Размисли и страсти с valandin

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Re: Размисли и страсти с valandin

Мнение от valandin »

Любим преподавател - Александър Товмов? Моля те, кажи ми, че това не е този, за когото си мисля, защото съм чувал, че преподава в ниверситета, мамица му гадна!
ники, той е. И повярвай, бях по-предубедена и от теб.Но като изключим футболните страсти на голяма част от колегите, всички са единодушни, че е класа като преподаване.

Този форум не става ли скучен в последно време?
Предполагам, че става винаги, когато се затопли и отделно дойде и сесия.Не се тревожи, ще мине КСК-то и млади потребителки ще запърхат с мигли от темата за потребителски снимки.После ще идат в Любов, Романтика...и ще изложат своите виждания за общочовешките въпроси, а накрая ще започне задявка с Кристо и Бавария в темата за ЧНМ.Кръговрата на живота :wink: Сега, по-сериозно.Нещо ми липсват темите ``за мислене`` и ``дискусия``, но ние като се оплакваме с теб, защо не пуснем по една :|

Спортуваш ли?
Не ми идва отвътре.Но ще се насиля скоро, защото идва лято.

Похапваш с удоволствие сладко или солено?
Е, сладко с по-голямо удоволствие, но има периоди, в киото то ме отвращава, а от солено никога не съм се отказвала.

А можеш ли да готвиш?
Засега се уча, но мисла, че се справям добре.Следващата стъпка е мусака и вече минавам в нов левъл :mrgreen:

Кои според теб са тичпично женските дейности в да кажем двойка?
Говоренето, мрънкането, плачането, прегръщането, изслушването и понеже ти виждам следващия въпрос-това е за двамата! Като е чисто мъжка дейност, аз за какво се разкарвам до другия край на София, да върша мъжка работа ли :colors:

А мъжките(освен секс)?
За секса вече уточних.А иначе-защита, търпение, говорене също.

Как издържаш на тая жега?
Тека по паважа, как.Пия много вода, помага, но не напълно.

Ако караш колело, слагаш ли си каска?
Не, защото карам и веднъж на високосна.Виж най-малкия ми брат се екипира като войник!

Имаш ли някакви параноични страхове от сорта на да хванеш някаква зараза от улична чешма или че ако не си заключиш апартамента, задължително ще те оберат?
........
........
........
Истината е , че говориш с един доста параноичен човек.Това за училишната чешма-абсурд е да ме накараш да пия от нея.Като изляза от апартамента поне два часа мисля дали съм изключила всичко и всеки път очаквам да ми се обадят и да кажат ``Запалила си къщата``. Хипохондричка съм, но това взех да го овладявам.

Всъщност, когато си си вкъщи, заключваш ли?
Когато съм сама-да.

Смяташ ли, че всяко следващо поколение е по-тъпо(разбирай го, както искаш) от предното или нашето все пак е изключение?
Не, не смятам.Гледам ги сега приятелчетата на братята ми и тях самите-същите игри, същите закачки, същите обиди, същото префърцунено държание и преиграване на момичетата, същите диви и неконтролируеми момченца.Проблемът е че порастват по-бързо.Няма да са по-тъпи, а по тъжни от нас :( Освен това ние сме преходно поколение-не знаем какво точно е социализъм ама кооолко са ни разказвали за негооо, помним горе-долу Виденовата криза, сега избираме европейски депутати- и нас доста ни поблъскаха промените.Следващото поколение ще е на съвсем друга и вярвам по-добра страница. А и да ти напомня, че едно поколение е от горе-долу 10 години, та тези от `95 колкото и да не ти харесват са в нашата черга :wink:

Представи си следната ситуация: претъпкан рейс. Ти си седнала, пред теб също седи някакво момиче. Идва стара изморена бабка с тубите вода от Халите и видимо си търси място да седне. Ти се правиш, че гледаш нещо през прозореца с надеждата другото момиче да излезе по съвестно или пък ставаш и си отстъпваш извоюваното с голямо блъскане и чакане място, на бабката, още преди да те е помолила?
И двете съм ги правила.Но по-често ставам, защото ми е досадна тирадата за младежта.

Защо винаги някой някъде бичи нещо с флекс?
Мене питаш ли ме-нов квартал, всички сега се обзавеждат и нанасят :x
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Здравей!
Здрасти, Скорпионе :D

1. Какви чужди езици владееш?
Анлгийски и един доста позападнал немски.Трябва да го стягам.

