BDJoe написа:изготвянето на алгоритъм е най-съществената част
Лелееее, колко е прав. Сега установявам, че това е съвършено вярно
Само да вметна, че за първия програмист се смята аристократката Ада Лавлейс и оттогава за жена програмист не съм чул.

Хубаво е да се знае, че Лорд Байрон й е баща, учителят й е де Морган, първата й любов - Чарлз Бабидж (въпреки че официално се пише, че връзката им била само професионална, той бил по-стар от нея с 24 години), след това се омъжила за Уилям Кинг... Всичките до един са откачалки в една или друга посока. Само с Байрон да започнем е достатъчно... спал с кой ли не, вкл. с близката си рода.
Отплеснах се малко. Пфу. Покрай тея даскали започвам да заприличвам и аз на тех.
Тааааа... Важността на алгоритъма е известна още в първата четвърт на 19-ти век. Кръстев като нещо негово ли пробутва тази сентенция?
BDJoe написа:самата задача не позволява кой-знае каква гъвкавост.
Това е така, но за идиоти ли ви има, че ви пояснява какво да правите и точно как? Както се изразих - ширина преди дължина не може да се въведе, чудо да става

На учениците им пояснявам един от възможните варианти, чак когато започват някъде да зациклят, че да ги поотпуша. В началото нищо не им казвам. А тоя се ебава със студенти първи курс.
А задачите ще се усложнят, а Кръстев все ще си пробутва кофража. И каква работа оставя за обучаемите? Да забъркат някакъв материал и да го изсипят?
Да не говоря, че предимно в кофража е цаката. Дядо ми прави перфектни вити стълби. Всеки може да забърка някакъв бетон и да залее в готов кофраж, но не всеки може да го скове

А именно там е анализа - сам да откриеш най-подходящата височина на стъпалото, радиуса, ъгъла на завъртане, т.е. да създадеш оптимизирана конструкция и след това да я изработиш... Чак накрая идва запълването с материал.
Надявам се, ме разбра.