кои сте вие и за какво се боритеJoker написа:Ние сме най-добрите, вЕрвай ми! The best of the Best!
Facebook and MySpace
Модератор: Плазмодий
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Re: Facebook
Toto-I will remember
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Facebook and MySpace
Шу, добавихте...
Ако някой друг има фейсбук, нека адва, аз си давам името отново - Kristo Andonov
И един призив към всички току що виждащи темата - АДВАЙТЕ ПИСАЛИТЕ ПРЕДИ ВАС, ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ ПОСТОЯННО В ТЕМАТА И ДА ГЛЕДАМЕ ЗА НОВИ. И ВАС СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ВИ АДВАТ ПИСАЛИТЕ СЛЕД ВАС, И ТОВА ЩЕ Е И ОТ ВАША ПОЛЗА. МИРСИ...
И ако не ме домързи ще обобщя темата в списъче с линковете на форумци, дали фейсбуковете си...после...
Ако някой друг има фейсбук, нека адва, аз си давам името отново - Kristo Andonov
И един призив към всички току що виждащи темата - АДВАЙТЕ ПИСАЛИТЕ ПРЕДИ ВАС, ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ ПОСТОЯННО В ТЕМАТА И ДА ГЛЕДАМЕ ЗА НОВИ. И ВАС СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ВИ АДВАТ ПИСАЛИТЕ СЛЕД ВАС, И ТОВА ЩЕ Е И ОТ ВАША ПОЛЗА. МИРСИ...
И ако не ме домързи ще обобщя темата в списъче с линковете на форумци, дали фейсбуковете си...после...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Е те тва ако го направиш...и ако пратиш много поздрави на Теди Бандутова на следващата лекция...равен нямаш, ей!!!Kristo написа: И ако не ме домързи ще обобщя темата в списъче с линковете на форумци, дали фейсбуковете си...после...
Ама.....списъка да съдържа....Името на човека...линк към профила...и НИКА му...защото имам една камара хора...без да предполагам кои са във форума...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Lady_Paradise
- В началото бе словото
- Специалност: оперно пеене
- Курс: кандидат-студент
Интересно ми е защо добавяте хора, които никога не сте виждали и за които нищо не знаете. Споделете, моля, наистина искам да разбера.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Защото искаме да разширим хоризонтите си до нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания. А аз лично намирам доста приятели и познати от Бургас, които не съм засичал от години. И с които си подновяваме отношенията. Примерно изненадах се да открия, че една позната от Френската в Бургас слуша моята музика, преди не я помнех като такава. И примерно Дичоу е бивш съученик на моя колежка, ето една корелация между двама ни, освен форума...
Освен това, мога да напиша и цяла книга за интернет-общуването, но не сега...
нАпиши есе...
на тема "Стойността на приятелството в ерата на facebook"
на мене ше ми е супер интересно да ти вида опитите за алтернативна опозиция
на тема "Стойността на приятелството в ерата на facebook"
на мене ше ми е супер интересно да ти вида опитите за алтернативна опозиция
la douleur exquise
Кристо, не ме разбираш.
Говориш за "нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания". Ами съгласна съм, разширяването на хоризонта е прекрасно нещо. Но да добавя 20-30 непознати, писали в тази тема, за които нямам абсолютно никаква информация освен имената или мейлите им, ми се струва... безпредметно. Един ден ще си браузна списъка с приятелите и ще се чудя кои са тези хора. Да, не е невъзможно да се срещнеш с някои от тях някой ден, но кой знае с колко от тях ще можеш да си кажеш нещо? А и не ме блазни идеята напълно непознати да ми четат личната информация и глупостите, които си пиша с приятели.
Не натрапвам гледната си точка, просто я излагам. При теб сигурно е различно. Просто ми е любопитно какво кара хората да добавят куцо и сакато, познато и непознато.
А и аз мога да напиша книга за интернет-общуването, но никой няма да я издаде.
