1 май 2009 - Хората преди всичко!

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Re: 1 май 2009 - Хората преди всичко!

Мнение от Joker »

Какво е 14/18? :shock:
Бирите преди всичко! :P
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Joker написа:Какво е 14/18? :shock:
Ще го обсъдим на по биричка :P
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

"14" бяха някви 14 думи - нещо как трябва да се опази бъдещето на арийчетата. "88" = HH = Heil Hitler. C18 или 318 = CAH = Combat Adolf Hitler :lol: И това е само върха на айзберга на лумпенската митология :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

14те думи за нация, родина и разните му там...88 Тамерлан го каза...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

tamerlan написа:"14" бяха някви 14 думи - нещо как трябва да се опази бъдещето на арийчетата. "88" = HH = Heil Hitler. C18 или 318 = CAH = Combat Adolf Hitler :lol: И това е само върха на айзберга на лумпенската митология :roll:

То и надолу не е много дълбоко... :drunken:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Joker написа:Какво е 14/18? :shock:
Това е колко мангали си набил.
Ако в твоето село има 18 мангали и ти досега си пребил 14 от тях, си правиш тениска със свастика и надпис 14/18 и я носиш. После пребиваш нов мангал и си правиш нова тениска.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Нее... ако 14 е броят на мангалите, то 88 е броят на анархистите :lol:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
В началото бе словото
Специалност: българин!

Мнение от Дашо »

Шепот написа:
Дашо написа:
Шепот написа:Лек оффтопик:
Като сте такива родолюбци, спазвайте българската граматика и пишете "български" с малка буква, идеологически промити мозъци такива.
(:
Не намирам за нуобходимо да се издребнява чак до толкова!
Аз съм един млад българин, който е горд от факта че е Българин, така че не виждам проблем, да пиша Българин и Български ск главна буква. Ако се явя на изпит по Български език и Литература ще имам впредвид твоята забележка. :wink:
Ами, всъщност, не смятам, че издребнявам. Който се пише родолюбец е хубаво да спазва граматическите правила на езика, който уж толкова тачи.
Но нека издребнея още малко... Само на мен ли "България надъ всичко" ми напомняна един стар лозунг "Германия над всичко"? Откъде ли беше... :mrgreen:
Аз съм патриот, но това не значи, че съм завършил Българска филология. Позволете ми да допускам тук таме грешки - все пак е човешко да се греши, но имам претенции, че все пак речта ми може да се разбере от пръв прочит.
Много жалко ако лозунга България надъ всичко, ти прилича на немски или какъвто и да било друг лозунг. Не съм го измислил аз, измислен е преди много, много години и смятам, че тези 3 думи изразяват моя основен житейски принцип! Може да е взаимстван от някоя друга държава, но това според мен не му пречи да бъде на 100% актуален и верен!

tamerlan написа:Нищо не разбираш ти от патриотизЪма - който пише "български" с главна буква и развява байраци е "България", останалите сме "всичко". Ако въпросният освен това драска "14/88" по стените това вече е окончателно доказателство, че е въплъщение на народната памет, съвест и надежда за бъдещето на белите деца и паметта на фюрера, Тангра и прочее прословути болгарийци. Също е много важно да се кичиш с пагански символи (или да се прекръстиш на "Расате"), но същевременно да ревеш, че вместо църкви се строят джамии.
Защо образа на националиста трябва да бъде на беззъб, деградирал тип, който драска глупости по стените на блокове, магазини и тем подобни сгради и вандалства по улиците? Не е ли възможно българският националист, да бъде интелигентен, възпитан, горд? Или вие сравнявате всички които милеят за Родината с една шепа хора, защото така ви е удобно? Да не би да имате гузна съвест? Или може би някои хора са доста тесно скроени и не могат да видят по-далеч от носа си.
Познавам доста хора националисти и искам да отбележа, че те нямат нищо общо с нацизма или фашизма, с Фюрера и с Дучето. Те се гордеят с нашите предци, които жертваха живота си за свободата ни, с онези наши прародители, дето издигнаха България в челната позиция на Европа,с онези пред които са се смразявали от страх византийци, франки и тем подобни народи. Националистите са хора, които мислят за доброто на род и Родина и които искат България да възвърне първенствуващото си място на Балканския полуостров и подобаващото й се място в цивилизована Европа. Какъв е проблема да бъдеш националист - християнин и да носиш древните български символи. Символи които са носели славните ни деди! Това не пречи да бъдеш християнин, стига да вярваш.

П.П. И наистина в България има проблем със строенето на джамии!
България надъ всичко!!!
Аватар
humanityisthedevil
Постоянно присъствие
Специалност: китаистика
Курс: втори

Мнение от humanityisthedevil »

Аз пък не съм горд че съм бял и българин. Тва са просто факти, породени от случайността. Няма повод за гордост.
Not because the fox barks...
Аватар
Дашо
В началото бе словото

Мнение от Дашо »

humanityisthedevil написа:Аз пък не съм горд че съм бял и българин. Тва са просто факти, породени от случайността. Няма повод за гордост.
Еми толкова по-лошо за тебе, щом смяташ така!
Искаш или не искаш - българин си. Дори и да вземеш 100 чужди гражданства, няма да се промени факта, че си роден българин. Така че по - добре е да се гордееш от този факт, иначе ако се срамуваш най - много да се превърнеш в предател и/или някаква друга подобна измет!
А, според мен това е един от проблемите на съвременното българско общество. Тоталната липса на ценности, което доведе до пълна деморализация на обществото вече повече от 65 години българският народ тъне в мизерия и е принуден да целува европейски задници, безогледно и да благодари за тази предоставена "възможност". Именно хората без чувство за национална гордост, облизват с блясък в очите и трепет в сърцето, задниците на треторазрядни европейски чиновници и продават Родината си за едно потупване по рамото от "големите братя" от запад.
България надъ всичко!!!
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Дашо написа:
Шепот написа:
Дашо написа:
Шепот написа:Лек оффтопик:
Като сте такива родолюбци, спазвайте българската граматика и пишете "български" с малка буква, идеологически промити мозъци такива.
(:
Не намирам за нуобходимо да се издребнява чак до толкова!
Аз съм един млад българин, който е горд от факта че е Българин, така че не виждам проблем, да пиша Българин и Български ск главна буква. Ако се явя на изпит по Български език и Литература ще имам впредвид твоята забележка. :wink:
Ами, всъщност, не смятам, че издребнявам. Който се пише родолюбец е хубаво да спазва граматическите правила на езика, който уж толкова тачи.
Но нека издребнея още малко... Само на мен ли "България надъ всичко" ми напомняна един стар лозунг "Германия над всичко"? Откъде ли беше... :mrgreen:
Аз съм патриот, но това не значи, че съм завършил Българска филология. Позволете ми да допускам тук таме грешки - все пак е човешко да се греши, но имам претенции, че все пак речта ми може да се разбере от пръв прочит.
Много жалко ако лозунга България надъ всичко, ти прилича на немски или какъвто и да било друг лозунг. Не съм го измислил аз, измислен е преди много, много години и смятам, че тези 3 думи изразяват моя основен житейски принцип! Може да е взаимстван от някоя друга държава, но това според мен не му пречи да бъде на 100% актуален и верен!
Приятелю, кои думи се пишат с главни букви и кои се пишат с малки букви се учи още в училище. Българската филогия е съвсем друго нещо, там вече се учи на друго, съвсем по-високо ниво, което и аз не владея. Сега говорим за най-елементарни граматически правила, които всеки човек, който уважава езика си, трябва да спазва.
Дашо написа:
humanityisthedevil написа:Аз пък не съм горд че съм бял и българин. Тва са просто факти, породени от случайността. Няма повод за гордост.
Еми толкова по-лошо за тебе, щом смяташ така!
Искаш или не искаш - българин си. Дори и да вземеш 100 чужди гражданства, няма да се промени факта, че си роден българин. Така че по - добре е да се гордееш от този факт, иначе ако се срамуваш най - много да се превърнеш в предател и/или някаква друга подобна измет
Тук не говорим за това човек да се срамува от произхода си. В никакъв случай, напротив! Просто трябва да разбереш нещо простичко - да си с някакъв определен произход реално не значи нищо. Хубаво е да го знаеш и да взимаш добрите примери от хората преди теб. Но истински важното е какъв си ти. Да застанеш зад някакво име не е нищо. Да бъдеш самият ти нещо - това е съвсем различно. Дали си се родил тук или в Зимбабве, или в Корея, или в Кения - това не е нещо, което се е случило благодарение на някакво твое действие, решение, избор. То просто се е случило. Появил си се на съответното място и какво ще направиш с живота си е изцяло в твои ръце. Дали ще станеш достоен човек или не - това зависи от човека. От теб и само от теб.
Да бъдеш добър и честен човек - ето това е достоен житейски принцип. :D
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Дашо - това, което се опитваш да представиш като твое мнение не е нищо повече от един бърканак от изтъркани учебникарски клишета и нелепи патриотарски митологеми. Рецитирането им не показва високо гражданско или национално съзнание - показва единствено, че си възприел отлично казионната и популистката пропаганда, която ни се щампира в главите от най-ранна възраст. Някой ден може и сам да осъзнаеш, че всички тези високопарни, лицемерни бръщолевения са напълно изпразнени от съдържание и нямат нищо общо с реалните проблеми на обществото и обективната реалност изобщо. Относно образа на типичния националист - аз само констатирам очевидните за всички факти. Дори някъде да се спотайва някой самоопределящ се като националист, който същевременно да не е озлобен, объркан и подвластен на предразсъдъците си човечец, това не би променило общата картинка. Вероятната причина за това вече беше изтъкната - ако човек не намира повод за гордост в собствените си постижения и житейски избори, но същевременно изпитва болезнено желание да си придава важност, то той се обръща към нещата, които са даденост. За тази цел започва да втълпява на себе си и околните, че произхода или расата му са признак на всевъзможни положителни качества и права, като съответните се отричат на всички останали групи. В защита на тази принципно дебилна концепция се привеждат като доказателства безброй инфантилни мистификации, изобилстващи в националната митология, и разбира се приемани като чиста монета. Колкото по-яко се тупа в гърдите с викове "булгар, булгар!", толкова повече изисква да бъде припознат като изразител на висши ценности. Ако пък не си съгласен с тези му претенции, значи не милееш за родината, щото си евреин, турчин или поне западопоклонник :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Дашо
В началото бе словото