2. Политология ли беше първото ти желание?
Не, не.Чак четвърто, но се издъних на изпита по английски(дето ти твърдя, че го владея,да)

3. С Десо да не сте в една група? :lol:
Ами ние сме малък курс-60 човека и е възможо, но не познавам всичките си колеги поименно.

4. В колко часа долу-горе си лягаш традиционно? А в колко ставаш?
Около 12, макар да ми е по-добре по-рано. И ставам към 8-9, в зависимост кога имам лекции.

5. Колко часа са ти необходими, за да се наспиш като хората?
8 и нагоре. Поспаливка съм.

6. Доволна ли си от образованието в СУ?
В по-голямата му част да. Имам публични лекции, които са изключително полезни, имам някои много добри преподаватели и мисля, че просто трябва да се напрегнеш малко и да поучиш, за да се получават нещата качествено.Друг е въпросът, че аз не се напрягам много преди контролна или сесия.

7. Какво би искала да работиш?
Политолог не звучи лошо, но ми се искаше да не съм обвързана до такава степен с политика.Нека първо да видим какво правим с второто висше и дали ще го има.

8. Любима храна?
Нещо с картофи.

9. Любим плод?
Май нямам.Според каквото ми се яде.

10. Любима безалкохолна напитка?
Нестий горски плодове и сок Мултивитамин.
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Ето ме и мен.
:cheers:

1. Кое те накара да се регистрираш във форума?
Стандартна причина-КСК-то.Но почти не писах в този раздел, веднага минах към останалите.

2. Какво ти е мнението за... Windows :)
Имам Виста и положението е тежко-нищо не мога.И да я махна не мога.А по принцип съм и компютърен идиот.

3. Колко часове и минути ти е рекорда за прекарване в сграда на СУ (без значение коя)
Веднъж стоях от 4 следобяд до 9 вечерта в Ректората.Беше сбъднал се кошмар, ходех на курсове по история и имам чувството, че минахме цялото Възраждане в галоп.

4. Знаеш ли поне 5 поп-фолк песни? (изследвано е, че няма българин, който да не знае (чувал) поне 2 :shock: )
Знам, естествено. ``Новата ти``, ``Все едно ми е``, ``Поръчай пак``(която е моята песен), ``Силните мъже``, ``Изневерявам ти``. И още знам-в компанията ми се слуша, вече не ми пречи и на чалга-кръчма мога и ходя понякога.Не мога като тях три-четири поредни пъти на такава музика, но когато реша нямам проблем с това.

5. Актуален въпрос - КРЕМИКОВЦИ: TO BE OR NOT TO BE?
Тази сага трябваше да приключи преди години.Кремиковци е един въздушен балон, това е един от параграфите, по които не мога да се съглася с доцент Томов. :D

6. Малко нестандартен. Следната ситуация е налице:
В колата на приятеля си... между тунел Топли дол и Витиня пред вас в обозримото движи по-мощна кола. Приятеля ти се надъхва да изпреви онзи баровец. Скоростта става 240 км/ч. Ти:
- наслаждаваш се на високите скорости
- снимаш с мобилен телефон и публикуваш видеото във vbox7 под заглавие
240km/ h ****... Tuning 2.0 16V vs. Mercedes S500
- не ти е комфортно, но оставяш приятеля ти да изяде онзи келеш (това е най-доброто за един мъж наравно със секса)
- правиш знаци, да отпусне педала
- стискаш зъби още 25 километра до края на магистралата и в Горни Богров "му четеш конско"
- слизаш с лозунг - повече при теб няма да се кача

Чета конско в Горни Богров.Това е същата ситуация като с баща ми.Предпазливо казвам ``Сега ще се състезаваме ли`` и го оставям да фучи. После му обяснявам как не може така. :mrgreen:

Заприлича малко на онова дебилското "горчиво" :lol: :lol:
ГЕРО ПРЕЗИДЕНТ :cheers: :cheers: :cheers:
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Останалите-следобед, че лекции ме чакат. :) :) :)
New jorney
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Кога ще ме заговориш във ФФ? :mrgreen:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Йеее, ще ме карат с кола имам време за още няколко въпроса. Май ред на флъфи сега...

Имаш ли в момента занимание към което да си пристрастена?
Готвимисеготвимисеготвимисе

Колко време средно отделяш на ден на facebook?
от 15 минути до час

Заглеждаш ли се по лъскави коли? :P Ако някой ден си купиш кола на какво ще заложиш - визия или практичност?
Заглеждам се, но не мисля, че на мен ще ми отива.Ще заложа на някоя мъничка кола-практична е за града, но няма да си взема нещо съвсем грозно :P

Кой учебен предмет в момента е почти кошмар за теб?
Модерна българска държавност.И не е почти ами си е цял кошмар.Повтаря една дума по 20 пъти, диктува, говори бааавно и протяяяжно-как да издържиш.А най-лошото е, че имам чувството, че тъпчем темите от КСК по история и не знам защо съм там.Реших въпроса радикално и стоя само за пъравата част.

