КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kostadin
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от kostadin »

HardStar написа:Костадинчооо явно много палци си стискал :cheers: :flower: имам 6,00 по химия на повишителния :beach: :connie_crazyperson: :connie_5:
Еми сигурно много съм стискал,не си ги чувствам и на ръцете и на краката...Целите са ми червени и много ме болят,имах и адски схващания,въпреки всичко ги стисках доста и изтрадах на адските болки и кофти моменти....Браво на теб... :!: :arrow: :wink: :wink: :salute:
burnOut
В началото бе словото

Мнение от burnOut »

mina написа:С оценката по биология можеш да кандидатстваш за всички специалности от биологическия факултет. Балът за всички специалности се формира по следния начин: Оценката от изпита по биология х 3 + Оценката по биология от дипломата + Оценката по химия от дипломата. Ето ги и минималните балове за жени от миналата година (само за редовна форма на обучение):
Биология - 18,64
Молекулярна биология - 21,75
Екология и опазване на околната среда - 19,00
Биотехнологии - 22,50
Биология и Химия - 21,39
География и Биология - 18,00
Биомениджмънт и устойчиво развитие - 18,75

.......
Мерси за подробната информация, обаче не ми е ясно едно нещо: как се взимат оценките от дипломата по биология и химия? Например по биология имаш 5 и 6. Сборът на оценките от 2 години ли се прибавя към общия бал, т.е. 11 или средно аритметично 5.5?
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Оценката ти по биология в дипломата се формира като средно аритметична от 9 и 10 клас. Ако си от езикова гимназия например, в 10 клас си учил/а биология за 9 клас, а в 11 клас си учил/а биология за 10 клас. Биологията за 8-ми клас не се смята, защото тя се води като оценка, която ти влиза в дипломата за основно, а не за средно образование. Ако едната година по биология си имал/а 5, а другата година - 6, то в дипломата ти ще пише: Биология - 5,50. По същия начин стои въпросът с химията. Ако си ходил/а на ЗИП по биология или химия, оценките от ЗИП-а не се включват в балообразуването, те просто си фигурират в дипломата :) Надявам се горе долу да е станало ясно какво се опитвам да обясня :lol:
burnOut
В началото бе словото

Мнение от burnOut »

Значи ако от дипломата по биология и химия имаш 6, на приемния изпит също 6, при балообразуването се получава следната формула: 6+6+ (6х3), което дава максималния бал 30. По- рано не ми излизаха нещо сметките, за това се зачудих дали се взима средноаритметичната оценка от дипломата или сбора от тях. :) Но след изчерпателния отговор, вече всичко ми е ясно! :lol:
Аватар
ralka_mnt
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от ralka_mnt »

абе колко са местата с биология?
Illusion never changed into something real..!!
Аватар
DepartedSun
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от DepartedSun »

Споделете към кои специалности се стремите :)
„Бръчките трябва да обозначават само тези места, където преди е имало усмивки.“
Аватар
HardStar
В началото бе словото

Мнение от HardStar »

Някой ако е успял да си идентифицира работата вчера или днес,моля да пише ЛС :) Иначе аз съм се насочила към биотехнологий и молекулярна биология :) А вие? :flower:
Аватар
HardStar
В началото бе словото

Мнение от HardStar »

Другото,което исках да попитам е кога ще бъдат оповестени местата за всяка спецялност и дали има формиран примерен бал след предварителните?
Miss Sisi
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Miss Sisi »

ООооо и аз искам да знам колко са местата :?: :?: :?:
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Мнение от sparkly »

Имам 5.25, на темата съм написала само урока за транспорт, без цитози. Отидох на индентификация и пишеше точно това, което си знам "Темата е написана с пропуски:липсват цитози.". Тестта ми е с две грешки. И въпреки, че не научих мн нова информация се радвам че отидох да си видя темата.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Аз ходих на идентификация.....Хард, питай???Колежке ти да не си същата дето ти се смях, че имаш 5,25 и си отишла на идентификация, 28 верни имаш на изпита и имаш 5,60 на него, а на темата ти липсват последните точки от критериите???Дето си объркана, какво да кандидатстваш??? :) :) :)
Аватар
HardStar
В началото бе словото

Мнение от HardStar »

Еми мисълта ми беше дали са ти разяснили примерно какво е трябвало да напишеш или акк да го развиеш..нещо е такова!Или примерно дали са ти дали отговори на теста и да видиш къде си сбъркал и защо даден отговор е верен?:)
Само да ви спомена,че със средни оценки по био и химия от дипломата са ми 6-ци(дефакто сбор 12) и оценка 3,38 , балът ми е 22,14 :) А според миналогодишните критерии за момичета се класирам за мол.биология и за малко за биотехн.! Но предполагам,че критериите ще са по-високи вече след редовния :)
Аватар
Kaze no Hime
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: първи