Това, което съм отбелязала с болд, ми звучи напълно естествено и е точно противоположното на "хора, които никога не сте виждали и за които нищо не знаете" от предишния ми пост. Следователно не можеш да го използваш като аргумент.Kristo написа:Защото искаме да разширим хоризонтите си до нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания. А аз лично намирам доста приятели и познати от Бургас, които не съм засичал от години. И с които си подновяваме отношенията. Примерно изненадах се да открия, че една позната от Френската в Бургас слуша моята музика, преди не я помнех като такава. И примерно Дичоу е бивш съученик на моя колежка, ето една корелация между двама ни, освен форума...
Говориш за "нови интересни хора, които да не са старата ни зациклила върху едни и същи неща компания". Ами съгласна съм, разширяването на хоризонта е прекрасно нещо. Но да добавя 20-30 непознати, писали в тази тема, за които нямам абсолютно никаква информация освен имената или мейлите им, ми се струва... безпредметно. Един ден ще си браузна списъка с приятелите и ще се чудя кои са тези хора. Да, не е невъзможно да се срещнеш с някои от тях някой ден, но кой знае с колко от тях ще можеш да си кажеш нещо? А и не ме блазни идеята напълно непознати да ми четат личната информация и глупостите, които си пиша с приятели.
Не натрапвам гледната си точка, просто я излагам. При теб сигурно е различно. Просто ми е любопитно какво кара хората да добавят куцо и сакато, познато и непознато.
А и аз мога да напиша книга за интернет-общуването, но никой няма да я издаде.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз добавям хората, за да ги опозная и да не са ми непознати. Щото по твоята логика, не трябва да имаме изобщо приятели, защото човек се ражда без такива, и викаш "Айде да не се запознавам с нови хора цял живот"...
Затова ще обясня накратко: предпочитам да се запознавам с хора на живо и чак тогава /евентуално!/ да ги добавям във фейсбук и прочие. А не обратното - защото още не съм станала толкова new age, че да проумея как става в чисто психически план.
Имам предвид, че когато се запознаваш с човек на живо, го възприемаш чрез езика на тялото му, реакциите му, речта му, външния му вид.
А когато добавяш напълно непознат във фейсбук,го възприемаш чрез статична картинка и име до нея.
За мен първият начин е пълнокръвен, за разлика от втория. Ето за това иде реч.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Солвейг, абсолютно си права!!
Суууупер мн мразя некой да ме възприеме първо като снимка!!!
Всичко се преебва така!
Суууупер мн мразя некой да ме възприеме първо като снимка!!!
Всичко се преебва така!
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Солвейг, тва означава ли, че като не ме познаваш на живо, няма да си общуваш с мен у форума?
Това е общуване на различни нива. Във форума не си водя лични разговори с хората, а само обсъждам дадена тема с тях, при което те научават мнението ми по даден въпрос и нищо повече. Не е нужно /нито възможно/ да сме приятели с всички тези хора. С някои от тях обаче вече общувам и извън форума. Във фейсбук е друго, там имам качени снимки, публикувани бележки и още куп лична информация. За мен е важно броят на хората, които имат достъп до нея, да е контролиран, което означава да има неща, които ме свързват с тях, и тези неща да надхвърлят регистрацията ни в общ форум.
А като подхвана въпроса, може ли да го обърна и да питам защо тук си водим въздълги дискусии, а на живо я ми кажеш две думи, я не?
А като подхвана въпроса, може ли да го обърна и да питам защо тук си водим въздълги дискусии, а на живо я ми кажеш две думи, я не?
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Искаш ли снимкиПлазмодий написа:Мен не ме е аднала, зареждам барабана
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това исках да прочета, мерси.Solveig написа:Това е общуване на различни нива. Във форума не си водя лични разговори с хората, а само обсъждам дадена тема с тях, при което те научават мнението ми по даден въпрос и нищо повече. Не е нужно /нито възможно/ да сме приятели с всички тези хора. С някои от тях обаче вече общувам и извън форума. Във фейсбук е друго, там имам качени снимки, публикувани бележки и още куп лична информация. За мен е важно броят на хората, които имат достъп до нея, да е контролиран, което означава да има неща, които ме свързват с тях, и тези неща да надхвърлят регистрацията ни в общ форум.
Накратко казано - защото не те познавам на живо. Затова започнах процедурата по опознаването в нета. Ама като ми отряза каузата, нямам повече какво да те правя. Ти си на ход.