Какво е способно да те изкара извън кожата ти?
Хлапетата когато се държат нагло и ми отговарят :lol: Когато ми се искат обяснения за някакво мое решение с нападетелен тон.И когато една приятелка ме попита ``Защо не си вдигаш телефона``, ``Къде отиваш`` все едно съм длъжна...

Коя човешка черта искрено те отвращава?
Самоизтъкването, привличането на внимание тип ``Вижте ме, мога``. И след това- нищо.

Мислила ли си да "се спасяваш в чужбина"? Или за обучение (магистратура) там?
За магистратура-да, имам такъв план, дано се получи. За спасяване...не мисля, че ще вирея в друга страна-сантиментална натура съм и носталгията ще ме убие.

Като малка забранявали ли са ти нещо, което много си обичала да правиш? Ако да, какво?
Не са ме накзавли като ме лишават от нещо. Леля ми обаче ме караше да обирам с прахосмукачка персийския килим в спалнята, което е голяма мъка за едно детенце със слаби ръчички.Но ме заплашваха да ми вземат китарата в 9-ти клас, което изживях доста трудно.

Някога било ли те е страх от тъмното?
Не. Пък и аз никога не съм сама в тъмното-винаги има едно хлапе поне, което да ми хърка на главата. :mrgreen: Но не, нямам атавистични страхове.

Отношението ти към филмите на ужасите?
Да мрат! Не, това е най-голямото мъчение за мен. Много обичам да разказвам една история по този случай. В седми клас ходех на курсове от 8 сутринта до 5 вечерта и след това бях ни жива, ни умряла.В една такава събота вторият ми баща с мил гласец каза ``Хайде да идем на кино, да се разтовариш``. И ме заведе на ``Заразно зло``.Излязох побеляла, разплакана, сърцето ми беше не в гърлото, а не знам къде...Да съм се разтоварела! Как ще се разтовариш с добермани-зомбита?!

Какво мислиш за идеята, че "не сме сами", има ли според теб други живи същества във Вселената? Ако да, повече или по-малко развити от нас?
``Контакт`` с Джоди Фостър много си го обичах едно време. Там имаше една реплика ``Не може да няма, би било разхищение на пространство`` или нещо такова.Да, мисля, че има и че са по-развити. Но това го мисля, защото съм облъчена от холивудските филми, нямам солидно обяснение :|
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Здравей, Валандинче :)
Мила, :cheers:

Кръстена ли си на някого?
Отчасти. Значи като малка(разбирай 5-6) гледах много сериали, защото живеех с баба и редовно си причислявах да съм дъщеря на главните герои.След това като помъдрях( :lol: ) започнах да го прилагам тоя номер с книгите. И така и с ``Властелина``.Та там един прародител на Арагорн, от неговия род се казва Валандил.Обаче на мен това ми звучеше много мъжко и не искам и да се кръщавам на мъж и сложих ``н`` в края вместо ``л``. :oops: :oops: Това ако става дума за ника ми.Иначе съм кръстена на баба ми Лиляна, макар че баща ми твърди, че било на Лили Игнатова :lol:

С кого от форума би се разменила за един ден?
С Бетон.

Ахил или Хектор? Защо?
Хектор.Приличаме си като съдба-всичко за семейството и винаги сърбаш попарата на по-малкото братче и му оправяш бъкийте.И ми харесва като мъжки образ-колос за дома, защитник, патриарх, би бил прекрасен приемник на Приам.

Литературен герой, с когото се идентифицираш?
Бих искала да кажа Ния от ``Железния светилник``, но май съм повече като Божана. Чани от ``Дюн`` обаче ми приляга, без да имам високо мнение за себе си.

А литературен герой, с когото идентифицираш човека до теб?
В ``Девет разказа за семейство Глас``, когато Зуи говори с майка си имам чувството, че съм муха на стената и слушам моя приятел и майка му.С известна хипербола, разбира се, но основата е едно към едно.И с много други герои го свързвам-с Онегин, малко от Живаго, малко от Кайл от ``На Изток то Рая``(изпълняван от неговия любим Джеймс Дийн във филма, какво съвпадение) и с други.Свързвам го с всеки мъжки образ, който ми е интересен в книга, което мисля е нормално.