Мнение от Kaze no Hime »

HardStar написа:Еми мисълта ми беше дали са ти разяснили примерно какво е трябвало да напишеш или акк да го развиеш..нещо е такова!Или примерно дали са ти дали отговори на теста и да видиш къде си сбъркал и защо даден отговор е верен?:)
Само да ви спомена,че със средни оценки по био и химия от дипломата са ми 6-ци(дефакто сбор 12) и оценка 3,38 , балът ми е 22,14 :) А според миналогодишните критерии за момичета се класирам за мол.биология и за малко за биотехн.! Но предполагам,че критериите ще са по-високи вече след редовния :)
Да, аз поне като бях на индетифициране ти казват какво си объркал и защо оценката ти е такава. Отпреде на "тетрадката", която ти дават за темата, ако сте обърнали внимание, има поле, в което проверителя пише критериите си, защот ти е писал толкова. Разяснителя, който ти дава информация, се води по критериите(ако в случая, разбира се, той не е проверявал работата ти) и ти разяснява, какво е трябвало да допълниш още и т.н. Също така ти се разрешава да си отваряш темата, да видиш кое ти е задраскано/подчертано и т.н. Имаш право да си провериш и теста, като ти се дава един шаблон с верните отговри, който се налага върху твоя тест и сверяваш колко верни и грешни имаш.

Иначе това, че имаш 3.38 изобщо не бива да те успокоява, защото поне около 150 момчета(предполагам) са над теб. Дори да ти стига бала за специалността, смятай, че в тая и всяка друга специалност от Биологическия приема е до 20 момчета и 50 момичета. Да предположим, че от тия 150 момчета 50% са за медицина, остават пак 70-75 човека, ако и те са за тая специалност, която и ти искаш... е, ами тогава просто нямаш шанс.
Иначе аз лично на изпита също се изложих(3.63), защото от целия тест имах 14 верни, а в темата съм пропуснал да пиша за цитозите... И все пак съм доста доволен от резултата на теста, като се има напредвид, че за последно бях чел анатомия началото на Март и то само до 10 тема(май беше храносмилателна или отделителна, не помня вече). Цитозите обаче ги знаех, лошото е, че не се досетих, че и те влизат в темата... Но и даскалото ми пречеше да се потготвя по-добре, защото и там ни стягаха доста... Но колкото и да съм доволен, с тая оценка не мисля, че има някакъв шанс да се получат нещата...
Друго, освен стягайте си задниците за редовния, не мога да ви кажа. Успех!

П.С. Сори, пропуснах да погледна, че си писала за момичета, но пак същата работа, даже и по-зле. Защото повечето високи оценки от предварителния са на момичета. Аз като бях на идентифициране, в моята графа бяха само някакви доста добри - 4.25, 5.25, 4.00... все някакви такива, имаше май още някой с 3, ама ня видях някой с 2.00. А и повечето от тези оценки ме съмнява да са на момчета... ДО колкото разбрах статистиката беше нещо от сорта на 600 двойки от 960 кандидата, горе-долу 69% са двойки :D, а и повечето от момчетата са в тия 69%.
Последно промяна от Kaze no Hime на 14 Май 2009, 17:37, променено общо 1 път.
Биотехнологии 1 курс
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

sparkly написа:Имам 5.25, на темата съм написала само урока за транспорт, без цитози. Отидох на индентификация и пишеше точно това, което си знам "Темата е написана с пропуски:липсват цитози.". Тестта ми е с две грешки. И въпреки, че не научих мн нова информация се радвам че отидох да си видя темата.
Сестра ми преди ехееееееееее 6-7 години влезе молекулярна биология с 6.00 (но тогава всички ,влязли тази специалност бяха с оценки над 5.50)..... Добър избор :)
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
HardStar
В началото бе словото

Мнение от HardStar »

Koze аз не се успокоявам и знам ,че има много хора над мен:)Просто не можех да повярвам,че с такава оценка според миналогодишния бал бих се класирала:)И на мен училището ми попречи като на теб! Иначе за редовния изпит не смятам да имам по-малко от 5,50 просто за мое удовлетворение и защото смятам,че съм компетентна и съм си дигнала летвата! Пожелавам на всички да гонят максимален резултат и да не се съмняват във възможностите си!И не си мислете,че съм твърде претенциозна или нещо от сорта заради желанието ми!Просто това не е недостижим резултат,а е въпрос на желание, амбиция и упоритост:)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”