Мнение от Дашо »

Шепот написа: Приятелю, кои думи се пишат с главни букви и кои се пишат с малки букви се учи още в училище. Българската филогия е съвсем друго нещо, там вече се учи на друго, съвсем по-високо ниво, което и аз не владея. Сега говорим за най-елементарни граматически правила, които всеки човек, който уважава езика си, трябва да спазва.
Не говорех точно за това. Имам елементарната основа, която ми е необходима да различавам кои думи се пишат с главна и кои с малка буква. :wink: Просто това за мен е начин, да акцентирам на нещата, които обичам и намирам за свидни. Не ми е никакъв проблема да пиша тези думи с малка буква, но няма да го направя. Все пак ти благодаря за забележката, ще я имам отчасти предвид.
Шепот написа: Тук не говорим за това човек да се срамува от произхода си. В никакъв случай, напротив! Просто трябва да разбереш нещо простичко - да си с някакъв определен произход реално не значи нищо. Хубаво е да го знаеш и да взимаш добрите примери от хората преди теб. Но истински важното е какъв си ти. Да застанеш зад някакво име не е нищо. Да бъдеш самият ти нещо - това е съвсем различно. Дали си се родил тук или в Зимбабве, или в Корея, или в Кения - това не е нещо, което се е случило благодарение на някакво твое действие, решение, избор. То просто се е случило. Появил си се на съответното място и какво ще направиш с живота си е изцяло в твои ръце. Дали ще станеш достоен човек или не - това зависи от човека. От теб и само от теб.
Да бъдеш добър и честен човек - ето това е достоен житейски принцип. :D
Явно не съм се изразил достатъчно коректно и съм останал неразбран. За мен е 100% сигурно, че човек трябва да има, преди всичко лични добродетели за да бъде пълноценен и добър член на обществото ни. За да бъде един българин истински националист, трябва да има доста положителни качества (даже може би и повече от тези на обикновения човек). Както е казал великият Георги Раковски "Любовта към отечеството превъзхожда всичките световни добрини". Ето за това за мен лично, в пирамидата от добродетели именно любовта към Родината, заема първенствуващо място. Така че, който човек го притежава, значи притежава и останалите вплетени и съставляващи го качества (доблест, честност, гордост и прочее). Не казвам, че е достатъчно един човек да заяви : "- Българин съм!" и това да го направи едва ли не "Богоравен".Прав си, за това, че дали един човек ще стане достоен или не, зависи от самия него. И няма как да бъде иначе, защото в противен случай щяхме да бъдеме цяла нация, едва ли не от светци. А като съдиме по днешното ни положение, явно не сме. Необходимо да имаме национална гордост, защото така се сплотяваме като народ и така ще можем да се справяме успешно с трудностите, които стоят пред нас. Липсата на национална гордост ни обрича. Разделя нацията на отделни единици, а така се обричаме на сигурно затриване от лицето на земята.
България надъ всичко!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

