КСК 2009 - История
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: КСК 2009 - История
Като цяло именно най-неориентираните и незнаещи какво искат кандидатстват Право. Затова е и толкова масово насочването натам. Това, разбира се, не означава, че всички го избират, защото е престижно.
Ники е прав. Тези неща се мислят по-рано. Който не го измисли обаче, какво да прави - кандидатства Право.
Ники е прав. Тези неща се мислят по-рано. Който не го измисли обаче, какво да прави - кандидатства Право.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Съгласен съм - като неориентирани хора се насочат натам после излизат посредствени прависти и се създава митът, че пазара е пренаселен с прависти и работа няма, докато истинското положение, че пазарът е пренаселен с посредствени , неориентирани хора, завършили право без да знаят всъщност това ли са искали или пък е можеле нещо друго и задаващи си въпроса "То хубаво аз завърших специалност "Право", ама сега какво да правя, с какво точно да се занимавам...
"
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Това с необмисленото кандидатстване за Право е много характерно особено за момичетата. Всщност изобщо жените рядко обмислят пълноценно каквото и да е. Тук предимството на момчетата е, че мислим далеч по-практично.
Иначе има някаква логика, ако не си сигурен, да запишеш Право, защото то до известна степен може да ти гарантира някаква реализация, ако имаш качества.
Иначе има някаква логика, ако не си сигурен, да запишеш Право, защото то до известна степен може да ти гарантира някаква реализация, ако имаш качества.
-
Grace
- В началото бе словото
- Курс: първи
Добре де толкова голям процент от колегите ли са в графата "най-неориентирани" ?Scorpion написа:Като цяло именно най-неориентираните и незнаещи какво искат кандидатстват Право. .
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life. /Winston Churchil/
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Ники, много си прав. Дори и с това за жените с готовност се съгласявам - то и по темите по история си личи много по-рационалното представяне и на фактология, и на каквото и да е от мъжките създания 
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Не ти говоря за процент от приетите, нито за процент от пишещите в този форум. Става въпрос за това, че специалността, към която се насочват преобладаващата част от неориентираните, е правото, защото на него по default се гледа като на престижна професия и "златна мина".Grace написа:Добре де толкова голям процент от колегите ли са в графата "най-неориентирани" ?Scorpion написа:Като цяло именно най-неориентираните и незнаещи какво искат кандидатстват Право. .
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
Kristiyana
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте и от мен! Малко съм нова във форума, но си имам повод .... изкарах 5.75 по история, сега само и литературата да видим и най-после заветното ПРАВО!!! Обаче ми се струва, че тази година резултатите са по-високи... Някой дали има статистика???
Браво на момчето с 6.00 ...
Знаех, че има 7 човека в България с по-вискока оценка от моята... ти си първият, за който научавам. Добре, че не сме конкуренция
И, ако още се чудиш... по-добре избери право, не само заради престижа...
Браво на момчето с 6.00 ...
ако искаш престиж- стани лекар, ако искаш златна мина- зъболекар.
и говорим за легални професии де :Д
Правото изкушава заради филмите. Холивудските представи за костюми Шанел, високи токчета и куфарчета. И как спасяваш невинните, омг.
Правото изкушава заради филмите. Холивудските представи за костюми Шанел, високи токчета и куфарчета. И как спасяваш невинните, омг.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
Да ви питам сега като минаха предварителните някакви документи трябва ли да се пускат,че искаш тази оценка да ти се счита евентуално за редовния или автоматично си се счита,ако примерно на редовния имаш по-малко?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Макиа му трън на правото и аз го мислех, та даже зарад него записах изпит по литература, ама я не го ща вече. Тва сигурно щот съм неконформистично настроен и като звера къв наплив има към тоз трън магарешки... бляя не ми се ходи там, па и аз не ставам за адвокатин или костюмар, я съм си прост човечец, я съм си като дедката от "На оня свят" на Пелинчо, я на мен не ми се оди у престижното там нема ракийчица... ибреее трън в историята ке съм, не трън у адвокатството... Сериозно!