Ако не учеше политология в СУ, щеше...?
Да уча нещо друго в СУ-не кандидатствах никъде другаде. В идеалния случай щеше да е европеистика.Но сега вече се колебая и за качествата на тази специалност
New jorney
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Йеееее :cheers:
valandin написа:``Изневерявам ти``
ИЗНЕ ВЕ РЯЯЯЯЯ ВАМ ТИИИИИ
:tatice_03:

Пример за човек, който 5 неща знае, но най-важното е сред тях :!: :!: :!: :!: :!:

Обичам такива типажи. :Mauridia_40:
Изображение
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

'Драсти.
Е, айде като се рекъл :P

Изрази в няколко думи какво е "приятел" за теб и сподели с форумното общество защо ти е толкова трудно да си намериш такива.
Като въздуха-имаш нужда от него, но не го виждаш, не ти се натрапва. Трудно ми е, защото имам силно изразено чувство за лично пространство, което нямам в дома си. Женските приятелства затова са ми по-сложни за опериране, защото това постоянно звънене и разпитване ме изморява и ми се повтарят същите разпити като вкъщи.Не мога да остана насаме със себе си (или с теб) с цялата тази какафония от звънене и клюки, и разказване...Това, знаеш, ме изнервя.Отделно, че аз от друга страна съм добър слушател и не ги отрязвам като започнат да ми обяснават нещо, но не съм добър ``говорител``- не разказвам много какво става с мен.Това ги дразни..и така....

Изреди три имена, които щеше да харесваш за себе си. А сега изброй три стандартни бълг. имена, които въобще не би харесала за себе си.
Ирина, Кристина , Мариана. А не искам да се казвам Гергана, Теодора, Мария.

Кое е най-, ама най-ценното нещо, за което съм те открехнал? 8)
Усещам перверзната ти нагласа към въпроса :lol: Но ще кажа музика.Пускал си ми някои от най-прекрасните неща, които някога съм чувала, но се гордея, че не съм ``изцяло твой продукт`` и имам собствени предпочитания.

Колко време е "твърде много време"?
Шест месеца...

Ако можеше да работиш почасово в цветарски магазин или книжарница при еднакво добри условия, кое би избрала и защо?
Аааа, нееее, не е честноооо :cry: Но нека все пак е книжарница, цветятата ме замайват.(но щях да го преодолея, ако ми се даде възможноооост)

Чувстваш се "момиче" или "млада жена"?
Млада жена ще се почувствам като си чистя сама моя си дом

Съгласна ли си с мнението ми отпреди 5 години, че ти си контактна!, а аз съм контактен? И опиши в бегли щрихи кога ти го казах, да видим дали помниш
На теб мнението не ти ли се промени? Нали уж съм социопатче :lol: Е, за тогавашната ситуация-да.В девети клас, бушуват ми хормоните, как да не съм контактна?! Но сега и аз съм контактна. Ситуацията я помня много добре и ще я обясня сега, за да не се дразнят хората от половинчатия ни разговор.Значи по онова време ние с задаващия въпросите все още не сме пристъпили в лоното на любовта( :lol: ), но на него му се иска( :mrgreen: :P ). Прибираме се от рождения ден на една наша съученичка, която живее в Надежда (за флъфи, Мидуинтър и Мушмул уточнявам, че става дума за Ирина) и търсим спирката на автобус 85, който да ни изведе до Централна гара. Надежда, предполагам знаете или сте чували, си е един лабиринт за непознаващите я, та решаваме ние да питаме някой минувач. Първа съм аз. Но ми е толкова весело от рождения ден (и от любовното нещастие на Clandestine), че вместо да задам на човека нормален въпрос избълвам някакво еуфорично бълбукане придружено с кикот.И той като всеки здравомислещ ни отмина.Последва сдържана любезност от страна на Clandestine и бързо бяхме упътени към спирката. Та той тогава разви тезата, че аз съм контаааактна(придружено с широко размахване на ръка, висок глас и дълго ``а``), а той е контактен(придружено с едва забележимо движение с ръката и примиренчески тон)

Как те кара да се чувстваш факта, че мога да отговоря на 99% от зададените в темата въпроси вместо теб?
Мисля че е време да се разделим.Сбогом. и на 60% не можеш да отговориш, фукльо
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

А сега allshallperish.Здравей :D

На първа среща с непознати хора се държиш....?
Любезно.Интересуваме какво първо впечатление ще създам и се старая да е добро.Но зависи и кои са хората-дали са приятели на родителите ми, дали са приятели на мои приятели, дали е нещо свързано с работа...Това определя колко горе-долу ще си позволя да говоря.Никога не мълча през цялото време, но много внимавам какво ще кажа и дали си струва да го казвам.

