Facebook and MySpace

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Re: Facebook

Мнение от Ice_Spirit »

Joker написа:Ние сме най-добрите, вЕрвай ми! The best of the Best! :mrgreen:
кои сте вие и за какво се борите :lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Facebook and MySpace

Мнение от Kristo »

Шу, добавихте...

Ако някой друг има фейсбук, нека адва, аз си давам името отново - Kristo Andonov

И един призив към всички току що виждащи темата - АДВАЙТЕ ПИСАЛИТЕ ПРЕДИ ВАС, ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ ПОСТОЯННО В ТЕМАТА И ДА ГЛЕДАМЕ ЗА НОВИ. И ВАС СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ВИ АДВАТ ПИСАЛИТЕ СЛЕД ВАС, И ТОВА ЩЕ Е И ОТ ВАША ПОЛЗА. МИРСИ...

И ако не ме домързи ще обобщя темата в списъче с линковете на форумци, дали фейсбуковете си...после...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Kristo написа: И ако не ме домързи ще обобщя темата в списъче с линковете на форумци, дали фейсбуковете си...после...
Е те тва ако го направиш...и ако пратиш много поздрави на Теди Бандутова на следващата лекция...равен нямаш, ей!!! ;)
Ама.....списъка да съдържа....Името на човека...линк към профила...и НИКА му...защото имам една камара хора...без да предполагам кои са във форума...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Lady_Paradise
В началото бе словото
Специалност: оперно пеене
Курс: кандидат-студент

Мнение от Lady_Paradise »

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... b8aa8c54b6 това е моят :) който иска да ме добавя :)
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Интересно ми е защо добавяте хора, които никога не сте виждали и за които нищо не знаете. Споделете, моля, наистина искам да разбера.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Защото искаме да разширим хоризонтите си до нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания. А аз лично намирам доста приятели и познати от Бургас, които не съм засичал от години. И с които си подновяваме отношенията. Примерно изненадах се да открия, че една позната от Френската в Бургас слуша моята музика, преди не я помнех като такава. И примерно Дичоу е бивш съученик на моя колежка, ето една корелация между двама ни, освен форума...

Освен това, мога да напиша и цяла книга за интернет-общуването, но не сега...
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

нАпиши есе...
на тема "Стойността на приятелството в ерата на facebook"
на мене ше ми е супер интересно да ти вида опитите за алтернативна опозиция :wink:
la douleur exquise
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Кристо, не ме разбираш.
Kristo написа:Защото искаме да разширим хоризонтите си до нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания. А аз лично намирам доста приятели и познати от Бургас, които не съм засичал от години. И с които си подновяваме отношенията. Примерно изненадах се да открия, че една позната от Френската в Бургас слуша моята музика, преди не я помнех като такава. И примерно Дичоу е бивш съученик на моя колежка, ето една корелация между двама ни, освен форума...
Освен това, мога да напиша и цяла книга за интернет-общуването, но не сега...
Това, което съм отбелязала с болд, ми звучи напълно естествено и е точно противоположното на "хора, които никога не сте виждали и за които нищо не знаете" от предишния ми пост. Следователно не можеш да го използваш като аргумент.

Говориш за "нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания". Ами съгласна съм, разширяването на хоризонта е прекрасно нещо. Но да добавя 20-30 непознати, писали в тази тема, за които нямам абсолютно никаква информация освен имената или мейлите им, ми се струва... безпредметно. Един ден ще си браузна списъка с приятелите и ще се чудя кои са тези хора. Да, не е невъзможно да се срещнеш с някои от тях някой ден, но кой знае с колко от тях ще можеш да си кажеш нещо? А и не ме блазни идеята напълно непознати да ми четат личната информация и глупостите, които си пиша с приятели.

Не натрапвам гледната си точка, просто я излагам. При теб сигурно е различно. Просто ми е любопитно какво кара хората да добавят куцо и сакато, познато и непознато. :D

А и аз мога да напиша книга за интернет-общуването, но никой няма да я издаде.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз добавям хората, за да ги опозная и да не са ми непознати. Щото по твоята логика, не трябва да имаме изобщо приятели, защото човек се ражда без такива, и викаш "Айде да не се запознавам с нови хора цял живот"...
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

:lol: Mоята логика не ти е известна все още, не ми приписвай възгледи, които нямам. :wink:
Затова ще обясня накратко: предпочитам да се запознавам с хора на живо и чак тогава /евентуално!/ да ги добавям във фейсбук и прочие. А не обратното - защото още не съм станала толкова new age, че да проумея как става в чисто психически план.
Имам предвид, че когато се запознаваш с човек на живо, го възприемаш чрез езика на тялото му, реакциите му, речта му, външния му вид.
А когато добавяш напълно непознат във фейсбук,го възприемаш чрез статична картинка и име до нея.
За мен първият начин е пълнокръвен, за разлика от втория. Ето за това иде реч.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Солвейг, абсолютно си права!!
Суууупер мн мразя некой да ме възприеме първо като снимка!!!
Всичко се преебва така!
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Солвейг, тва означава ли, че като не ме познаваш на живо, няма да си общуваш с мен у форума?
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Това е общуване на различни нива. Във форума не си водя лични разговори с хората, а само обсъждам дадена тема с тях, при което те научават мнението ми по даден въпрос и нищо повече. Не е нужно /нито възможно/ да сме приятели с всички тези хора. С някои от тях обаче вече общувам и извън форума. Във фейсбук е друго, там имам качени снимки, публикувани бележки и още куп лична информация. За мен е важно броят на хората, които имат достъп до нея, да е контролиран, което означава да има неща, които ме свързват с тях, и тези неща да надхвърлят регистрацията ни в общ форум.
А като подхвана въпроса, може ли да го обърна и да питам защо тук си водим въздълги дискусии, а на живо я ми кажеш две думи, я не? :roll:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Плазмодий написа:Мен не ме е аднала, зареждам барабана :bounce:
Искаш ли снимки :mrgreen: ? Нейни :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Solveig написа:Това е общуване на различни нива. Във форума не си водя лични разговори с хората, а само обсъждам дадена тема с тях, при което те научават мнението ми по даден въпрос и нищо повече. Не е нужно /нито възможно/ да сме приятели с всички тези хора. С някои от тях обаче вече общувам и извън форума. Във фейсбук е друго, там имам качени снимки, публикувани бележки и още куп лична информация. За мен е важно броят на хората, които имат достъп до нея, да е контролиран, което означава да има неща, които ме свързват с тях, и тези неща да надхвърлят регистрацията ни в общ форум.
А като подхвана въпроса, може ли да го обърна и да питам защо тук си водим въздълги дискусии, а на живо я ми кажеш две думи, я не? :roll:
Това исках да прочета, мерси.
Накратко казано - защото не те познавам на живо. Затова започнах процедурата по опознаването в нета. Ама като ми отряза каузата, нямам повече какво да те правя. Ти си на ход.
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”