*Сериозно, извинявай, съгласен съм с тебе, просто ми хрумна тази простотия и не можах да се сдържа
Размисли и страсти с Boromir
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Размисли и страсти с Boromir
Ама Едип си го изкарва на майка си, не на троянците
*Сериозно, извинявай, съгласен съм с тебе, просто ми хрумна тази простотия и не можах да се сдържа
*

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Слушаш ли японска музика, дай да чуем нещо 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Хах, не бе, споко. Преди няколко часа ми казаха, че съм relatively simpleBoromir написа:Ама Едип си го изкарва на майка си, не на троянците![]()
![]()
![]()
*Сериозно, извинявай, съгласен съм с тебе, просто ми хрумна тази простотия и не можах да се сдържа*
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
allshallperish, заповядай - нещо не особено претенциозно, с което се събуждам сутрин понякога:
HY - A.M. 11:00
HY - A.M. 11:00

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Благодаря
!
Напиши ни едно любовно хайку
!
Напиши ни едно любовно хайку
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Това ми дойде на български, после, ако искаш, и на японски ще се опитам да измисля нещо 
Да се събудя
и да те целуна пак -
това сънувам.
Да се събудя
и да те целуна пак -
това сънувам.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Мн хубавоBoromir написа:Това ми дойде на български, после, ако искаш, и на японски ще се опитам да измисля нещо
Да се събудя
и да те целуна пак -
това сънувам.
благодаря
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Привет, колега!
Първо, съжалявам, ако звуча откачено - не е нарочно, а неизбежно, ама ще разправям в друга тема. Тъй.
Нека опитам и аз да формулирам няколко въпроса:
1. Нямам спомен дали са те карали да описваш форумци с герои от "Властелина" - ако не са, ще се радвам да отговориш на тоя въпрос. Кой, ако не ти, както се казва.
2. Но нека не се ограничаваме само дотам: моля те, опиши 10 (уф, много са - нека бъдат просто "няколко") форумци с герои от художествени произведения (извън "Властелина").
3.
4. Оф, забравих... емоцията ми е в повече. Като се сетя, пак ще те тормозя.
Благодаря!
Поздрави!
Първо, съжалявам, ако звуча откачено - не е нарочно, а неизбежно, ама ще разправям в друга тема. Тъй.
1. Нямам спомен дали са те карали да описваш форумци с герои от "Властелина" - ако не са, ще се радвам да отговориш на тоя въпрос. Кой, ако не ти, както се казва.
2. Но нека не се ограничаваме само дотам: моля те, опиши 10 (уф, много са - нека бъдат просто "няколко") форумци с герои от художествени произведения (извън "Властелина").
3.
Това е извадено от темата "Какво слушате". Та, въпросът ми е: ти сериозно ли??? Хората, които отбират от италиански, обикновено го наричат "идиот" (като това е най-мекото), а аз много му се радвам. Кои са ти любимите му песни?Boromir написа:Povia - Vorrei avere il becco![]()
![]()
Благодаря!
Поздрави!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Хау и на теб!Търговецът на кристал написа:Привет, колега!
3.Това е извадено от темата "Какво слушате". Та, въпросът ми е: ти сериозно ли??? Хората, които отбират от италиански, обикновено го наричат "идиот" (като това е най-мекото), а аз много му се радвам. Кои са ти любимите му песни?Boromir написа:Povia - Vorrei avere il becco![]()
![]()
Благодаря!
Поздрави!
Не се извинявай, аз ако знаеш на какво съм свикнал
1. Е, да, този път няма да си спестя да се асоциирам с Боромир
Да видим сега... А, Георг е Дървобрад, мдам. Много ме радва идеята за Георг като Дървобрад. Кака Админ е Еовин
2. Хммм... Ооооукей, почвам с тебе - ти си Снусмумрик, или Снъфкин. Заради неистовата външна прилика (шегичка). Димо е Мечо Пух, Мила е Сюзън Сто-Хелит, Принцесата е Мелиан, Алхимикът не е Алхимика, а е Доналд Шимода. И тук спирам... засега.
3. Повия Е идиот. Точка. Пък. Но зверски ме радва. Пък след като знаеш за този идиот, вероятно ще са ти твърде познати и следните му песни, на които се радвам:
Spettinata
Triste - поздрав, хъхъхъхъ
И най-голямата:
Quando i bambini fanno oh
Много е як
4. Амчи радвам се, че общуването с мене ти дава толкова много и грамадни емоции, хи хи хи
До скоро и благодаря