Иначе съм неориентирано ориентиран,знам какво не искам,но не знам какво искам, траз-бум. А бе вие хорица тук май сте повечето за магарешкия трън, нема ли некой друго да ще... ъъъъ
пп документи се попълват на редовния
Иначе съм неориентирано ориентиран,знам какво не искам,но не знам какво искам, траз-бум. А бе вие хорица тук май сте повечето за магарешкия трън, нема ли некой друго да ще... ъъъъ
пп документи се попълват на редовния
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
О, право, право,
как ме е напънало здраво,
към тебе устремена летя
под ръка с петицътъ!
О, право, право,
колко си кораво,
ще те видим на есен
и с туй свършва мойта песен.
Макиавели, къде си за втори рунд?
как ме е напънало здраво,
към тебе устремена летя
под ръка с петицътъ!
О, право, право,
колко си кораво,
ще те видим на есен
и с туй свършва мойта песен.
Макиавели, къде си за втори рунд?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
За зъболекарите - мноооогооооо правилно.Amberglow написа:ако искаш престиж- стани лекар, ако искаш златна мина- зъболекар.
А иначе аз не си представям холивудски филми, ами някои от моите познати адвокати - много скъпата немска кола , надменното изражение, готиното костюмче и занимаване със сериозни и платежоспособни клиенти на процент.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Майкъл Клейтън 
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Ай мен у прозата ме удари нещо, у селската проза, за селяческата душа.
Но пък щом подаваш пас ще вкарам гол.
Ден денувам - литературна критика
нощ нощувам с папка историческа
Немам пари, ни учители
с пари да им плащам
от учител да прихващам
Леле моя
ти дебела кратуно!
Ако влеза
право ще е големо чудо!
С кандидати кандидатствам - място зарад място
с форумци форумствам - свястно и несвястно
Нямам план, ни схема
План да стана адвокат
схема как да стана богат
Леле моя
ти ракийчице мила!
Ще от теб
да пия, дай ми сила!
Но пък щом подаваш пас ще вкарам гол.
Ден денувам - литературна критика
нощ нощувам с папка историческа
Немам пари, ни учители
с пари да им плащам
от учител да прихващам
Леле моя
ти дебела кратуно!
Ако влеза
право ще е големо чудо!
С кандидати кандидатствам - място зарад място
с форумци форумствам - свястно и несвястно
Нямам план, ни схема
План да стана адвокат
схема как да стана богат
Леле моя
ти ракийчице мила!
Ще от теб
да пия, дай ми сила!
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
За всеки влак си има пътници - така си е и за всеки занаят
А всеки, който си мисли, че като е завършил право, медицина, стоматология и т.н. торбите с пачките само го чакат - съжелявам, но ако не аз, живота ще разбие детските ви илюзии.В този живот нищо не идва на готово.Честно казано, на мен ми трябва диплома за висше образование не защотото тия "знания" ще ги ползвам някъде,а просто за да покажа, че съм завършил "елитна" специалност в "елитен" университет
"Образованието е нещо, което заслужава уважение, но е винаги добре да се помни, че това, което си заслужава да се знае не може да бъде преподадено" - Оскар Уайлд
А всеки, който си мисли, че като е завършил право, медицина, стоматология и т.н. торбите с пачките само го чакат - съжелявам, но ако не аз, живота ще разбие детските ви илюзии.В този живот нищо не идва на готово.Честно казано, на мен ми трябва диплома за висше образование не защотото тия "знания" ще ги ползвам някъде,а просто за да покажа, че съм завършил "елитна" специалност в "елитен" университет
"Образованието е нещо, което заслужава уважение, но е винаги добре да се помни, че това, което си заслужава да се знае не може да бъде преподадено" - Оскар Уайлд