Обичаш кафето с ...?
Рядко пия, но иначе с бита сметана и много захар.

Любимият ти човек, с който общуваш най- много и най- често е...?
...любимият ми човек просто :D И с братята ми, защото са винаги около мен и не млъкват.С майка ми не можем да си кажем много от тях, но с нея общуването вече е на друго ниво :D

Любимият ти изучаван предмет е...?
Технологии за вземане на политически решения и упражненията по икономика

Често ли ти се случва да предпочиташ доброто на другите, пред своето лично?
Нека кажем, че нямам проблем да изчакам за нещо и да дам на друг малко преднина.А и доста често предлагам помощ, дори да знам, че ще ми коства нерви.Понякога се ядосвам след това, но съм си такава.
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Blood Countess написа:Кога ще ме заговориш във ФФ? :mrgreen:
Срам ме е :( :oops:
New jorney
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

Бeтон написа: Пример за човек, който 5 неща знае, но най-важното е сред тях :!: :!: :!: :!: :!:

Обичам такива типажи. :Mauridia_40:
Прощавай, но това не го разбрах, изясни ми
New jorney
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

valandin написа:и на 60% не можеш да отговориш, фукльо

ПфффФФФффффФФФхххахаха

Какво е отношението ти към силите на реда?

Кажи на хората 2-3 слабости в характера си, които не се срамуваш да признаеш.

Коя е най-тъжната песен, която си чувала? А най-веселата?

Кой от познатите си би искала да видиш с афро, пък било то само заради комичната стойност на събитието? :rr:

Кое коте би гушнала първо: [1] или [2]?

P.S. Разпознаваш ли персонажа в подписа на allshallperish?

P.S.2 Ако скайп решат, че акаунт върви с перманентен никнейм, какъв би си сложила? Какъв бих си сложил аз? :Р
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
valandin
Живее, за да пише

Мнение от valandin »

ПфффФФФффффФФФхххахаха
Не наглей, рожбо

Какво е отношението ти към силите на реда?
Нямам пряки наблюдения, за да имам твърдо мнение. Но имат определено нагло поведение и не разбирам мачовското им държание.Смятам, че за да бъде една държава функционираща трябва да има уважение към силите на реда, но това не се получава с репресии и полицеищина.

Кажи на хората 2-3 слабости в характера си, които не се срамуваш да признаеш.
А после ти ще кажеш още 2-3? :lol: Добреее. Драматизирам, не умея да се справям добре в стресови ситуации и съм мнителна.

Коя е най-тъжната песен, която си чувала? А най-веселата?
Е, тъжни-бол.Хората са продуктивни, когато са нещастни.За весели като настроение и зареждащи веднага се сещам за New Radicals -You Get What You Give, за GYM CLASS HEROES с "Clothes Off!"( Sup sexy?). А има една, на която умирам от смях просто защото е дебилна:Doctor Cosmo-Holiday

Кой от познатите си би искала да видиш с афро, пък било то само заради комичната стойност на събитието?
Майка ми, ама съм я виждала с нещо такова...Дядо ми!

Кое коте би гушнала първо: [1] или [2]?
То-ва е по-тежко от въпроса с книжарницата и цветарския.Но второто, то е confuussss :cry:

P.S. Разпознаваш ли персонажа в подписа на allshallperish?
Тихо! Може да реши, че и аз ставам-Педобеър не подбира.

P.S.2 Ако скайп решат, че акаунт върви с перманентен никнейм, какъв би си сложила? Какъв бих си сложил аз? :Р
Е, за мен това не би имало голямо значение-едно време в ай си кю нали си бяхме така.Бих си сложила нещо, което ми харесва в момента и нямаше да го мисля после.Виж ти щеше да го мислиш дълго...щеше да сложиш или Cinder_Snows, или Scarlet_Ravеn
New jorney
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

valandin написа:Прощавай, но това не го разбрах, изясни ми
Аз пък не съм се доизразил. :oops:
Имах предвид по даден въпрос, даден казус може и малко да знаеш, но да не си пропуснала най-важното ;)

Един вид - филтриране на информацията, което примерно на учениците трудно се отдава. И аз наблягам точно върху концецията и начина на мислене върху решаването на дадена задача. Крайната цел е в перспектива да си открояват важно от маловажно и да си учат по-лесно и ефективно.
Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”