humanityisthedevil написа:Аз пък не съм горд че съм бял и българин..
Искам да съм негър в щата Алабама...., твойта мам... :mrgreen:
Аватар
Дашо
В началото бе словото

Мнение от Дашо »

"tamerlan"
Казваш така:
всички тези високопарни, лицемерни бръщолевения са напълно изпразнени от съдържание и нямат нищо общо с реалните проблеми на обществото и обективната реалност изобщо.
За теб може да са изпразнени от съдържание, но аз ги чувствам със сърцето си. Всичко което казах до последната запетайка, го мисля наистина.
Виждам, че ти си успял да разкриеш реалните проблеми на хората, а аз тъна в заблуда. Моля те, ще ти бъда много благодарен, ако успееш да ми ги посочиш, за да мога овреме да се ориентирам към истината.
Говориш за "идеалният националист" като човек който не е озлобен и подвластен на предразсъдъците си, но какво разбираш под това? Аз лично не мога да не съм озлобен към нашите съседи, които в миналото ( а повярвай ми това не се е променило и до днес) при първа удобна възможност, са ни грабили и унижавали. Северна Добруджа - люлката на българщината вече е обезбългарена, Западните покрайнини са мачкани от сръбските душмани, в Македония българите ги е страх да се заявят като такива, за да не бъдат подложени на тормоз от македонистката държавна машина.
Ходил ли си в Гоце Делчев и околията му? Виждали ли си какво е положението там? Джамиите никнат като гъби след дъжд, разхождат се емисари на радикални ислямски групировки, една етническа партия е окупирала целите Родопи - владее ги политически и икономически. Как може българин да си затвори очите пред тези факти. Не бълнувам еврейски, масонски, капиталистически и тем подобни конспирации. За мен е важно какво се случва реално в моята Родина, с моите братя и сестри! Защо примерно те не могат да си купат в Родопите храна ня български език!? Защо циганите в Столипиново не си плащат тока и водата, а ако някой българин не си ги плати бива веднага отрязван!? За мен хората които не обръщат внимание на подобни реални проблеми са или шушумиги, малодушни или глупави.
И пак да повторя - не говаря за това че нечий произход или раса, дава определени права. Такива глупости никой разумен, човек не би твърдял. Това са плод на насилствено създадени теории, от преди доста, доста години. Не казвам, че ако човек е българин, притежава всевъзможни качества. Нормално е, че както навсякъде по света, така и у нас има калпави хора, дето живеят единствено за да се напият в кръчмата и да набият жена си. Това е неизбежно онази аморфна маса, която понася най - тежко всякакви промени. Говоря за хората, които са образовани, които могат да дадат нещо за благоденствието на Род и Родина. Ясно е, че от всяко дърво свирка не става. Просто казвам, че предците ни са били велики, а сега сме подлоги! Че трябва хората да се осъзнаят, да приемат любовта към Родината в сърцето си и по този начин да "бъдем пак, каквито бяхме" както е казал Добри Чинтулов :wink:
България надъ всичко!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”