 08/09 и ще видиш,че има хора и с над 5.50 ,които искат БФ на първо желание.Пък и не е задължително да станеш учител след това. :D Макар че,да,това се води за основната перспектива
:lol: Но на мен БФ ми харесва.Мисля да си я пиша на 2-3 желание.
s_tqh
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от s_tqh »

Аз написах на изпита 3 листа и половина. Малко ли е това? Вие колко писахте като обем. естествено, че е най-важно качеството на написаното, обаче всеки ми казва като чуе обема - "Спокойно, може и да хванеш 3" :lol:
anitooo
В началото бе словото

Мнение от anitooo »

Ами то и аз наисах горе-долу толкова.Може да е излезнало малко повече.Незнам как да ти отговоря на този въпрос.Хората казват,че не е важно колко е,а дали има смисъл в него.Но за СУ не мога да кажа,че е така.Университетът държи на цялостно познаване на историята,случващото се по времето на автора,идеите заложени в творбите му,от какво са се зародили идеите.Всички тези фактори моментално смъкват оценката :((( Но дано да е късмет да сме изкарали хубави оценки :) Че ще се ходи на редовен то е ясно...Колкото до самата тема ,която се падна не беше толкова трудна,дори мога да кажа,че беше лесна,но след като не я бях преговорила достатъчно..нормално да не съм се справила добре.Иначе кви са тези глупости с баталните произведения на Смирненски,не мисля,че те намират своето място в точно зададдената тема "Градът в поезията на Смирненски."НО това може да бъде отчетено като плюс за тези,които са писали.Успех на всички като излязат резултатите!!! :cheers: :cheers: :cheers:
s_tqh
В началото бе словото

Мнение от s_tqh »

Аз от тях писах само за "Да бъде ден", защото другите не се сетих какво точно да пиша. И беше нещо от сорта, че градът е представен в поезията му в две линии - като място на страдание и несправедливост и като топос на бунта. Скоро ще стане ясно - има-няма десетина дни :)
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Баталните могат да се споменат само общо,като тематика за сблъсъка на класите,на двата свята,на които е разделен градът. :D
anitooo
В началото бе словото

Мнение от anitooo »

Майко,незнам дали на вас ви е толкова притеснено,ама аз много искам да излязат по-бързо резултатите :bounce: Тединка,ти да не си била в 272 аудитория,защото си ми супер позната,ако си това ти на снимката?
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

леле,да ,там бях :lol: И да ,аз съм,ама хич не си приличам :lol:
s_tqh
В началото бе словото

Мнение от s_tqh »

Аз предполагам, че към 20-ти ще има резултати :) А вие, скъпи съфорумци?
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

Дано само да е преди бала/22 май/. Или, ако не преди бала, то преди екскурзията/25 май/. Иначе просто ще я побъркам майка ми, нон стоп ще и звъня да проверява.
Аватар
danonche
В началото бе словото

Мнение от danonche »

:) и аз много се вълувам, но честно казано повече ме е страх за втората матура :(
Пътят е страшен, но славен!!!
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

аз залагам,че ще излязат на 26-ти май резултатите (все пак бяхме доста кандидати) :wink:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

аа стига де..не искам чак на 26-ти! айде да е преди 25-ти :P :bounce: :lol: :lol:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Хах аз даже не искам да излизат тези резултати :? Смирненски съкс :P
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото
Специалност: политология/международни отношения

Мнение от sweetcoockie »

Тединкъъъ написа:
iliyana_blg написа:
Loli написа:Скорпион,и моите :cheers:

sweetcoockie по принцип си прав/а, но като си притеснен и нямаш време да си провериш работата винаги може да направиш по някоя глупава грешка. А да не говорим,че за българска филология приемат с 3.
Като отвори дума за бългасраката филология, не мислите ли, че е супер глупаво бъдещите учители по БЕЛ да влизат с тройки :scratch: Просто ум не ми го побира. И хайде в СУ както и да е, там и тройката не е много лесна за изкарване, ами в другите ВУЗ-ове, където се влиза с тестчета, на които, за да изкараш 2 трябва да си поне малоумен?! Много е жалко, после за това всички псуват по учителите и обясняват, че нищо не знаят...
Е,не влизат всички с тройки,моля :D Влез във форума на БФ 08/09 и ще видиш,че има хора и с над 5.50 ,които искат БФ на първо желание.Пък и не е задължително да станеш учител след това. :D Макар че,да,това се води за основната перспектива
:lol: Но на мен БФ ми харесва.Мисля да си я пиша на 2-3 желание.
Да, права съм, макар че не говорех за тройката, а за грамотността и себеуважението на пишещите. А по отношение на българската филология, не виждам нищо странно - май ниските оценки там при приемането се дължат на неуспели за други модни специалности кандидати. Лично смятам, че човек си подрежда специалностите според желанията и стремежите си за бъдещето, а не според модата или някаква странност и затова е нормално да е нормално да влезеш с висок бал, без значение, че не е най-вървежната специалност според масовия кандидат. :cherry: Защо учител да е основната перспектива - учител може да станеш и с биология, и с география, история, математика, езиците...
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

deny_s написа:аз залагам,че ще излязат на 26-ти май резултатите (все пак бяхме доста кандидати) :wink:
Недей така черногледо ;) Аз се надявам да излязат на 20-ти, защото на 21-ви ми е бала и искам да знам преди това. Според мен е много по-лошо да не знаеш какво ще стане, от колкото да знаеш нещо лошо.

sweetcoockie, споменах българската филология, защото ако влезеш там с 3 по БЕЛ, със сигурност си направил доста правописни и пунктуационни грешки. А именно това е специалостта, в която не трябва да правиш никакви.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”