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хаха, жива да не бях... Причината, всъщност, бяха "Ricchi e poveri". Но важното е емоции да има.Boromir написа:4. Амчи радвам се, че общуването с мене ти дава толкова много и грамадни емоции, хи хи хи![]()
Но като ми размина, се сетих, де - класиките:
Една жена винаги трябва...
Една жена никога не трябва...
Един мъж винаги трябва...
Един мъж никога не трябва...
Носферату сам ще решава чий брат е, аааа ма ха! * Боби, внимавай какво ще кажеш.
За Повия - поклон доземи. Благодаря за поздрава и връщам с двете най-идиотски: Quando i bambini fanno oh и Vorrei avere il becco.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Йеййй!Boromir написа: ...Ваня ще се случи да е Арвен...
Н, иде ми да те питам толкова много неща, но... чудя се как да ги формулирам, за да не прозвучат грубо / като заяждане или нещо подобно, защото съвсем не ми е това целта
Способен ли си да изпитваш чувства като съпричастие, емпатия, един вид "любов към ближния"??
Способен ли си да отстъпиш, когато видиш, че не си прав?
Как съчетаваш християнските си възгледи с негативни настроения (да не кажа омраза) към по - слабите, по - бедните, с друга религиозна ориентация?
Как би коментирал съждението, че "Умният всякога успява да смири своята гордост" (Джейн Остин
Какво е мнението ти за егоцентризма и проблемцентризма?
Благодаря!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
Тъй, тъйТърговецът на кристал написа:Но важното е емоции да има.![]()
Една жена винаги трябва... ...да се стреми да се държи подобаващо за една дама.
Една жена никога не трябва... ...да се възползва прекалено от никои други освен интелектуалните си дадености.
Един мъж винаги трябва... ...да е готов да се бори за всичко негово.
Един мъж никога не трябва... ...да поставя материалните придобивки над духовните такива.
Мдам. Това ще да е.
Грацие за поздрава

- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За един и същи човек ли си говорим?Blood Countess написа: Как съчетаваш християнските си възгледи с негативни настроения (да не кажа омраза) към по - слабите, по - бедните

