ВЪПРОС за ФМИ???
-
cvetiboqnova
- В началото бе словото
ВЪПРОС за ФМИ???
Здравейте тази година ще кандидатствам във ФМИ
Информатика, комп. науки и сега новите специалности, които ще ги откриват. Може ли някой да ми каже нещо повече за този Факултет, защото мисля едновременно да уча и да работя.
))
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ти хубаво мислиш, обаче дали ФМИ не бяха със заверки? Я някой от колегите да се изкаже...
А относно ученето и работенето, аз ще ти кажа, като по-опитна в тая сфера - много е трудно да ги съчетаеш, почти не се намира работа, която да удовлетворява свободното ти време, ако въобще имаш такова. А отсъствието от лекции и упражнения обикновено води до тройки, максимум четворки на изпити, ако не те скъсат...Аз за тва съм сега на това дередже...От много работа...
А относно ученето и работенето, аз ще ти кажа, като по-опитна в тая сфера - много е трудно да ги съчетаеш, почти не се намира работа, която да удовлетворява свободното ти време, ако въобще имаш такова. А отсъствието от лекции и упражнения обикновено води до тройки, максимум четворки на изпити, ако не те скъсат...Аз за тва съм сега на това дередже...От много работа...
-
cvetiboqnova
- В началото бе словото
-
cvetiboqnova
- В началото бе словото
Мога да ти отговоря само за специалност Компютърни науки-няма заверки и доста хора работят докато учат.Точно за това говорихме наскоро с един приятел-той ходи на лекции четири седмици през годината:две преди първата сесия и две преди втората,и досега не са го късали на изпит.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз съм 1-ви курс Информатика и мога да ти кажа, че няма никакви заверки и присъствия. Във факултета взех да се явявам около две седмици преди да започне сесията и дотогава не бях чел и един ред теория, а за задачи да не говорим. Сега след сесията равносметката ми е две 5-ци и три 6-ци. Но като цяло положението е различно за различните хора, т.е. имам колеги които са учили през целия семестър и са били редовни по лекции и упражнения и пак трудно вързаха 3-ки и 4-ки. Много зависи дали ще схващаш лесно материала, т.е. дали бързо и лесно ще го усвояваш. Аз между изпитите имах по 3-4 дена и за това време успях да схвана нещата, но това не значи, че масово колегите успяха. Не че бяха скъсани, но масовата оценка беше 4. Това от мен 
-
cvetiboqnova
- В началото бе словото
-
cvetiboqnova
- В началото бе словото
За новите никой не може да ти каже, понеже са новиcvetiboqnova написа:Ами за Комп. науки, информатика и сега новите, които ще ги откриятКолко е необходимо да се изкара на изпита за да влезеш???
Ае тенденцията е в новите специалности да се влиза най-трудно...
Колкото до ученето и работенето, особено от първия семестър си е рисковано. Общо взето зависи от човека, примерно колегата както разправя че не е ходил на лекции и упражнения и си е взел изпитите с 5 и 6, има и някой (примерно от моята група) дето всеки ден и всеки час бяха залепени на дъската и пишеха и накрая ги скъсаха на един два изпита ... Така че си зависи от теб, а иначе не е невъзможно да се намери работа, която да ти пасва на свободното време (особено ако няма да ходиш редовно). Моя съвет е като ще работиш нещо гледай да ти е по специалността - иначе не си заслужава.
-
cvetiboqnova
- В началото бе словото
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аре и аз да драсна 2-3 думи за моя факултет.. Компютърни Науки, 1-ви курс
като цяло съм забелязал че всичко опира до преподавателите, а при нас има всякакви образи.. като се почне от Манев, който ми писа 5 при положение че бях учил 2 дена за въпросния изпит, и се стигне до Великова, която за 1 бройка да ме скъса, макар че бях глътнал учебника с кориците.. сега и аз смятам да почна бачкане (по специалността, разбира се
), като гледам 2-рия семестър ще ни занимават с простотии, така че се надявам да се справя.
колкото до кандидатстването - в КН влязох с 5.50 по математика (при макс. оценки от дипломата де), като това беше минималният бал за специалността.. но миналата година е бил доста по-висок
а сега като се появят новите 2 (баси, ще доживея да видя инженери да излизат от Университета!), предполагам че там балът ще е яко висок, и съответно за КН и Информатика ще падне. и все пак зависи и от задачите на изпитите, при нас бяха доста лесни
айде успех на всички кандидати, и дано да се видим догодина по коридорите 
колкото до кандидатстването - в КН влязох с 5.50 по математика (при макс. оценки от дипломата де), като това беше минималният бал за специалността.. но миналата година е бил доста по-висок
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg