Е,не влизат всички с тройки,моляiliyana_blg написа:Като отвори дума за бългасраката филология, не мислите ли, че е супер глупаво бъдещите учители по БЕЛ да влизат с тройкиLoli написа:Скорпион,и моите![]()
sweetcoockie по принцип си прав/а, но като си притеснен и нямаш време да си провериш работата винаги може да направиш по някоя глупава грешка. А да не говорим,че за българска филология приемат с 3.Просто ум не ми го побира. И хайде в СУ както и да е, там и тройката не е много лесна за изкарване, ами в другите ВУЗ-ове, където се влиза с тестчета, на които, за да изкараш 2 трябва да си поне малоумен?! Много е жалко, после за това всички псуват по учителите и обясняват, че нищо не знаят...
Теми Литература 1990-2007
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Теми Литература 1990-2007
-
s_tqh
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз написах на изпита 3 листа и половина. Малко ли е това? Вие колко писахте като обем. естествено, че е най-важно качеството на написаното, обаче всеки ми казва като чуе обема - "Спокойно, може и да хванеш 3" 
Ами то и аз наисах горе-долу толкова.Може да е излезнало малко повече.Незнам как да ти отговоря на този въпрос.Хората казват,че не е важно колко е,а дали има смисъл в него.Но за СУ не мога да кажа,че е така.Университетът държи на цялостно познаване на историята,случващото се по времето на автора,идеите заложени в творбите му,от какво са се зародили идеите.Всички тези фактори моментално смъкват оценката
(( Но дано да е късмет да сме изкарали хубави оценки
Че ще се ходи на редовен то е ясно...Колкото до самата тема ,която се падна не беше толкова трудна,дори мога да кажа,че беше лесна,но след като не я бях преговорила достатъчно..нормално да не съм се справила добре.Иначе кви са тези глупости с баталните произведения на Смирненски,не мисля,че те намират своето място в точно зададдената тема "Градът в поезията на Смирненски."НО това може да бъде отчетено като плюс за тези,които са писали.Успех на всички като излязат резултатите!!!

-
s_tqh
- В началото бе словото
Аз от тях писах само за "Да бъде ден", защото другите не се сетих какво точно да пиша. И беше нещо от сорта, че градът е представен в поезията му в две линии - като място на страдание и несправедливост и като топос на бунта. Скоро ще стане ясно - има-няма десетина дни 
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Баталните могат да се споменат само общо,като тематика за сблъсъка на класите,на двата свята,на които е разделен градът. 
Майко,незнам дали на вас ви е толкова притеснено,ама аз много искам да излязат по-бързо резултатите
Тединка,ти да не си била в 272 аудитория,защото си ми супер позната,ако си това ти на снимката?
- Тединкъъъ
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
леле,да ,там бях
И да ,аз съм,ама хич не си приличам 
-
s_tqh
- В началото бе словото
Аз предполагам, че към 20-ти ще има резултати
А вие, скъпи съфорумци?
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
Дано само да е преди бала/22 май/. Или, ако не преди бала, то преди екскурзията/25 май/. Иначе просто ще я побъркам майка ми, нон стоп ще и звъня да проверява.
Пътят е страшен, но славен!!!
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
аз залагам,че ще излязат на 26-ти май резултатите (все пак бяхме доста кандидати) 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
аа стига де..не искам чак на 26-ти! айде да е преди 25-ти
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Хах аз даже не искам да излизат тези резултати
Смирненски съкс 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
- sweetcoockie
- В началото бе словото
- Специалност: политология/международни отношения
Да, права съм, макар че не говорех за тройката, а за грамотността и себеуважението на пишещите. А по отношение на българската филология, не виждам нищо странно - май ниските оценки там при приемането се дължат на неуспели за други модни специалности кандидати. Лично смятам, че човек си подрежда специалностите според желанията и стремежите си за бъдещето, а не според модата или някаква странност и затова е нормално да е нормално да влезеш с висок бал, без значение, че не е най-вървежната специалност според масовия кандидат.Тединкъъъ написа:Е,не влизат всички с тройки,моляiliyana_blg написа:Като отвори дума за бългасраката филология, не мислите ли, че е супер глупаво бъдещите учители по БЕЛ да влизат с тройкиLoli написа:Скорпион,и моите![]()
sweetcoockie по принцип си прав/а, но като си притеснен и нямаш време да си провериш работата винаги може да направиш по някоя глупава грешка. А да не говорим,че за българска филология приемат с 3.Просто ум не ми го побира. И хайде в СУ както и да е, там и тройката не е много лесна за изкарване, ами в другите ВУЗ-ове, където се влиза с тестчета, на които, за да изкараш 2 трябва да си поне малоумен?! Много е жалко, после за това всички псуват по учителите и обясняват, че нищо не знаят...
Влез във форума на БФ 08/09 и ще видиш,че има хора и с над 5.50 ,които искат БФ на първо желание.Пък и не е задължително да станеш учител след това.
Макар че,да,това се води за основната перспектива
Но на мен БФ ми харесва.Мисля да си я пиша на 2-3 желание.
Недей така черногледоdeny_s написа:аз залагам,че ще излязат на 26-ти май резултатите (все пак бяхме доста кандидати)
sweetcoockie, споменах българската филология, защото ако влезеш там с 3 по БЕЛ, със сигурност си направил доста правописни и пунктуационни грешки. А именно това е специалостта, в която не трябва да правиш никакви.