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Знам аз, мдааBlood Countess написа:Йеййй!Boromir написа: ...Ваня ще се случи да е Арвен...Точно в целта!
Благодаря ти за въпросите
1. Аз не съм от камък, напълно способен съм на емоции. *Невероятно, но факт, м?* Сърцето ми се е къса понякога, като видя мъка, болка, несправедливост. Виж тези снимки (предупреждавам - мен ме потресоха) от малката война миналата година, обхванала части от Грузия:Blood Countess написа: 1.Способен ли си да изпитваш чувства като съпричастие, емпатия, един вид "любов към ближния"??
2.Способен ли си да отстъпиш, когато видиш, че не си прав?
3.Как съчетаваш християнските си възгледи с негативни настроения (да не кажа омраза) към по - слабите, по - бедните, с друга религиозна ориентация?
4.Как би коментирал съждението, че "Умният всякога успява да смири своята гордост" (Джейн Остин)?
5.Какво е мнението ти за егоцентризма и проблемцентризма?
Благодаря!
http://farm4.static.flickr.com/3192/275 ... 96.jpg?v=0
http://farm4.static.flickr.com/3213/276 ... f4.jpg?v=0
И двете са не за Пулицър, ами за Нобелова награда. На какъв човек сърцето не би прокървяло при такава гледка? Особено втората снимка ме смачка. Но, жестоко или не, аз напълно разбирам, осъзнавам и приемам причините, довели до този конфликт, и подкрепям позицията на Русия в него. А горните снимки са именно резултат от тази позиция. Пък и в двата случая фотографът (я от Ройтерс, я от ИТАР-ТАСС) е щракнал кадъра, примляснал е удовлетворено от добрата си работа и се е прибрал обратно в БТР-а си. Не е ли удивително?
Парадоксът на човешкия разум и почти вечният му конфликт с душата. Просто няма нищо едностранно на този свят, в това число и моята емоционалност и реакциите ми към околния свят. Това, че съм извънредно краен в повечето си идеи и мнения не значи, че съм безсърдечна свиня. Поне не по принцип. Надявам се.
2. Способен съм да отстъпя, да се извиня учтиво и да си взема бележка за по-нататък. Това е напълно сериозно и Божа истина. Просто сред обстоятелствата, в които се е случило да ме опознаеш, не е имало подобен случай. Причините за това са ясни и няма да задълбавам в тях, че ще има обидени.
3. Много хубав въпрос. Аз съм човек и, подобно на Публий Теренций, нищо човешко не ми е чуждо. Омразата, оп, негативното настроение
За тези с друга религиозна ориентация... аз ненавиждам исляма от все сърце, както и разните богоненавистни секти. Другите религии изобщо не ме дразнят, даже се интересувам активно от Шинто и будизъм. Относно страховитата ми неприязън към определени етнически групи - причината за това не е в мен, а в тях - аз реагирам на опит и опознаване, не на пропаганда. И цялата тази работа никак не ми пречи да съм вярващ християнин, защото така или иначе тленното принадлежи на дявола (за което твърдение император Алексий I Комнин би ме изгорил на клада, ама сега християнството е доста реформирана религия и съм си окей с подобни дуалистични идеи). Та понеже тленното е за дявола, няма нищо лошо в това да надникнем в тъмната страна на нещата, стига същината на душата да бъде опазена чиста. За което аз, ако и да е нескромно, съм намерил своя начин да го постигна.
4. Коментирам го като "грешно". Умният трябва всякога не да успява да смири своята гордост, а да успява да намира нови и нови основи, на които да я базира. Тоест принципно да расте заедно с нея, в посоката на плюс безкрайност.
5. Егоцентризмът е правилна човешка позиция като всяка друга, стига да е базиран предимно на собствени постижения, а не на омаловажаване на чуждите такива. Така че в този дух изцяло подкрепям.
Относно "проблемцентризъм" - не съм сигурен, че разбирам какво имаш предвид - терминът ми е познат, но би ли ми разяснила какъв смисъл влагаш в него?
Благодаря ти за въпросите, бе удоволствие за мен.

-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Въпросът ми за "негативните настроения" към по - слабите и по - бедните бе провокиран от твое изказване в някаква тема за страните от Третия свят. Беше доста отдавна, наистина, но ако намеря време, ще се разровя, за да я открия. Силно се надявам да съм интерпретирала казаното погрешно
.
Що се отнася до проблемцентризма, тук пак ще се наложи да направя реклама на моя любимец Ейбрахам Маслоу. Та той твърди, че един определен тип хора (т. нар. "себеактуализиращи се", които са доста обширна тема и няма да се спирам сега на тях) са не егоцентрирани, а проблемцентрирани. Т. е. това е такава човешка нагласа, при която индивидът има някаква мисия в живота, проблем за разрешаване, който не е свързан с неговите потребности, а с тези на човечеството като цяло. Например избавяне на света от глада, насилието, тероризма. Такива ми ти работи разни
.
И още едно въпросче:
Като подкрепящ ортодоксалното християнство, как би оправдал всички "изкривявания" в него? Разбирай неща като очернянето на Мария Магдалена и Юда и пр.

П. П: Снимките са безумно тежки...
Що се отнася до проблемцентризма, тук пак ще се наложи да направя реклама на моя любимец Ейбрахам Маслоу. Та той твърди, че един определен тип хора (т. нар. "себеактуализиращи се", които са доста обширна тема и няма да се спирам сега на тях) са не егоцентрирани, а проблемцентрирани. Т. е. това е такава човешка нагласа, при която индивидът има някаква мисия в живота, проблем за разрешаване, който не е свързан с неговите потребности, а с тези на човечеството като цяло. Например избавяне на света от глада, насилието, тероризма. Такива ми ти работи разни
И още едно въпросче:
Като подкрепящ ортодоксалното християнство, как би оправдал всички "изкривявания" в него? Разбирай неща като очернянето на Мария Магдалена и Юда и пр.
П. П: Снимките са безумно тежки...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."